To καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου και ο Τύπος του Σαββάτου (από την Καλλιόπη Βαρδάκα)

** ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – ο ΤΥΠΟΣ του Σαββάτου **

**  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ  **


Δ.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μα καλά, ήταν τελείως ηλίθιοι και παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη; Να μάθουν τι; Να αποφύγουν τι; Να προλάβουν τι; Αν η παρακολούθηση του τηλεφώνου οποιουδήποτε πολίτη και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου είναι ηθικώς και νομικώς ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και καταδικαστέα δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις, η συγκεκριμένη παρακολούθηση, πέραν όλων των άλλων ήταν και ντιπ ηλίθια. Όποιος το σκέφτηκε είναι επικίνδυνος και χαζός.

Δεν ξέρω αν το έκαναν με το Predator ή με «επισύνδεση». Αν υπήρξε εισαγγελέας που νομιμοποίησε την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού ή έγινε στα απόλυτα σκοτάδια. Δεν ξέρω αν το είχε διατάξει ο Δημητριάδης ή αν ήταν πρωτοβουλία του Κοντολέοντος. Δεν ξέρω αν έγινε ευθέως από την ΕΥΠ ή μέσω της ΕΥΠ ή με την επικουρία της ΕΥΠ. Έτσι όπως έχει φουσκώσει πολιτικά το θέμα, όσα τεχνικά στοιχεία και πολύπλοκες ορολογίες κι αν επιστρατευτούν, θα εκληφθούν ως μπούρδες.

Πλην το ερώτημα παραμένει, έστω και ως δευτερεύον. Για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Νίκο μέχρι που εκλέχτηκε αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ; Ποιος νοσηρός εγκέφαλος σκέφτηκε ότι κάτι τέτοιο θα υποβοηθούσε την κυβέρνηση ή τον Κυριάκο; Διότι από βίτσιο δεν το έκαναν, κάτι επιδίωκαν να μάθουν. Ας πούμε, με ποιον κομματάρχη του μιλούσε ο Ανδρουλάκης όταν έπαιζε μπουνιές με τον Γιώργο για την αρχηγία; Πόσες Νομαρχιακές έχει; Δεν είναι ντιπ αστείο; Δεν είναι ό,τι πιο χαζό θα μπορούσαν να κάνουν και μάλιστα άνευ λόγου και αιτίας;

Τέλος πάντων, ας προσέξουν εκεί στα υψηλά και στα πανύψηλα κλιμάκια, διότι το ηθικό χαστούκι είναι πελώριο. Αν υπάρξει και δεύτερο, αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που φεύγει. Μια κρίσιμη μάζα σοβαρών μετριοπαθών ανθρώπων, θα κουνήσει το μαντήλι. Και ας προσέξει ο ίδιος ο Κυριάκος προσωπικά, που θεωρώ ότι πράγματι δεν είχε ιδέα περί της παρακολούθησης, διότι τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο που -αν μη τι άλλο- καταλαβαίνει τη σχέση ρίσκου-οφέλους.

Τι να προσέξει ο πρωθυπουργός; Οι «βεβαιότητες» και οι «σιγουριές», μπορεί να μην επηρεάζουν τον ίδιο, εύκολα όμως αποθρασύνουν κάποιους γύρω του. Και τους μετατρέπουν σε επικίνδυνους ηλίθιους.


Γ.ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: Δεν την θεωρούσα και πολύ πιθανή για πολλούς λόγους, αλλά η φωτογραφία που έγινε viral της τελευταίες ημέρες με έπεισε, ενώ κλείνει οριστικά ότι για το επόμενο χειμερινό κύμα θα φταίνε τα «μπάνια του λαού». Όταν έχεις τα κατσίκια αμολυτά μέσα στις παραλίες και αράζουνε στις ίδιες ξαπλώστρες με τους τουρίστες λογικό και επόμενο να σου σκάσει η επόμενη υποπαραλλαγή.

Με αυτά τα δεδομένα προβλέπω ότι η επόμενη υποπαραλλαγή της Όμικρον θα έχει τον κωδικό Μπε!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΚΑΡΗ: Άλλη μια μέρα σήμερα που το δάκρυ συνάντησε το χαμόγελο. Πλημμύρισαν τα μάτια μου σαν είδα τη μεγάλη καταστροφή στο νοσοκομείο στο Μπαλουκλί. Οι εικόνες των ηλικιωμένων ανθρώπων που μεταφέρθηκαν για να σωθούν από τις φλόγες. Κι ήρθε στο μυαλό μου η Λωξάντρα και η Παναγιά η Μπαλουκλιώτισσα, που έβαλε κι εδώ το χέρι της και σώθηκαν οι άνθρωποι. Έλληνες και Τούρκοι να παλεύουν με τη μεγάλη φωτιά.
Κι ύστερα το βραδάκι μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Γυμνασίου να κάνουμε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της Maria Lampadaridou Pothou, να γνωρίσουμε το νέο της “σμαραγδένιο” βιβλίο, “Το σμαραγδένιο βουνό” αλλά και να ανατρέξουμε στα τόσα πολλά και υπέροχα που έχει χαρίσει αυτό το λαμπρό πνεύμα στη λογοτεχνία μας. Ένα πνεύμα που έλαμψε και στο πρόσωπο της αγαπημένης μας λογοτέχνιδας απόψε, που τίμησε τόσο πολύ τον τόπο μας με την αγάπη της και τη γραφή της.
Κι ο Δήμος της Λήμνου, ως ελάχιστη αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της την ανακήρυξε επίτιμη δημότη. Κι όλα κύλισαν απλά και όμορφα.
Κι έκλεισε η βραδιά με ένα χαμόγελο που κάποιες στιγμές μπορούμε να ασχολούμαστε σ’ αυτή τη ζωή με τα μεγάλα και τα σημαντικά, να θαυμάζουμε τους ξεχωριστούς ανθρώπους, να τους μελετάμε και να μαθαίνουμε από αυτούς.

Τίποτα δεν γράφτηκε και δεν ειπώθηκε τυχαία. Κάθε λέξη είναι λέξη ουσίας, άλλο ένα μάθημα ζωής, άλλη μια ανάταση και μια ευκαιρία για μετάβαση στον κόσμο των ιδεών, έναν κόσμο που μας επιτρέπει να γίνουμε καλύτεροι.


Πολύ ερασιτεχνικό σπορ οι παρακολουθήσεις στις μέρες μας. Έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι παίζεται αλλού. Άσε που όταν θα ξεμπροστιαστείς θα γίνεις και ρεζίλι. Και ας πούμε ότι ούτε αυτό τους αφορά κάποιους. Θα πας και στο σπίτι σου, όμως. Και πολλοί δεν ξαναείδαν τον έξω κόσμο μετά από τέτοια σκάνδαλα. Γατάκια… πού ζείτε; Μάθετε μπαλίτσα. Υπήρξαν κι άλλοι πριν από εσάς…


Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, λουλούδι, δέντρο και εξωτερικοί χώροι


Είμαι πολύ μπερδεμένος.
Τελικά ποιος ρίχνει την κυβέρνηση;

Ο Ανδρουλάκης ή ο Στέφανος Χίος;Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Ούτε το αεροπλάνο της Πελόζι έριξαν.

Ούτε την Ταϊβάν βομβάρδισαν.
Ούτε μαγκιές στα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην περιοχή τόλμησαν, βεβαίως, να κάνουν.
Τώρα, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών λέει το αμίμητο: «Θα κάνουμε ό,τι είπαμε. Παρακαλώ να έχετε λίγη υπομονή σε αυτό το θέμα».
Με την ησυχία σας, περιμένουμε.
Δεξιά: Ο πρόεδρος Σι. Αριστερά, το -απαγορευμένο με ειδικό νόμο στην Κίνα- αρκουδάκι Γουίνι.

Μπορεί να είναι καρτούν 1 άτομο και κείμενο


Αυτό το μηχάνημα χρειάζεται να μετακινήσει 500 τόνους γης/μεταλλεύματος που θα κατάληξει σε μία μπαταρία αυτοκινήτου λιθίου. Καίει 900-1000 γαλόνια καυσίμου σε μια βάρδια 12 ωρών. Το λίθιο εξευγενίζεται από το μετάλλευμα χρησιμοποιώντας θειικό οξύ. Το προτεινόμενο ορυχείο λιθίου στο Thacker Pass εκτιμάται ότι απαιτεί έως και 75 τόνους θειικού οξέος την ημέρα! Το οξύ δεν αποδομείται στη φύση.
  • Μια μπαταρία σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ας πούμε ένας μέσος Τέσλα, αποτελείται από 12 κιλά λιθίου, 30 κιλά νικέλιο, 20 κιλά μαγγάνιο, 15 kg κοβάλτιο, 100 κιλά χαλκό και 100 kg αλουμίνιο, χάλυβα και πλαστικό κλπ…… κατά μέσο όρο 750-1.000 τόνους ορυκτών, που έπρεπε να εξορυχθούν και να μετατραπούν σε μια μπαταρία που αποθηκεύει απλώς ηλεκτρική ενέργεια….. Ηλεκτρισμός που παράγεται από πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακα, πυρηνική ενέργεια ή νερό (και ένα μικροσκοπικό κλάσμα του ανέμου και της ηλιακής ενέργειας)…
Αυτή είναι η αλήθεια, για το ψέμα, της «πράσινης» ενέργειας.
  • Δεν υπάρχει τίποτα πράσινο για την πράσινη νέα συμφωνία. Εσείς, καλύτερα να μάθετε πώς να ψηφίζετε, διαφορετικά αυτή η ανοησία θα συνεχίσει ναι αναπαράγεται και να διαφημίζεται μέχρι να γεμίσει όλος ο τρίτος κόσμος με άδειες και άχρηστες τις μπαταρίες γεμάτες βαρέα μέταλλα.
Kostas Pitsaros

ΥΓ: Eννοειται ότι προηγουμένως θα αδειάσει η τσέπη μας.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Το 28% της ουκρανικής γης σε τρεις πολυεθνικές.
  • “Σύμφωνα με ρεπορταζ του National Review Αυστραλίας, η κυβέρνηση Ζελένσκι, στις αρχές του 2020 προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση για την πώληση γης σε ξένες εταιρείες (σε τεράστια κλίμακα), όπως φάνηκε στην πορεία.
Τρεις γιγαντιαίες πολυεθνικές με έδρα τις ΗΠΑ, είχαν αγοράσει μέχρι την έναρξη του πολέμου 170.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης από τα 603.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της συνολικής έκτασης της χώρας, δηλαδή το 28%!
  • Μεταξύ των εταιρειών που αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις ουκρανικής γης, είναι οι αμερικανικοί πολυεθνικοί κολοσσοί Cargill, Dupont και Monsanto. Το ενδιαφέρον του αυστραλιανού ΜΜΕ, που ξεκίνησε την έρευνα οφείλεται στο γεγονός ότι στη Monsanto συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά εκτός των αμερικανικών κεφαλαιούχων και κεφαλαιούχοι από τη Γερμανία και την Αυστραλία.
Συνολικά 10 μεγάλες εταιρείες (ανάμεσά τους είναι και κινεζικές) κατέχουν πάνω από το 70% της ουκρανικής αγοράς γεωργικών προϊόντων. Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Ζελένσκι του 2020 θεωρήθηκε σκανδαλώδης κι όχι αδίκως.
  • Εκφράστηκαν έντονες καταγγελίες εις βάρος και του ίδιου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά η αμέριστη δυτική υποστήριξη και το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε και τότε στην Ουκρανία δεν επέτρεψε ούτε την διερεύνηση του σκανδάλου, ούτε βέβαια την αναχαίτιση της μαζικής εκποίησης τεράστιων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης.”
Μιλήστε μου ξανά για… Δημοκρατίες & δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών ρε σεις..
  • Να εδώ ένα “καπρίτσιο” του Ζελένσκι & φάτε εσεις “Δημοκρατίες”, “αυτοδιάθεση των λαών” και ιδεολογίες με πολιτισμό. Στο μεταξύ αυτός έχει πουλήσει στην κυριολεξία τη χώρα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 70 παιδιά σε παιδιατρικά νοσοκομεία και κλινικές με σοβαρά συμπτώματα. Μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται οκτώ παιδιά με κοροναϊό, με αποτέλεσμα η παιδιατρική κλινική να είναι γεμάτη.


Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο που λέει "o πατέρας μου λέει ότι μας παρακολουθείς όλους! Δεν είναι αυτός o πατέρας σου."