Το απογευματινό σημειωματάριο του μ/μ (18/9/2018)

 

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΗΣ: Ακούω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρεται στους κινδύνους που έχει ο τομέας της ιδιωτικής ασφάλισης (τα γνωστά κανόνια των ασφαλιστικών εταιρειών), ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την πρότασή της για τους τρεις πυλώνες. Δυστυχώς (και το λέω με πολλή λύπη αυτό), τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ανταγωνίζονται επάξια τους κακούς ασφαλιστικούς ομίλους, αφού αποδείχτηκαν επίσης αφερέγγυα να τους εμπιστευτούμε τα χρήματά μας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η κακοδιαχείριση και η αφερεγγυότητα. Δίνουμε έναν σκασμό λεφτά, παίρνουμε χάλια υπηρεσίες και δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα.
Για μένα, οι τρεις πυλώνες είναι το πιο σωστό σύστημα. Αρκεί να μην είναι ο προπομπός της πλήρους κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης. [Φ.Κ]

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΑΛΛΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΧΟΛΙΟ: Επειδή πολύς λόγος έγινε για την μείωση η μη των συντάξεων απ’ τη μια και από την άλλη μιλάμε για 13η σύνταξη , διαβάζω έξω από περίπτερο χθές τις κρεμασμενες εφημερίδες με πυχαιους τίτλους.
Στο στόχαστρο οι συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ(σύμπτωση ίδιος ο στόχος με πασοκονουδου) η αλλιώς 8 με 9% σε όλες.
Τι να κόψεις στα 500 και στα 400 ευρω από την μια και από την άλλη ποια η δικαιοσύνη όταν μια είναι 1010 και η η άλλη είναι 980 ευρω?
Το έχουν ξαναδεί το έργο οι συνταξιούχοι.
Από κει σώζεται η οικονομία η τα πλεονάσματα?
Αφού δεν συζητάμε για απασχόληση και νέες θέσεις εργασίας, που θα δώσουν πνοή στη χώρα και στα ταμεία τι νόημα έχει.
Θα κόβονται κάθε δύο χρόνια.
Ώσπου δεν θα έχει να κόψει από πουθενά.
Με τέτοια ληστρική φορολόγηση που ακριβώς πάει το.πραγμα?
Στον θάνατο? [Σοφ.Π.]

….

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΣ: Μια σπουδαία πόλη που επιθυμεί να αφήσει ανεξίτηλα τα χνάρια της στην ιστορία, δημιουργεί μεγάλες βιβλιοθήκες, σπουδαία θέατρα, αποτελεί το κέντρο συνεύρεσης και δημιουργίας καλλιτεχνών και συγγραφέων, οι αρχιτέκτονές της σχεδιάζουν κουκλίστικα, αλλά και μεγαλειώδη ιδιωτικά και δημόσια κτήρια, οι τεχνίτες της τα κατασκευάζουν, οι γλύπτες της δημιουργούν γλυπτά που θα μείνουν ονομαστά στον χρόνο, οι ζωγράφοι της μεγαλουργούν, η κοινωνία συζητά στην Αγορά και συμμετέχει, οι άρχοντές της δακρύζουν, δεν κομπορρημονούν……..

AIRETIKA.BLOGSPOT.COM
(Τα γραφεία της ΔΕΠΑΝ και του Δημοτικού Θεάτρου, κάποτε) Μια σπουδαία πόλη που επιθυμεί να αφήσει ανεξίτηλα τα χνάρια της στην ιστορία…
…..
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ;
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΚΕΤΟΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ; Η χιλιόχρονη ελιά που βλέπουμε στη φωτογραφία μας και η οποία ζει ακόμη στη γη του Μίνωα, την Κρήτη, είναι ηλικίας περίπου 3.000 ετών! Κοντολογίς, «είδε» με τα μάτια της ήρωες του Τρωϊκού Πολέμου! Δεν είναι εκπληκτικό;

….

Μας τα ελεγε, ποιος την ακουσε

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, μιμίδιο και κείμενο…..
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;; Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ.

ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ…

ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ;

Είναι δημοκράτες οι ανθρωποι…

PROTAGON.GR
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΛΟΓΩ ΜΑΥΡΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για ακροδεξιές θέσεις λόγω Γεωργιάδη και Βορίδη
Κατηγορούν τον Συριζα λόγω συνεργασίας με τον ακροδεξιό Καμμένο.
Για εμένα οι ακροδεξιές λογικές κα ιπολιτικές δεν είναι θέμα ταμπελών και ονομάτων. Είναι μια απεχθέστατη πρακτική που μπορεί να προέρχεται από τον οποιονδήποτε.
Ακροδεξιό είναι το να μην έχεις καταφέρει να συνεδριάζει το Δικαστήριο που δικάζει την Χρυσή Αυγή για κακουργήματα κάθε μέρα και η απόφαση να καθυστερεί πέντε χρόνια. Και βλέπουμε….
Ακροδεξιά είναι η κατάσταση στη Μόρια με τις συνθήκες ζωής, με τα παιδάκια που βιάζονται, με τις γυναίκες που φοράνε πανιά στο ύπνο τους διότι φοβούνται να πάνε τουαλέτα, με τη μία τουαλέτα ανά εκατό άτομα
Ακροδεξιό είναι να καις χώρους πολιτισμού.
Ακροδεξιό είναι να μασουλάς τις επιδοτήσεις για τους πρόσφυγες και να το παίζεις αλληλέγγυος και ευαίσθητος.
Ακροδεξιό είναι να απαντάς σε πολιτικά επιχειρήματα με επιθέσεις επί προσωπικού με συνθήματα και χαρακτηρισμούς
Ακροδεξιό είναι να καλοβλέπεις την δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
Ακροδεξιό είναι να θεωρείς τους Ελληνες ανώτερη φυλή, που τους επιβουλεύονται οι Εβραίοι, οι Μασσόνοι, οι κεφαλαιοκράτες, η Μπίλντεμπεργκ.
Δεν είναι ακροδεξιό να συγκινείσαι με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, διότι αντιπροσωπεύει για πολλούς από εμάς τον Ελληνισμό μέσα μας με όλα τα σπουδαία αλλά και τα λάθη του.
Δεν είναι ακροδεξιό να κυλούν δάκρυα στα μάγουλά σου τη στιγμή της αναγνώρισης του Ορέστη στην “Ιφιγένεια εν Ταύροις”

Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά και νύχτα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Ενεργειακά οικόπεδα πέριξ της Ελλάδας-Κύπρου, η δουλειά προχωράει ταχύτατα, στα βόρεια σύνορα οι εκκρεμότητες & οι αλυτρωτισμοί δεκαετιών κλείνουν, αφήνουμε στους Αλβανούς ενα στενό κομμάτι παραλίας, ο δρόμος ανοίγει για επέκταση της ΑΟΖ στο Αιγαίο καθότι δεν είμαστε ο μοναδικός παίκτης, τα ισχυρά γεωστρατηγικά-ενεργειακά συμφέροντα πολλά που συνασπίστηκαν εναντίον της Τουρκίας, ε και πως να μη βγει ο Ερντο στα κάγκελα όταν το βλέπει να ρχεται…

Ο χάρτης το φωνάζει.

ΥΓ. Φυσικά όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τη λύση στο Μακεδονικό & όχι μόνο, για όσους “μακεδονομάχους” εξακολουθούν να μη βλέπουν τη μεγάλη εικόνα.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Ρε τους κατακαημένους….Και φεσι επιτοκιακό 24% τους πέρασαν και η λίρα πάλι στον Καιάδα.
Σε λίγο θα ζητάνε τα διπλά για ν’αγοράσουν λίρα, με πληθωρισμό και ελλείμματα πιο πάνω από τη στρατόσφαιρα….άσε που με πόσα συναλλαγματικά αποθέματα να τη στηρίξουν πια.
Μειον 45% έναντι του δολαρίου σ’ενα χρόνο!
Τελικά δεν θα μπουν στον κόπο να εξαφανίσουν τον Ερντο.
Τον αφήνουν να τον σαπίσουν οι δικοί του…

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Μια (καθόλου) παιδική ιστορία με δράκο:

Πλήρης φτωχοποίηση του Ελληνικού και Κυπριακού λαού ήταν το σχέδιο Σοίμπλε και των “ηθικών” Γερμανών με τον μανδύα της βελτίωσης της οικονομίας, αλλά με αιτία τους εντιμότατους πολιτικούς μας που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία δόξη και τιμή..Και αφού μια χαρά η δακτυλοδειχτούμενη κουρελού κάλυψε ελέφαντες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού τομέα κατα τη διάρκεια της κρίσης, οι γερμανοί έβαλαν σε ενέργεια το plan B.

  • Πρώτα ξάφρισμα των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών που άξιζαν, με απώτερο στόχο τους υδρογονάνθρακες της ΝΑ Μεσογείου. Το τέλειο και πάντα ανεκπλήρωτο όνειρο του βιομηχανικού γίγαντα με τα γυάλινα πόδια που στερούνταν δικής του ενέργειας. Σχέδιο η συνεκμετάλλευση τους με τους αγαπημένους τους Τούρκους & τις αντίστοιχες επενδύσεις τους εκεί, που διαρκώς πλήθαιναν. 

Αργότερα και με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι η παγκοσμιοποίηση με τη μορφή που πήρε δεν τους συνέφερε καθόλου, σ’αυτή τη παλιά γωνιά του πλανήτη μάλιστα άρχισε και πάλι να εκθρέφει το γερμανικό τέρας, που τελευταίως τους έβγαζε και γλώσσα.

  • Μετά, για να μη πολυλογούμε ήρθε το αμερικάνικο ιππικό, τους πήρε το σκαλπ και έστειλε τον Σόιμπλε στη ναφθαλίνη & τον Ερντο στο πάγο, αλλά δεν πάγωσε αρκούντως όπως φαίνεται.. Οι Γαλλοι κάνουν πως είναι με τους Γερμανούς, αλλά μια χαρά τα βρίσκουν τελικά με τα Αμερικανά και η Τotal ήρθε σε γάμου κοινωνία με την Exxon εκεί κοντά στην εξωτική Κύπρο και τα ωραία της οικόπεδα.

Στο μεταξύ, οι τεως καταστροφείς μας με τα γνωστά γερμανικά κονέ ενίοτε πολύ αμαρτωλά και εκβιάσιμα, κάνουν ότι μπορούν, είτε με fake news είτε με αστήριχτες καταστροφολογίες, μπας και ξαναπιάσουν τη κουτάλα που έμεινε μόνη και απαρηγόρητη.

  • Εβγαλαν λοιπόν την Ελλάδα από τα μνημόνια γιατί έτσι τους συνέφερε γεωπολιτικά plus ενεργειακά, ματωμένη με αναδιαρθρωμένο χρέος, αναβάθμισαν μόλις χθες την Κύπρο στην επενδυτική βαθμίδα των 3Β & η ιστορία συνεχίζεται επί της οθόνης μας. Εμείς χρειαζόμαστε ένα Β ακόμη, έστω και minus. Δεν θα αργήσει, διότι μια αξιοπρεπή Ελλάδα τη θέλουν γι αυτό που εχουν κατά νου…

Αλλάζουν πολλά σ’αυτό το κομμάτι της Βαλκανικής που συνδέει την Χερσόνησο του Αίμου μακεδονομάχοι μου με το Κρητικό Πέλαγος, τη λεωφόρο του Αιγαίου που βρίσκεται στο μεταξύ Δαρδανελλίων και Σουέζ & φερνει κοντά τη Μ. Ανατολή, αλλά κυρίως αποτελεί τον ενεργειακό διάδρομο προς τη διψασμένη για ενέργεια Ευρώπη..

  • Ναι έφτασε η ώρα της Μεσογείου με κεντρικό κορμό την Ελλάδα, τα τσιτάτα του “δεν γίνεται χωρίς τη Τουρκία” αποδείχθηκαν λάθος….μπορούν και χωρίς αυτήν, η με ολίγη από αυτήν….θα εξαρτηθεί. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική σωστή & όλα τα υπόλοιπα σε λίγο καιρό θα ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Μουδιασμένοι από τις απανωτές σφαλιάρες δεν έμειναν και πολλές ικανότητες στους περισσότερους να δούμε και πολύ μακριά από τη μύτη μας αυτό που ήδη ξεδιπλώνεται μπροστά μας, η αν τα βλέπουμε, δεν μπορούμε να τα πιστέψουμε….πάντως είναι αλήθεια.
Αυτά από μια…ψεκασμένη.

Α, και όταν ξεχρεώσετε τα προσωπικά σας δάνεια, ξυπνήστε με…

1. Το δεκαετές ομόλογο των ΗΠΑ δίνει απόδοση 3%, το δικό μας 4%, ανακάμπτοντας κατά 25% μέσα σ’ενα χρόνο και χωρίς συμμετοχή στο QE, που έχει διαμορφώσει εντελώς πλασματικές αποδόσεις για τους υπόλοιπους, στις οποίες ΔΕΝ υπάρχει ιδιώτης επενδυτής παρά μόνο οι τράπεζες τους, αλλά ο Κυργιάκος δεν το ξέρει. (Μέγιστη ιστορικότητα δεκαετούς ομολόγου με πρόσφατο χαμηλό 3,67% Chart 1)

2. Καταστροφική κυβέρνηση ,,,λέει. Για το δημοσιονομικό έλλειμμα 2009-2014 γαργάρα ε? (chart 2)

3. Kαταστροφική κυβέρνηση ξαναλέει…Για τη καταστροφική μεταβολή του ΑΕΠ επί των ημερών τους και την ανάπτυξη τώρα, ξανά γαργάρα ε? ( AEΠ 2009-2018 chart 3)

4. Καταστροφική κυβέρνηση για τις επενδύσεις λέει…Τι ακριβώς έκαναν για τις επενδύσεις και οι δύο μεταξύ 2009-2014 είπαμε? (chart 4)

Kυργιάκο, δε ξερω τι λές εσύ, τα επίσημα στοιχεία πάντως και γι αυτά και για πολλά άλλα, σε διαψεύδουν πανηγυρικά. Σε τελική, δεν μας έριξαν στον λάκκο με τα φίδια αυτοί.
Α, και όταν ξεχρεώσετε τα προσωπικά σας δάνεια, ξυπνήστε με…

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

ΒΗΜΑτοδότης 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ίσως να αισθάνεται ο πιο… κερδισμένος από την εφετινή ΔΕΘ μετά τις δηλώσεις που έγιναν για το πρόσωπό του τόσο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο μεν πρώτος τού έκανε μια… αγιογραφία, ο δε δεύτερος (που δεν τον ψήφισε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας) παραδέχθηκε ότι συνεργάζεται θεσμικά άψογα μαζί του. Ετσι, η 83η ΔΕΘ ανοίγει ίσως για πρώτη φορά διάπλατα το παράθυρο για να διεκδικήσει ο κ. Παυλόπουλος και δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και τούτο γιατί:
■■■
Πρώτα απ’ όλα ο κ. Τσίπρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί του) θα τον προτείνει ξανά στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης είναι πεπεισμένος (το δήλωσε κιόλας) ότι η προεδρική πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι τέτοια που δεν πρόκειται να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Τι σημαίνει άραγε αυτό;
■■■
Με δυο λόγια, έτσι όπως μου το διετύπωσαν στελέχη που βρίσκονται κοντά (και συνομιλούν) με τον Πρωθυπουργό και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης εάν δεν καταφέρει να έχει 180 βουλευτές, θα ψηφίσει Παυλόπουλο στην εκλογή Προέδρου το 2020 προκειμένου να μην οδηγηθεί και πάλι η χώρα σε εκλογές, που θα διεξαχθούν όμως με το σύστημα της απλής αναλογικής.
  • Ποιον ήθελε Πρόεδρο ο Τσίπρας ΒΗΜΑτοδότης 
Και με την ευκαιρία, θα σας περιγράψω μια σκηνή που έχει κατά τη γνώμη μου τη σημασία της, αν και συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια στην οικία ενός ηθοποιού (στα Εξάρχεια) όπου είχε προσκληθεί ο κ. Τσίπρας (τότε ακόμη ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ένας ανώτατος δικαστικός και δυο-τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μόλις είχε ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς η ψηφοφορία για την υποψηφιότητα του  Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και η χώρα ήδη βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.
  • Στην οικία αυτή ο κ. Τσίπρας (όπως μου τα έχουν εξιστορήσει) ανακοίνωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα προτείνει τον Πρ. Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας (αμέσως μετά τις εκλογές), ώστε να αναγκάσει και τη ΝΔ να πράξει το ίδιο και να αποφευχθούν οι εκλογές.
  • Η είδηση όμως δεν βρισκόταν στο πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου, αλλά στο γεγονός ότι είχε γίνει πρόταση από τον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Και ποιον φωτογράφισε ο Καραμανλής ΒΗΜΑτοδότης 

Επειδή τέτοιου είδους πληροφορίες χρήζουν διασταυρώσεως, απευθύνθηκα σε έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή (πιο στενό δεν γίνεται), ο οποίος όχι μόνον μου επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά μου περιέγραψε και πώς ο κ. Τσίπρας κατέληξε στην υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου.
Βεβαίως, μου είπε, ο κ. Καραμανλής όταν απέρριψε την πρόταση Τσίπρα δεν πρότεινε άλλον υποψήφιο, δεν πρότεινε δηλαδή αντ’ αυτού τον κ. Παυλόπουλο. Ομως αντί να προτείνει, ανέφερε στον κ. Τσίπρα τρία χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στην πραγματικότητα ο κ. Καραμανλής με τον τρόπο αυτόν φωτογράφιζε τον κ. Παυλόπουλο και ταυτόχρονα απέκλειε άλλο στέλεχος που προερχόταν από τη ΝΔ και υποψιαζόταν ότι θα μπορούσε να προταθεί από τον Τσίπρα. Ειδικά για το στέλεχος αυτό, ο κ. Καραμανλής, αν και προερχόταν από την παράταξή του, δεν ήθελε καν να ακούσει το όνομά του.

ΒΗΜΑτοδότης  Αυτοσυγκράτηση στις εξαγγελίες

«Από τον κ. Μητσοτάκη ακούσαμε μέτρα τα οποία όμως θα αργήσουν να αποδώσουν. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι τι θα κάνει μέχρι τότε με την περιστολή των κρατικών δαπανών και το κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης παρατήρησε ότι «εφέτος υπήρξε μεγαλύτερη συγκράτηση στις εξαγγελίες, σε αντίθεση με την κακή εμπειρία προηγούμενων ΔΕΘ, όπου επικρατούσε πλειοδοσία παροχών, όπως οι ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το 2014».

ΒΗΜΑτοδότης  Οι «7 Θάλασσες» της Μαρέβας

Η επιλογή του εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη ήταν της Μαρέβας. Επέλεξε το «7 Θάλασσες», στο κέντρο της πόλης, το οποίο φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια του, την αχινοσαλάτα του, το καλαμάρι με πέστο, τις δροσερές σαλάτες του και βεβαίως το σούσι. Ηταν η ώρα που τα υπόλοιπα γαλάζια στελέχη μετείχαν σε πάρτι στο μπαράκι Shelter Wine Coctail που οργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ και συγκεκριμένα ο Στέλιος Κουναδάκης, όταν το ζεύγος Μητσοτάκη δειπνούσε ρομαντικά στις «7 Θάλασσες».

Η μάζωξη των σαμαρικών ΒΗΜΑτοδότης 

Πάντως οι λεγόμενοι «σαμαρικοί» της ΝΔ (περιλαμβανομένου βεβαίως και του Αντώνη Σαμαρά) συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Αντώνη Οικονόμου (πρώην γενικού γραμματέα Αμυνας) επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά μην περιμένετε ότι έγινε στο σπίτι αυτό πολιτική συζήτηση. Ηταν άλλωστε εκεί και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος γύριζε όλο το βράδυ σε γαλάζια στέκια. Πήγε στο μπαράκι με το πάρτι, πήγε στο κάλεσμα της Σοφίας Ζαχαράκη (για την ονομαστική της εορτή),πήγε παντού για να διαλαλήσει ότι… «ο Μητσοτάκης έσκισε…».
,……………….

Και τώρα αυτόνομες νταλίκες

Αυτοκινητοβιομηχανία και από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο, πρόκειται να παρουσιάσει στη μεγάλη έκθεση του κλάδου που διοργανώνεται στο Ανόβερο της Γερμανίας από τις 20 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, ένα ηλεκτρικό και αυτοοδηγούμενο φορτηγό που φιλοδοξεί να αλλάξει το περιβάλλον στις μεταφορές, αφού είναι έτσι σχεδιασμένο που δεν υπάρχει καν χώρος για την παρουσία ανθρώπου, ενώ είναι συμβατό με όλα τα υπάρχοντα συστήματα σύνδεσης των τρέϊλερ, είτε σε λιμάνια και τελωνεία, είτε σε μεγάλες αποθήκες μεταφορικών εταιρειών!

Και τώρα αυτόνομες νταλίκες

 

Print Friendly, PDF & Email