Το απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (21.9.2020)

Μεγάλη ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η έξαρση του κορωνοϊού στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Στην Αττική εντοπίζονται τα 2.100 από τα περίπου 4.000 ενεργά  κρούσματα κορωνοϊού της χώρας με 1.037 να καταγράφηκαν σε μια εβδομάδα, από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

  • Ακόμα, εντοπίστηκε βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Αθηναίων, γεγονός που δρομολόγησε στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις για τη μείωσή του.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα 966 από τα 2.100 κρούσματα είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες περιοχές.

  • Στο υπουργείο Υγείας είχαν αξιολογηθεί από την περασμένη εβδομάδα ως ιδιαίτερα ανησυχητικά τα κρούσματα σε αλλοδαπούς κατοίκους του κέντρου της Αθήνας και στα «φορτωμένα» επιδημιολογικά δημοτικά διαμερίσματα, όπως αυτά προέκυπταν από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και στο «Σωτηρία» οι αλλοδαποί ασθενείς αυξάνονταν συνέχεια τις δύο τελευταίες εβδομάδες μετά από κάθε εφημερία.

  • Στο «Σωτηρία» το 25% των νοσηλευομένων είναι αλλοδαποί ηλικίας κάτω των 30 χρόνων. Στο 5% υπολογίζεται το ποσοστό των αλλοδαπών ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στον «Ευαγγελισμό» δε οι αλλοδαποί με λοίμωξη Covid-19 αποτελούν το 55% των νοσηλευομένων, και μάλιστα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 17-25 χρόνων. Στις ΜΕΘ του νοσοκομείου το 15% των σοβαρών περιστατικών και διασωληνωμένων είναι επίσης αλλοδαποί.

  • Για τη διαχείριση της πανδημίας στους ευάλωτους κατοίκους της Αθήνας, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, θα γίνουν συγκεκριμένες δράσεις, όπως η ενημέρωση, τα τεστ, αλλά και η φιλοξενία τους όταν χρειάζεται σε ξενοδοχεία καραντίνας, ιδίως μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο και μέχρι να βγουν αρνητικά τα αποτελέσματα των αναγκαίων τεστ.

Στα αποτελέσματα των ελέγχων για τον κορωνοϊό που έγιναν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που ήταν αδειούχοι εισόδου στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας από φωτιά, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

  • Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή.

Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς».

  • Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε επίσης ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.


ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Η ανεύθυνη ηλιθιότητα των κρατούντων δεν έχει όρια. Αντί να κοιτάξουν να ανασυνταχθούν και να μη κάνουν τη μια βλακεία μετά την άλλη κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες. Λες κι οι πολίτες ανοιξαν τα σύνορα για λίγους τουριστες.

Λες κ οι πολίτες ‘χασανε” στν δρόμο,όπως ομολόγησε ο αρμόδιος υπουργός,τους 35 μολυσμένους με κορωνοιό προσφυγες/μεταναστες στη Λέσβο για ν γίνουν σήμερα 243.Λες κ οι πολίτες μοίρασαν τεράστιες μάσκες στους μαθητες. Λες κ οι πολίτες δν φροντισαν εγκαίρως για μικρότερες τάξεις.

Λες κ οι πολίτες φταίνε που δεν υπάρχουν τα 1.000 κρεββάτια εντατικής με τα οποία μας παραμυθιάζανε. Λες κ οι πολίτες φταίνε που ο Μητσοτακης αλλάζει αποφάσεις μετά απο τηλεφωνήματα κολλητών του. Λες κ οι πολίτες φταίνε που ο ΕΟΔΥ αρνείται να κάνει τεστ λόγω ελλείψεων.

Λες κ οι πολίτες φταίνε που ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως δήθεν ευεργέτης των συνταξιούχων ενώ τους “κλέβει” κανονικά 60% οσων δικαιούνται με δικαστική απόφαση. Οταν μια κυβέρνηση αρχίσει να τα βαζει με τους πολίτες, είναι σα να υπογράφει τη διαταγή εξόδου της απο την εξουσία.


Εικόνα


-Τι είναι η αριστερά μπαμπά? -Αυτό παιδί μου. 

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Η ποινική απατεωνιά στα καλύτερα της: ο @atsipras λέει θα ζητήσει ονομαστική για την υπό ψήφιση Συμφωνία με τα Σκόπια <hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Er>. Λεπτομέρεια: Η συμφωνία έχει υπογραφεί από τον Δραγασάκη και η κύρωση της είναι δεσμευτική από το κοινοβούλιο.

Εικόνα


Επειδή άρχισε πάλι η παραφιλολογία αν η Ελλάδα θα κάνει λοκντάουν ή όχι να το ξαναπούμε: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι και η υπόλοιπη Ευρώπη. Αν προχωρήσουν άλλες χώρες σε λοκντάουν, που φαίνεται όλο και πιθανότερο, θα κάνει και η Ελλάδα και το αντίστροφο.


Υπάρχει μια μερίδα διαμορφωτών της κοινής γνώμης στην Αθήνα που μέμφεται τη Λευκωσία για τη στάση της στην ΕΕ. Να εξηγήσουν γιατί είναι πιο σημαντική η Λευκορωσία, που δεν ξέρουν που πέφτει στον χάρτη, από την ημικατεχόμενη Κύπρο!


Εχουν περάσει πάνω από 12 ώρες από την βεβήλωση του μνημείου της Μαρφίν και ούτε ένα στέλεχος της Αριστεράς δεν καταδίκασε το γεγονός. Γι αυτούς η ζωή του Φύσσα και του Ζακ ζυγίζει πιο πολύ από την ζωή 3 ανθρώπων που ήταν απλώς εργαζόμενοι. Ο ανθρωπισμός τους είναι υποκριτικός.


Αποκάλυψη του Fehim Işık: Ο Ερντογάν εκβιάζει τη Γερμανία για να αποφύγει τις κυρώσεις, χρησιμοποιώντας το μεταναστευτικό και συμμορίες ισλαμιστών 

Αποκάλυψη του Fehim Işık: Ο Ερντογάν εκβιάζει τη Γερμανία για να αποφύγει τις κυρώσεις, χρησιμοπο…-Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η τουρκιή υπηρεσία πληροφριών, MIT, έχει αυξήσει τις δραστηριότητές της στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι πληροφορίες ήταν στην ατζέντα του γερμανικού Τύπου και…-infognomonpolitics.gr


Το πρωί με το χάραμα και στην επιστροφή τώρα Ο κάμπος στα Φάρσαλα
  • Εικόνα
Αναλύθηκαν από ειδικούς επιστήμονες τα 11 μέτρα του ανθρώπου που είπε φυσικά εύστοχα “Ούτε μία στο εκατομμύριο θα χάσουμε”

Εικόνα

  • Παράξενο, δεν θυμάμαι να βάλατε την φωτογραφία του παλληκαριού που σκότωσαν οι λάθρο στου Φιλοπάππου, ούτε ήσασταν παρατηρητές στην δίκη τους
Παράθεση Tweet

Αν σπας απεργία που αποφάσισαν τα πληρωμένα κηφηναριά του συνδικαλισμού, τότε σε καινε ζωντανό, σε κοροϊδεύουν και σπάνε το προς τιμήν μνημείο σου. Αν είσαι εκδιδόμενο πρεζόνι τραβεστι που σκοτώνεται ενώ προσπαθεί να κάνει διάρρηξη, κάνουν πορείες για τη μνήμη σου. Ελλάδα 2020.