Το απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020)

  • Κίνα: Βρέθηκε κορωνοϊός σε φτερούγες κοτόπουλου που είχαν εισαχθεί από την Βραζιλία

Ο νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου σε φτερούγες κοτόπουλου που είχαν εισαχθεί από την Βραζιλία, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής κοτόπουλων παγκοσμίως, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

Ο ιός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη από κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου, διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές της μητρόπολης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, βόρεια του Χονγκ Κονγκ.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι προχώρησαν “αμέσως” σε διαγνωστικούς ελέγχους στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα, όπως και στους συγγενείς τους. Όλα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στην επαρχία Ανχούι, στην ανατολική Κίνα, οι δημοτικές αρχές της πόλης Ουχού ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα τον εντοπισμό του νέου κορωνοϊού στις συσκευασίες γαρίδων που προέρχονταν από τον Ισημερινό. Τα πακέτα στα οποία εντοπίστηκε ο νέος κορωνοϊός διατηρούνταν σε καταψύκτη εστιατορίου της πόλης.

Είναι η δεύτερη φορά από τις αρχές Ιουλίου που η Κίνα γνωστοποιεί την παρουσία SARS-CoV-2 σε συσκευασίες γαρίδων από τον Ισημερινό. Τον Ιούνιο μια τεράστια αγορά στο Πεκίνο έκλεισε μετά την εμφάνιση εστίας της επιδημίας νέου κορωνοϊού που αφορούσε εκατοντάδες ανθρώπους. Ίχνη νέου κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί εκεί σε σανίδα κοπής σολομού εισαγωγής.

Η COVID-19 είναι μια αναπνευστική νόσος και προς το παρόν τίποτε δεν αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων προϊόντων.

Εστίες μόλυνσης έχουν εμφανιστεί από τότε που άρχισε η πανδημία της COVID-19 σε σφαγεία σε διάφορες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ ή το Βέλγιο.


ΜΗΝΥΜΑΤΑ και ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

Παρακολουθώ τους «αντικειμενικούς» του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βλέπω κάτι σοβαρό που να σχετίζεται με την παρέμβαση του Γάλλου@EmmanuelMacron. Εκτός κι αν ετοιμάζουν από κοινού βόμβα ο @KostasVaxevanis και ο Φιλιππάκης, αποκαλύπτοντας το «άθλιο» παρασκήνιο πίσω από την στήριξη του Μακρόν…

Μητέρα Ινδή και πατέρας ΜΙΓΑΣ. Άρα 50% Ινδή, 25% (το πολύ) Αφρικανή και (τουλάχιστον) 25% Ευρωπαία. Γιατί δεν την ονομάζετε Ινδο-Αμερικανή αφού σώνει και καλά θέλετε να αναδείξετε την μη δυτική καταγωγή της; Στη φωτό ο… Αφρικανός πατήρ. Ο Σκουρ(ο)λέτης είναι πιο σκούρος.

Εικόνα

κ. Βαξεβανη δεν ανησυχούμε καθότι δήλωσε ο Τσίπρας ότι αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης, είναι αυτός έτοιμος να αναλάβει. Άρα έχουμε πάγκο γερό…
Παράθεση Tweet