Το απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (24.9.2020)

Τα επόμενα βήματα για την επέκταση και ενίσχυση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται η στήριξη των τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να επενδύουν περισσότερο στις επιχειρήσεις της Ε.Ε.

 • Στόχος των μέτρων αυτών, σύμφωνα με την Κομισιόν, είναι η χρηματοδότηση μαζικών επενδύσεων, η οποία δεν μπορεί να γίνει μόνο με κρατικά κεφάλαια ή μέσω τραπεζικού δανεισμού.
 • Με την προώθηση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, οι Βρυξέλλες επιδιώκουν την αναχρηματοδότηση των επιχειρήσεων στις προσπάθειες εξόδου από την ύφεση εξαιτίας της πανδημικής κρίσης με κεφάλαια από τις αγορές μετοχών και ομολόγων και μείωση της εξάρτησής τους από τον τραπεζικό δανεισμό.

Μια Ένωση Κεφαλαιαγορών θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή αγορά να αποκτήσει «στρατηγική αυτονομία» όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ενιαία αγορά, στις 31 Δεκεμβρίου, αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters.

 • Οι υπηρεσίες digital finance αποτελούν το βασικό πυλώνα της τρίτης δέσμης μέτρων που έχει παρουσιασθεί την τελευταία πενταετία για τη δημιουργεία της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, περιλαμβάνοντας και κανονισμούς για κρυπτονομίσματα.

«Η ενδυνάμωση της οικονομικής μας ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από το πώς θα λειτουργήσουν εύρυθμα οι κεφαλαιαγορές μας και εάν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες και τη χρηματοδότηση μέσω αγορών που χρειάζονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Βάλντις Ντομπρόβσκις.


Τα αναδρομικά μπορεί να εκτιναχθούν στα 3,4 δισ. προειδοποιεί η Ε.Ε.- Μεγάλο «αγκάθι» το ενδεχόμενο αποζημιώσεων για επικουρικές και δώρα.

Αποθήκες μέσα στις πόλεις λόγω εκτίναξης ηλεκτρονικού εμπορίου – Κτίρια εντός των αστικών κέντρων αναζητούν οι επενδυτικές εταιρείες ακινήτων.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίαςεμφανίζονται έξι στις δέκα επιχειρήσεις, ενώ οκτώ στις δέκα ζητούν ενίσχυση των μέτρων στήριξης της αγοράς. Αυτό προκύπτει από το δεύτερο σκέλος της έρευνας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την πανδημική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.

 • Στην έρευνα, οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου θεωρούν τα μέτρα ρευστότητας της αγοράς ως τα σημαντικότερα μεταξύ των δράσεων της κυβέρνησης για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας την εποχή του Covid-19. Εξίσου σημαντικές χαρακτήρισαν τις παρεμβάσεις με στόχο την τόνωση της απασχόλησης, ενώ για τη σπουδαιότητά τους ξεχώρισαν και τα φορολογικά κίνητρα.

Όπως προαναφέρθηκε οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις ζητούν ένταση των μέτρων ενίσχυσης της αγοράς μετά και τη νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ μία στις δύο εταιρείες να προβλέπει για φέτος μείωση του κύκλου εργασιών.


Τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 1,5% το πρώτο εξάμηνο του 2020, λόγω των ταχέως αυξανόμενων τραπεζικών καταθέσεων, ενώ το χάσμα του πλούτου μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών έχει διευρυνθεί ξανά, αναφέρει η Allianz στην 11η έκδοση του «Global Wealth Report», η οποία βάζει στο μικροσκόπιο την κατάσταση του ενεργητικού και του χρέους των νοικοκυριών σε σχεδόν 60 χώρες, σημειώνοντας πως ισχυρή ανάκαμψη παρατηρήθηκε πέρυσι και στην Ελλάδα.

 • Ωστόσο, με καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία κατά κεφαλήν της τάξης των 15.360 ευρώ, η Ελλάδα παρέμεινε στην 30ή θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων χωρών

Ενώ είναι η μόνη χώρα, όπου τα καθαρά κατά κεφαλήν χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία σήμερα είναι, σε ονομαστικούς όρους, κάτω από το επίπεδο που κατεγράφετο πριν από τη Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση (GFC), καθώς κατά μέσο όρο, τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν χάσει το 21% του πλούτου τους, ή διαφορετικά €4.100.


Πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα προκληθεί από την 1η Οκτωβρίου.

 • Γιατί;

Επειδή σε μία εβδομάδα από σήμερα το καθεστώς για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων αλλάζει και η διαδικασία θα θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο στην περίπτωση που τα αυθαίρετα ακίνητα συνδεθούν με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

-Για πόσο χρονικό διάστημα δεν θα επιτρέπεται να γίνονται μεταβιβάσεις

-Ποιοι θα πληγούν

Πόσες δηλώσεις αυθαιρέτων έχουν υποβληθεί έως σήμερα. Πόσα έχει εισπράξει το δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη


Μ.Β: Μαθητές είναι αυτοί που κάνουν μάθημα. Αυτοί που καταλαμβάνουν σχολείο και με τη βία εμποδίζουν τη λειτουργία του είναι τραμπούκοι καταληψίες.


 • Ο άλλος ντράπηκε να βγάλει φωτογραφία την γυναίκα που έψαχνε στα σκουπίδια και ΔΕΝ ντρεπεται που η πρώτη σκέψη του ήταν αυτή και όχι να πάει να πάρει δύο σάντουιτς να της τα δώσει. Κι αυτά τα υποκριτικά λέσια μας μιλάνε για ανθρωπισμό κι αλληλεγγύη και παπαριές καμαρωτές.

Στο κόμμα έχουμε πατάξει την οικογενειοκρατία, μου είπε ο Ηγέτης – Σωστά λατρεμένε, μόνο τον ξάδελφό έχεις βολέψει. Άντε και την αδελφή που δίνει γραμμούλα. Α, και την Μπετούλα που άλλαζε θέσεις σαν τα πουκάμισα μέχρι να πάρει έδρα. Μιλάμε για πάταξη, όχι αστεία!

Εικόνα

 • Πανδημία, Μετρό, ΜΕΘ, σχολεία, τριψήφια κρούσματα, απεργίες, διαδηλώσεις, πλημμύρες, #καταληψεις καταστροφές, χειροφιλήματα, θεία κοινωνία, μάσκες γίγαντες, #μεγαλος_περιγελος; Μη δίνετε σημασία. Ερχεται δημοσκόπηση το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. +20%

Προσεχώς, στα φαρμακεία της Ρωσίας αντιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού – 89 ευρώ η αρχική τιμή – Δωρεάν στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Στα φαρμακεία το ρωσικό φάρμακο κατά του Covid – Θα κοστίζει 89 ευρώ
Προσεχώς, στα φαρμακεία της Ρωσίας αντιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού – 89 ευρώ η αρχική τιμή – Δωρεάν στα νοσοκομεία- thetoc.gr

(Μ) – Οι γνωστοί τεμπέληδες ξαναβγήκαν στους δρόμους

 • Δεν θέλουμε τηλεργασία.
 • Δεν θέλουμε μάσκες.
 • Δεν θέλουμε Rafale.
 • Θέλουμε προσλήψεις.
 • Θέλουμε 1 μαθητή σε κάθε τάξη.
 • Θέλουμε τυρόπιτα κουρού με σουσάμι.
 • Ρε άντε να χαθείτε πια.