Το… Αριστερόμετρο – Χαλαρώστε Σύντροφοι… (16.11.2020)

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΜΕΤΡΟ

Εδώ και πολλές δεκαετίες , θα λέγαμε μετά την πτώση της δικτατορίας και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, στην χώρα μας η πάλη μεταξύ του καλού και του κακού ταυτίζεται με την πάλη μεταξύ των αριστερών και δεξιών πολιτικών.

Ότι έχει σχέση με την αριστερά έχει τον αέρα μιας υπεροχής είναι πιο ευαίσθητο πιο ανθρώπινο πιο καλαίσθητο.

Χωρίς να θέλω να μειώσω την συνεισφορά της αριστερής ιδεολογίας στην πρόοδο και την δημιουργία του σύγχρονου δυτικού τρόπου ζωής, αισθάνομαι την ανάγκη να παρατηρήσω ότι αυτή η εξ ορισμού ιδεολογική υπεροχή της αριστερόστροφης ιδεολογίας έχει δημιουργήσει κάποιες στρεβλώσεις και κάποιοι συμπολίτες μας την έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά, κινδυνεύοντας οι ίδιοι να χάσουν την σοβαρότητα τους.

Αισθάνονται λοιπόν, οι συμπαθείς κατά τα λοιπά, φίλοι μας αριστεροί την ανάγκη να την μετράνε, σχετικά συχνά θα έλεγα, την αριστεροφροσύνη τους….

Είναι μια αέναη διαδικασία που με απλά Ελληνικά θα μπορούσαμε να την ονοματίσουμε …το Αριστερόμετρο!

Το ΚΚΕ θέλησε λοιπόν να ξανακάνει τις γυμναστικές επιδείξεις που είχε κάνει την Πρωτομαγιά , ο Μπαρουφάκης να βρει κάποιον λόγο για να πει κάτι-ανεξαρτητα του τι θα είναι αυτό- και ο ΣΥΡΙΖΑ να ξυπνήσει από τον χορτασμένο λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει τελευταία.

Τι και εάν πέθαναν 71 άνθρωποι χθες από τον Κορωναιό, οι αριστεροί θέλουν να μετρήσουν την αριστεροσύνη τους ,τιμώντας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου του 1973 και αγνοώντας επιδεικτικά τους επομένους αυριανούς νεκρούς του Κορωναιού….

Χαλαρώστε Σύντροφοι….

Γιώργος Βαθυστόχαστος