To απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (17 Φεβρ. 2020)

 • Μετρό Μόσχας: Το ομορφότερο μετρό του κόσμου που μοιάζει με τεράστιο υπόγειο παλάτι
 • Ο σταθμός μετρό της Μόσχας είναι πραγματικά λες και είναι παλάτι το οποίο έχει βγει σαν ζωγραφιά από κάποιο βιβλίο. Μετρό Μόσχας: Ένα μουσείο σαν κανένα άλλο Το μετρ…
 • Ο σταθμός μετρό της Μόσχας είναι πραγματικά λες και είναι παλάτι το οποίο έχει βγει σαν ζωγραφιά από κάποιο βιβλίο. Μετρό Μόσχας: Ένα μουσείο σαν κανένα άλλο Το μετρ…

 •  ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ
Χρήσιμο εργαλείο αλλά και φάκαΠροσπαθώ να μπω στα παπούτσια των πολιτικών και να καταλάβω την εξάρτησή τους από την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης. Μοιάζει πολύ με άλλες εξαρτήσεις. Ξέρουν ότι μπορεί να τους κάνει ζημιά, αλλά αδυνατούν να πουν «όχι» σε ακόμη ένα αίτημα για μια δήλωση ή συνέντευξη. Και έτσι πέφτουν στη μεγάλη παγίδα ή, μάλλον, στη μαύρη τρύπα της υπερέκθεσης στα μέσα.

 • Συνεντεύξεις, παράθυρα, lifestyle προφίλ είναι απαραίτητα, αλλά με μέτρο, και μόνον εφόσον ακολουθούνται βασικές αρχές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξέρεις για τι μιλάς, να έχεις κάποιο απολύτως σαφές και καθαρό μήνυμα να δώσεις. Αν απλώς γράφεις ώρες πτήσης λέγοντας σαχλαμάρες, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα γίνει ζημιά.

Ειδικά αν χειρίζεσαι ευαίσθητα ζητήματα, είναι κρίσιμο να έχεις πειθαρχία στο τι λες, αλλά και πώς το λες. Αντίπαλοι και σύμμαχοι μετράνε κάθε κουβέντα, ακόμη και τη γλώσσα του σώματος, για να αντλήσουν συμπεράσματα.

Οι σοβαρές χώρες επενδύουν στη στρατηγική επικοινωνία και στον ψυχολογικό πόλεμο μέσω δηλώσεων. Είναι καιρός να σοβαρευτούμε και εμείς. Οταν, για παράδειγμα, ξεσπάει μια κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, είναι αυτονόητο ότι κάποιο συντονιστικό κέντρο επιλέγει ποιος υπουργός ή εκπρόσωπος θα τοποθετηθεί.

 • Η πίεση από τα μέσα μπορεί να είναι αφόρητη, μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Αλλοτε λαμβάνει τη μορφή της σαγηνευτικής πρότασης του τύπου «ο κόσμος θέλει να σας ακούσει σήμερα» και άλλοτε του ψυχολογικού εκβιασμού. Σε μια μικρή χώρα όπου όλοι (παρα)γνωρίζονται με όλους, το «όχι» είναι δύσκολο. Γι’ αυτό είναι καλό να υπάρχουν οι επαγγελματίες και απρόσωποι εκπρόσωποι, οι οποίοι προβάλλουν και μια εικόνα σοβαρού κράτους όταν μιλούν τεχνοκρατικά σε στιγμές κρίσης.

Η δεύτερη βασική αρχή είναι ότι η υπερβολική έκθεση προκαλεί στο τέλος απέχθεια σε ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού. Βεβαίως και υπάρχουν παραδείγματα τηλεμαϊντανών που εκλέγονται ξανά και ξανά επειδή έπιασαν στασίδι. Ανήκουν όμως σε μια ειδική κατηγορία.

 • Είναι στενάχωρο να βλέπεις «σοβαρούς» ανθρώπους να ρέπουν προς τη γραφικότητα ή την περιθωριοποίηση επειδή δεν μπορούν να το… ράψουν, όπως θα έλεγε ο σοφός λαός. Οταν κάνουν κάποια γκάφα, επιλέγουν να τη διορθώσουν με ακόμη μία συνέντευξη ή δήλωση. Ξεχνούν ότι το σινάφι μας μπορεί εύκολα να πιαστεί από μία φράση και να ανακυκλώσει μια συζήτηση που έτεινε να ξεχαστεί.

Ζούμε στην εποχή της συνεχούς επικοινωνίας, που είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Αλλά όποιος δεν βλέπει την παγίδα θα πέσει στη φάκα. Οπως μου απάντησε ο Σόιμπλε όταν του «παραπονέθηκα» ότι του ζητούσα χρόνια να δώσει μια συνέντευξη και αρνείτο: «Αγαπητέ μου, κανείς δεν έχασε τη δουλειά του από μια συνέντευξη που δεν έδωσε».

Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 • ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ
makris_1622020_kyriakatiko

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • Βγήκε ιατροδικαστικό πόρισμα για το 11μηνο βρέφος,το οποίο δυστυχώς είχε υποστεί ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ σεξουαλική κακοποίηση.Και δεν είχε εγκεφαλίτιδα,αλλά είχε γεννηθεί με μικροκεφαλία.Το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί σε Σύρους από ΜΚΟ.Ελπίζω να ΜΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.Έφριξαν κι ιατροδικαστές
 • Άμα λες στον Πορτοσαλτε ΨΟΦΑ είναι παρέμβαση… Άμα λες στον Καλαϊτζιδη καρκίνο τότε είναι φασισμός… Όχι ΗΛΙΘΙΕ οταν εύχεσαι με οποιονδήποτε τρόπο σε συνάνθρωπο σου το ΚΑΚΟ επειδή διαφωνείς μαζί του είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ… κατάλαβες ΦΑΣΙΣΤΑ Πιππη;
 • Σκουρλετης : « φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε» Είναι η πάγια τακτική αριστερών… Μας χαρακτηρίζουν όλους ακροδεξιούς,φασίστες, νεοναζί για να έχουν να πολεμάνε φανταστικό αντίπαλο… Δον Κιχωτισμος…Dvs
 • Και γιατί δεν φεύγει ο Τσιπρας να μπει η Περιστερα αρχηγός; Ποιος ο λόγος να έχουν για αρχηγό το φερεφωνο της και όχι την ίδια;  Παράθεση Tweet Protagon.gr @protagongr
 • Ο Αλέξης διαβάζει Μπέτυ | Αλέκος Παπαναστασίου protagon.gr/?p=44341999093
 • Συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αιγάλεω δουλεύοντας επί ώρες απομάκρυναν τα πάσης φύσεως σκουπίδια επιστρατεύοντας ακόμη και μπουλντόζες ώστε να αποκτήσει η γέφυρα μια εντελώς διαφορετική όψη.

  Εικόνα

  Εικόνα

  Εικόνα

 • Ασφάλεια, νόμος και τάξη παντού! Το είπαμε! Το κάναμε! Το παράδειγμα του ΑΠΘ αποδεικνύει, πια, στην πράξη ότι η κατάργηση του ασύλου ανομίας ήταν μια τεράστια μεταρρύθμιση και δείχνει τον δρόμο της κανονικότητας για τα πανεπιστήμια που θέλουμε και μας αξίζουν!
 • https://twitter.com/i/status/1229369536425713665
 • Η ΝΔ έβαλε τον Τσίπρα να παίξει θέατρο & να κάνει πως δεν ήξερε αν υπήρχαν νεκροί ενώ από την πρώτη στιγμή ήξερε πως υπήρχαν; Η ΝΔ έβαλε τη Δουρου να λείπει & να έχει αφήσει στη θέση της μια χαζή φίλη της & η ίδια να εμφανιστεί στις 12 το βράδυ;Η ΝΔ δεν έδωσε εντολή για εκκένωση;
 • Παράθεση Tweet – Με λίγα λόγια το Ματι ήταν μια προβοκάτσια της ΝΔ για να πέσει ο Συριζα αλλά έχασαν τον έλεγχο και κάηκαν 100 άνθρωποι. Και πάνω στα καμμένα έβγαλαν κυβέρνηση.δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση αυτών που εχασαν κάποιον δικό τους και θα αρχίσουν να καταλαβαινουν τι παιχνίδια παιχτηκαν.
 • Όνομα:Σαντικ ή Γιουσούφ ή Αλί Χώρα : Αφγανιστάν Ηλικία : 16,5 Πτυχίο: φιλοσοφίας Μεταπτυχιακό : ιστορία της Τέχνης Διδακτορικό: η επίδραση του εξπρεσιονισμού στον κυβισμό Γλώσσες: αγγλικά γαλλικά ουολοφ Ειδικότητα: μαχαίρωμα.
 • Πληρώνουμε την @ERTsocial για να ακούμε τα καφριλικια του Μινου να μιλά για καρναβαλικες εκδηλώσεις των οπαδών του παοκ εν όψει ντερμπυ. Αντε με το μακακα πια στείλτε τον στο Τσετσενοκαναλο.
 • Εικόνα
 • Αυτός που απειλούσε δήμαρχο στην Φλώρινα να κάτσει καλά γιατί τον «έβγαλε», που είπε σε βουλευτή πως αυτός τον «διόρισε»! Που η κυβέρνησή του έχει κάνει επίθεση στους θεσμούς του κράτους για να τους ελέγξει! Αυτός ο τυχοδιώκτης!
 • Παράθεση Tweet Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi Ο ⁦@atsipras⁩ χθες είπε: «ότι η δεύτερη φορά Αριστερά…πρέπει να ελέγξει όλους τους αρμούς της Εξουσίας»… μιλάμε για αντίληψη Χούντα.
 • Ο Πίπης, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, υποστηρίζει ότι εμείς που δουλεύουμε σαν τα σκυλιά όλη μας τη ζωή πρέπει να ταΐζουμε με εθνική σύνταξη κάθε λάθρο που κάνει βουτιά στο Αιγαίο για να παραστήσει τον αναξιοπαθούντα
 • Παράθεση Tweet Spiros Dapergolas @SpDapergolas Καραγκιοζηδες δεξιοί, αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να σιγήσει βρώμικα την λαϊκή οργή το 13-15 τώρα θα παλευατε για το δικαιωμα των μεταναστών στην εθνική συνταξη σε κάποια ξένη χώρα.
 • Να σας γνωρίσω τον dr Μοχάμεντ, κάτοχος μεταπτυχιακού,ο οποίος μαστιγώνει μια γυναίκα στο Αφγανιστάν. https://twitter.com/i/status/1228993401137307650
Μπουτάρης: Στις εκλογές ψήφισα τον Μητσοτάκη, τον εκτιμώ πάρα πολύ.
Μπουτάρης: Στις εκλογές ψήφισα τον Μητσοτάκη, τον εκτιμώ πάρα πολύ
Στην αποκάλυψη ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψήφισε Νέα Δημοκρατία, προχώρησε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης
lifo.gr

 Εντολή Μητρόπολης Αργολίδας προς Ιερούς Ναούς.
 • Ολα τα παγκάρια να έχουν τρείς κλειδαριές με τρία διαφορετικά κλειδιά που να τα έχουν τρεις διαφορετικοί άνθρωποι. Το παγκάρι του Νεκροταφείου Ναυπλίου που ανήκει στον Δήμο και είναι αρμοδιότητα του Τοπικού έχει ένα κλειδί που το έχει άγνωστο άτομο.

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

petroulakis_1622020_kyriakatiko


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο