To απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (24.11.2020)

Ως πότε φοβικοί με τις έννοιες θρησκεία και πατρίδα;
Υπάρχει προκατάληψη για ό,τι συνδέεται με πατρίδα και θρησκεία, αφού τις έννοιες αυτές τις καπηλεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο τύραννοι και λοιποί φασίστες. Αλλά κάποια στιγμή, νομίζω, πρέπει να τα αποσυνδέσουμε, να αποενοχοποιηθούμε για τα όποια συναισθήματά μας για τις έννοιες πατρίδα και θρησκεία (ειδικά για τη θρησκεία το θεωρώ αποκλειστικά προσωπική υπόθεση του καθενός, που πρέπει να είναι σεβαστή) και να δώσουμε μια σύγχρονη διάσταση, που θα έχει αποσυνδεθεί από στερεότυπα και φολκλόρ προσεγγίσεις.
Κάποιες χώρες (π.χ.η Γαλλία) το κάνουν με εξαίρετο τρόπο και εμπιστεύονται καλλιτέχνες και δημιουργούς που δίνουν τη σφραγίδα τους σε πολύ όμορφες δουλειές.
Μια αντίστοιχη δουλειά είχα δει το 2001 στο Βουκουρέστι δια χειρός του μεγάλου Εμίρ Κουστουρίτσα.
Και όχι, η προβολή αυτή στη Βουλή δεν είναι κιτς με βάση το δικό μου αισθητικό κριτήριο. De gustibus non est disputandum.
Αν μη τι άλλο, η βυζαντινή τέχνη που αποδίδει την όψη της Παναγίας είναι κατά κοινή ομολογία αριστουργηματική, ανεξαρτήτως αν συνδέεται με το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιου ή όχι.
Και εν τέλει, νομίζω ότι το να αποτίεις φόρο τιμής στους ήρωες που μας χάρισαν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας δεν είναι κάτι που πρέπει να μας δημιουργεί ενοχές. Όπως επίσης και το να υποστηρίζουμε και να τιμούμε τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είναι εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας.
Το τι θα προβληθεί ή όχι στη Βουλή είναι υπόθεση των θεσμικών παραγόντων, οι οποίοι σε μια δημοκρατία εκπροσωπούν άμεσα ή έμμεσα το σύνολο. Μπορούμε να ασκήσουμε κριτική, αν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλουμε τη γνώμη μας σε κανέναν.

(Από την Katerina Fikari)


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Εγω το στόμα μου το ράβω. Αλλα να που βρέθηκε εκει πέρα έστω ενας λογικός άνθρωπος που το άνοιξε, μέσα στους υπόλοιπους ιδεοληπτικούς παράφρονες εγκληματίες. Μπράβο του αν και πέφτω απο τα συνεφα… (ΕΛΕΝΑ ΜΗΛ.)
__________
Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος: «Εγκληματικά κηρύγματα» κληρικών «σκότωσαν ανθρώπους»
Σκληρή επίθεση εναντίον συναδέλφων του κληρικών που έκρυβαν ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και άλλους που καλούσαν τους πιστούς στην εκκλησία εν μέσω της πανδημίας εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμος. Έκανε μάλιστα λόγο για «εγκληματικά κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους».
«Πιστέψαμε» συνέχισε ο ίδιος «ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό. Δεν είναι ταπεινωτικό να παραδεχθείς ότι ως άνθρωπος κι εσύ πάσχεις. Αλαζονικό είναι να το κρύψεις, μόνο και μόνο για να μη διαψευστεί δημόσια ο εγωισμός σου. Όταν επικρέμεται θάνατος, τότε, καλά ειπώθηκε, “μαγκιές” δεν επιτρέπονται. Οι ευλαβείς εγωισμοί… σκοτώνουν!», αναφέρει.
Υπογραμμίζει την ανάγκη «όλοι μας να εισέλθουμε κάποτε στο Ναό του Θεού», διευκρινίζοντας όμως ότι «δεν εννοώ να ανοίξουν τα οικοδομήματα των ναών για να εισέλθουμε, που πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και τα έκλεισε, αφού ο λαός μας έδειξε και γενικά συνεχίζει να δείχνει (ίσως από κόπωση) ελλιπή ευθύνη πάνω στο θέμα. Εννοώ ότι και πριν την πανδημία, πριν τη λήψη των απαγορευτικών μέτρων, οι χριστιανοί δεν ερχόμασταν στους ναούς, ακόμα κι όταν εκκλησιαζόμασταν, κληρικοί και λαϊκοί, κάθε Κυριακή, ίσως και κάθε μέρα…
Πιστέψαμε ότι συν-κυβερνούμε το κράτος μας, οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, ακόμα και πολλοί κληρικοί μας, όπως αποδείχτηκε ότι πολύ καλύτερα το κυβερνούν οι πολιτικοί, επειδή εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας. Η ευσεβιστική αλλοφροσύνη μετέτρεψε τα λογικά πρόβατα σε απρόβλεπτα ερίφια που θέλησαν να υποκαταστήσουν τους ποιμένες.
Ενώ ο ίδιος ο Θεός μας διδάσκει να υπακούμε ακόμα και στην κοσμική εξουσία (που στο κάτω-κάτω στις μέρες μας είναι από το λαό μας δημοκρατικά εκλεγμένη), πολλοί χριστιανοί μας κίνησαν επανάσταση ενάντια στην Εκκλησία τους, που δεν ξέρω αν φέρει ανάσταση, πάντως μέχρι τώρα σπέρνει θανάτους. Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό…».
Τέλος, ο κ. Άνθιμος, καλεί τους «τάχα ευσεβείς, που δεν πίστεψαν ότι υπάρχει κορονοϊός, λες και μπορεί να πέσει τρίχα από τα μαλλιά τους αν δεν το θέλει ο Θεός», να σοβαρευτούν και όσους «κρυμμένοι τώρα στα λαγούμια τους, ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους», να ηρεμήσουν.

Πηγή infowar και ΑΠΕ.


Ο Μωραΐτης αυτά. Αλλαγή Μητσοτάκη τώρα (με 20% μπροστά) και ο Τσίπρας Λουδοβικος να επιστρέψει μόνο αν του ζητήσει συγγνώμη και ο τελευταίος τυμβωρύχος. Παιδιά βοηθήστε τους!!!!!!!!!!

Εικόνα

 ΕΛΑ ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ …………….


Παράνομη και…προληπτική απεργία μεθαύριο στα ΜΜΜ, εν μέσω καραντίνας! Απεργούν για νομοσχέδιο που ΘΑ έρθει και ΔΕΝ ξέρουν τι περιέχει! Τι άλλο θα δούμε;;;

Χωρίς μετρό, χωρίς τραμ αλλά και χωρίς τρένα αφήνουν για μια ολόκληρη μέρα, οι χαϊδεμένοι συνδικαλιστές την Αθήνα μέσα στην πανδημία. Μηδέν ενσυναίσθηση αλλά και μηδέν κοινή λογική, αφού στρέφουν κάθε λογικό πολίτη εναντίον τους. Αν ήμουν ο Κυριάκος θα τους έστελνα λουλούδια.
Εγώ λέω να τα κρατικοποιησουμε όλα και μετά να τρέχουμε όλοι ανέμελοι γυμνοί στα λιβάδια,να ζούμε από συσσίτια που θα μοιράζει το κόμμα διαβάζοντας την εφημερίδα του τοίχου φορώντας κατόπιν ασορτί πιτζάμεςΝίκος Μωραΐτης: “Ο Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να δεχτεί να επιστρέψει πριν του ζητήσει συγγνώμη και ο τελευταίος τυμβωρύχος. Πριν τον παρακαλέσει γονατιστός και ο τελευταίος πατριδοκάπηλος.”


Ο Τσίπρας με 20 μονάδες πίσω από τον Μητσοτάκη, τρίτος σε επιλογή μετά τον κανένα, αλλά θα πρέπει να τον παρακαλέσουν κ να του ζητήσουν συγνώμη για να ξαναπάρει καρέκλα να αποτελειώσει την καταστροφή που έμεινε ανολοκλήρωτη. Τι πίνουν ρε φίλε και έχει τέτοια απόδοση;

Χτες στο Kontra ό πνευμονολόγος Βασιλακόπουλος άδειασε την Γιαμαρέλλου και μπράβο του : “το ότι δεν έχει δημοσιευτεί έρευνα σχετικά με το τί θα συμβεί αν πέσει κάποιος από τον 10ο όροφο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνο…τό ίδιο ισχύει και για την θεία κοινωνία ..

 


“Δεν χρειαζόμαστε την Aegean. Στην Ελλάδα οι αερομεταφορές θα γίνονται με το γάιδαρο που πετάει.


  • Εικόνα

ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, που δεν πυροβολεί στα πόδια. Το μυαλό είναι ο στόχος τους. Θα καταλήξουμε ζόμπι ή θα ανεβάσουμε τις στροφές στο νου μας; Μας θέλουν φτωχούς για να τους έχουμε ανάγκη. Μας κρατάνε αμόρφωτους για να τους πιστεύουμε. Μας φοβίζουν διαρκώς για να μην τους αντιστεκόμαστε Τα όσα ζούμε δεν είναι εικονική πραγματικότητα, ούτε ασκήσεις επί χάρτου, ούτε προσομοίωση. Είναι πραγματικά πυρά . Πιο πραγματικά δεν γίνεται.

– Thanos Papapanagiotou


Δ) ΚΑΝΟΥΜΕ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Αυτοί είναι, λέει, που προτείνουν τα μέτρα κι όχι εμείς οι κυβερνώντες. Μα, υπάρχουν διάσημοι επιστήμονες που προτείνουν διαφορετικά μέτρα, τα οποία μάλιστα είναι και προφανή: καραντίνα ΜΟΝΟ στους ευπαθείς και ηλικιωμένους, άμεση βελτίωση του Συστήματος Υγείας, έμφαση στις πρωτοβάθμιες δομές, άνοιγμα νοσοκομείων που έκλεισαν (πχ Λοιμωδών) κλπ.


(Δ) Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΥΠΕΡ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ των ΜΜΕ καλλιεργεί τη μονοδιάστατη σκέψη και τη συναισθηματική αποσταθεροποίηση. Μας οδηγούν στη Νεύρωση (φόρα σωστά τη μάσκα, κράτα απόσταση, μην ακουμπάς τίποτα, βάλε αντισηπτικό, τήρησε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής κλπ), στην Κατάθλιψη (μη μετακινείσαι, μην αντιδράς, μην είσαι κι εσύ σαν τους «ψεκασμένους»), στη Μαζική Παράνοια και τελικά (μέσω έξαρσης της φοβίας και της καχυποψίας) στην Ψύχωση.