Το απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Σάββατο 17 Απριλίου 2021)

Πλήθος κόσμου επέλεξε τα ψώνια αντί της παραλίας παρά την αυξημένη θερμοκρασία, σήμερα Σάββατο, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσω click away και click inside.

 • Η Ερμού, και άλλοι εμπορικοί δρόμοι, βουλιάζουν κυριολεκτικά από το κοινό το οποίο έσπευσε είτε για αγορές, είτε για βόλτα, τηρώντας ωστόσο τα μέτρα προστασίας και φορώντας τις απαραίτητες μάσκες.

Να σημειωθεί ότι τα ραντεβού στα καταστήματα κλείνονται εκ των προτέρων, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν μαζί τους το απαραίτητο μήνυμα, ενώ για την έξοδο χρειάζεται SMS στο 13032.

 • Απαραίτητα σε εβδομαδιαία βάση θα είναι τα self test από τη Δευτέρα για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών.

Μητσοτάκης για Διώρυγα Κορίνθου:«Ήρθε η ώρα να αναδειχθεί η σημασία της»

Τη Διώρυγα της Κορίνθου επισκέφτηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 • Η Διώρυγα είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το σχέδιο αποκατάστασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
***

mitsotakis__3_

Συνομιλώντας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε. Βασίλη Ανδρικόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Παντελή Παντελίδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, τη βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. Μαριλένα Σούκουλη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι για λόγους ασφαλείας η Διώρυγα θα παραμείνει κλειστή για ένα χρονικό διάστημα, ενώ ζήτησε από τους συναρμόδιους φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το ταχύτερο δυνατό άνοιγμά της στη ναυσιπλοΐα.

mitsotakis__6_

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης επισήμανε ότι το σχέδιο έχει πρόνοιες για τους εργαζόμενους, «τους οποίους εξασφαλίζουμε». «Αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ακόμα ότι τα έργα στη Διώρυγα αποτελούν έναυσμα για την συνολικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει «αναπτυξιακή δυναμική», ενώ τόνισε πως η Διώρυγα αποτελεί «πάρα πολύ σημαντικό αξιοθέατο».

mitsotakis__1_

«Ξεχνάμε πόσοι έρχονται και επισκέπτονται τη Διώρυγα για να δουν ένα τεχνικό έργο το οποίο είναι μοναδικό στην Ευρώπη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

O Χρίστος Δήμας είπε πως η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι «ένας από τους στρατηγικούς στόχους που πρέπει να έχουμε όλοι μας για τη Διώρυγα».

mitsotakis__15_

mitsotakis__10_mitsotakis__11_

 • Οι στενές σχέσεις κυβέρνησης – ΟΠΑΠ, η μεταγραφή του Υπερταμείου και το ρεκόρ εμβολιασμών
 • www.powergame.gr/category/agores/
 • Η Τροκούδη στο Υπερταμείο

-Σε μια επιλογή αψεγάδιαστη (και δεν συνηθίζω να γράφω καλά λόγια) για την επικοινωνία του Υπερταμείου προχώρησε ο επικεφαλής του, Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο λόγος για την επί σειρά ετών επικεφαλής στο marketing του Ομίλου Olympia του Πάνου Γερμανού, Ανθή Τροκούδη, που αναλαμβάνει τα επικοινωνιακά ηνία του Yπερταμείου σε μια πολύ καθοριστικής σημασίας χρονική περίοδο.

 • -Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για in house επιλογή, δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει και το συγκεκριμένο θέμα, η νέα διοίκηση του Ταμείου. Βλέπετε, η  συνταγή των περαστικών συμβούλων, έχει αποτύχει και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Συμμαχία κυβέρνησης – ΟΠΑΠ

 • Καλές  –αν όχι άριστες- είναι οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την ιδιοκτησία του ΟΠΑΠ. Το γεγονός για παράδειγμα ότι η «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη, που ξεφτιλίζει τον πρωθυπουργό, είναι η μεγάλη ευνοημένη του ΟΠΑΠ, είναι μέρος της μικρής εικόνας. Γιατί η μεγάλη εικόνα , αυτή που γνωρίζουν ελάχιστοι, κάνει λόγο για πολύ στενές σχέσεις των ανθρώπων του ιδιότυπου μονοπωλίου (και) με τη σημερινή κυβέρνηση.

-Ενδεχομένως να είναι και οι καλύτερες που είχαν ποτέ τα αφεντικά του ΟΠΑΠ με την κρατούσα πολιτική εξουσία από την στιγμή που αγόρασαν τον Οργανισμό. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την γενικότερη μέριμνα σε μια σειρά από αιτήματα που έχει διατυπώσει το τελευταίο διάστημα ο ΟΠΑΠ.

 • !Θέλω να κάνω μια πρόβλεψη μαθαίνοντας τα παρασκήνια της εμβολιαστικής εκστρατείας. Τον Ιούνιο του 2021 θα γίνουν πάνω από 3 εκατ. δόσεις εμβολίων. Ένα σύστημα που μέχρι σήμερα τα πάει άψογα θα πιεστεί στα όρια του. Και ο πήχης είναι πλέον πιο ψηλά για όλους
 • Η σχέση Ολύμπιου – Καλλιτσάντση

-Αν κρίνω από τα διάφορα μηνύματα που λαμβάνω στο mail του site, τα παλικάρια της V+O έχουν αρχίσει και προβληματίζονται από την υπερπροβολή τους. Μάλιστα, προσπαθούν δεξιά κι’ αριστερά να περάσουν δημοσιεύματα, μήπως και αποτρέψουν τα μελλούμενα. Πάντως μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει παταγωδώς στην διαχείριση της… κρίσης τους.

-Ωστόσο το θέμα, σήμερα, σχετίζεται με την πληροφορία που θέλει τον Σάκη Καλλιτσάντση να διατηρεί καλές σχέσεις με τον ένα εκ των μετόχων της V+O Γιάννη Ολύμπιο. Για να είμαι δίκαιος την περίοδο που μοίραζε λεφτά ο Σάκης, δεν  προκύπτει από τα τιμολόγια (τουλάχιστον επί του παρόντος) σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία επικοινωνίας, πέραν μια μικροσύμβασης που αφορά την Ρουμανία.

! Για πολλά χρόνια δήμαρχοι, και πολλοί παράγοντες σε πολλά επίπεδα του κράτους κορόιδευαν τους πολίτες ότι θα έλυναν το θέμα των σκουπιδιών. Τώρα που φαίνεται να υπάρχει ένας ρεαλιστικός σχεδιασμός, για την Αττική τουλάχιστον,  ξαναβγήκαν στην ρούγα οι γνωστοί εκπρόσωποι ομάδων πίεσης με στόχο να μην γίνει πάλι τίποτα. Αλλά οι εποχές άλλαξαν.

 • Ο Δημόπουλος ψάχνει στελέχη για την Παγκρήτια

-Στην αναζήτηση έμπειρων επαγγελματιών που θα κληθούν να στελεχώσουν την Παγκρήτια Τράπεζα, βρίσκεται εσχάτως, ο προερχόμενος από την Εθνική Τράπεζα και νυν Πρόεδρος της Παγκρήτιας, Δημήτρης Δημόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό βλέπει κόσμο και κοσμάκη, αφού η νέα διοίκηση της τράπεζας, έχει αποφασίσει πριν από την διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, να δημιουργήσει και ανταγωνιστικές προς τις υπόλοιπες τράπεζες δομές.

-Πέραν των στελεχών, ο Δημόπουλος, ψάχνει και δυνατούς πελάτες και όπως μαθαίνω η πρώτη ψαριά, δεν ήταν άσχημη. Βλέπετε, το βασικό στις τράπεζες είναι η αξιοπιστία των στελεχών τους. Και ο Δημόπουλος έχει την φήμη του αξιόπιστου. Άλλωστε ουδείς παραβλέπει την συμβολή του στις δύο κρίσιμες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, την εποχή που δεν περνούσαν επενδυτές ούτε απ’ έξω.

 • Το καλό νέο για την Ελλάκτωρ

-Στην Ελλάκτωρ μετράνε μέρες και καταγράφουν συμπεριφορές. Αρκετά χρηματιστηριακά γραφεία εκτιμούν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η αύξηση θα περάσει παρόλη την άρνηση της πλευράς Μπάκου – Καυμενάκη να την υποστηρίξουν. Και μέσα σε αυτό το κλίμα δημοσιοποιήθηκε η έκθεση εταιρικής διακυβέρνησης του ISS με στοιχεία Απριλίου 2021.

-Τα βασικά σημεία σε ότι αφορά στην Ελλάκτωρ είναι ότι το Governance Rating της τοποθετείται στα υψηλότερα της κατάταξης (μόνο ΕΧΑΕ και Εθνική Τράπεζα είναι ψηλότερα).  Η Ελλάκτωρ παρά τις επιχειρησιακές δυσκολίες παραμένει ψηλά στις αξιολογήσεις σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης. Το μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών, συγκεκριμένα οι 11 από τις 25 έχουν χαμηλότερο rating σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

! Τις επαφές στα media που είχε οικοδομήσει όταν ο συγχωρεμένος ο Βγενόπουλος, «μπούκωνε» με διαφήμιση ακόμη και τα πόμολα των εκδοτικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύεται ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, τώρα που διαχειρίζεται για λογαριασμό των Μπακοκαϋμενάκηδων την κρίση με τους Ολλανδούς στην Ελλάκτωρ.

!Σήμερα πρωί, στο ΥΠΕΘΑ, θα υπογραφεί η τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης των πιλότων στην Καλαμάτα. Μια διακρατική συμφωνία που δίνει περιεχόμενο στην στρατηγική συμφωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου και φαίνεται ότι ανοίγει μια νέα εποχή στην αμυντική συνεργασία, Ελλάδας Ισραήλ.


ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Πρετεντέρης

@ta_nea

έχουμε διαφωνίες με την Τουρκία αλλά δεν έχουμε διαφωνίες εν κενώ. Δεν είμαστε δυο συμμορίες που πλακώνονται στην πλατεία. Και η αντιπαράθεση Τσαβούσογλου Δένδια έδειξε την διαφορά μπροστά στην κάμερα #εμπιστευτικά

Εικόνα
Είναι απίστευτος ο γιος του Κουφοντίνα… ίδιος ο πατέρας του…
***
Εικόνα
Ό,τι άφησαν πίσω τους από χθες το βράδυ οι «κουρασμένοι» στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη…

Εικόνα

 • ΤΡ.Φ: Να πούμε ένα μπράβο στα κωλόπαιδα της Κυψέλης για το κορωνοπάρτυ, σε μια ημέρα που μετρήσαμε 91 νεκρούς και έχουμε και 824 διασωληνωμένους
Εικόνα

Η.Γ: Άρθρο κόλαφος…από τον Τσιμιτάκη.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

ΡΕΖΙΛΗΣ – μη βιαστούμε να κρίνουμε, μπορεί το παιδί να παίζει κρυφτό με τους συνομηλικους του ή μπορεί να αποτίει τιμή στο μνημείο κ γι’αυτό στέκεται προσοχή
***

Εικόνα

 • Αν αποσυνθέσεις την σύγχρονη Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα μπουκάλι μπύρα, ένας βλαχοβαλκάνιος κι ένα ξέκ*λο. Που σημαίνει: με άλλα τόσα τη φτιάχνεις.
Εικόνα
Εικόνα
 • Εικόνα

 • Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 

Εικόνα

 • Λ.Κ: Ο συνδυασμός των αντικοινωνικών «κουρασμένων» #COVIDIOTS με την κυβερνητική επιλογή της ανοχής (που στην πραγματικότητα είναι εξοργιστική αδιαφορία) σε μία φωτό
Εικόνα
 • There are now 100 Crypto Assets worth over $1 billion. That’s a new record.
Εικόνα
 • Τ.Κ: Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, είναι ανέφικτο να σεβαστείς οποιονδήποτε άλλο. Η πανδημία έγινε αφορμή για να κατανοήσουμε ότι ο εχθρός είναι κυρίως εντός και ζει ανάμεσα μας. Είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που ανθίσταται στην πρόοδο και στην κοινωνική συνοχή. Είναι σαφώς η αριστερά.
Εικόνα
 • ΣΑΒ.Κ: Δεν είναι το πιο βαρύ. Το χειρότερο είναι ότι δίνει σε Σλάβους, Αλβανούς, Τούρκους και Ρομά εθνικότητα και γλώσσα μακεδονική, στα προιόντα ταυτότητα μακεδονική… Αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει και το σκέτο Μακεδονία.
Παράθεση Tweet
Το πιο βαρύ ελάττωμα της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι δεν πρόβλεψε κύρωση ανατροπής της σε περίπτωση που οι Σκοπιανοί παραβιάζουν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Τώρα δεν έχει αντικείμενο η καταγγελία της αφού ο ΣΥΡΙΖΑ την έβαλε στο ΝΑΤΟ. Να η κατάντια της συμφωνίας
**

Εικόνα

 • Σ.Μ: Ούτε η Γαλλία, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος θα μας βοηθήσουν, αν δεν τους δείξουμε ότι μπορούμε και μόνοι μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Και αυτή η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια 3 φορές το απέδειξε. Στον Έβρο, στο Αιγαίο και προχθές στην Αγκυρα.
Τ.Τ- Εμας τι μας τα λες βρε τ@@@κο. Στους συνδικαλιστές σου, στους αλληλέγγυους και στους παμε-κκε πες τα. Εμείς τα ξέρουμε. Εσύ να τα βλέπεις. Τέλος πάντων, σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιος είχε πάρει το ρίσκο για την κατάρευση του ΕΣΥ. Ρε ποιος να΄ναι??? Ρε ποιος να΄ναι??
**

Εικόνα

 • Σε ένα μήνα θα τους φταίνε οι τουρίστες που ανεβάζουν τα κρούσματα. Πάντως για υποψήφιοι ασθενείς ίσως και πτώματα, είναι πολύ χαρούμενοι!