Το απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (13.4.2021)

COVID-19: 1.513 ΜΕΘ λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα


 • Στη Βρετανία εμβολιάστηκε με μια δόση όλος ο πληθυσμός άνω των 50 ετών

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει σε όλο τον πληθυσμό της, που έχει ηλικία άνω των 50 ετών, μία πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου.

 • Η Βρετανία πραγματοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει προσφέρει τουλάχιστον μία δόση στις ομάδες προτεραιότητας από 1 ως 9, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ενήλικες άνω των 50 ετών, οι κλινικά ευάλωτοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, πριν από την ημερομηνία-στόχο της Πέμπτης.

 • «Έχουμε τώρα ξεπεράσει ένα ακόμη ουσιαστικά σημαντικό γεγονός στο πρόγραμμα του εμβολισμού μας, προσφέροντας δόσεις στον καθένα που ανήκει στις εννέα ομάδες υψηλότερου κινδύνου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Θα βαδίσουμε τώρα μπροστά με την ολοκλήρωση των σημαντικών δεύτερων δόσεων και κάνοντας πρόοδο αναφορικά με το στόχο προσφοράς ενός εμβολίου σε όλους τους ενήλικες μέχρι το τέλος Ιουλίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

H επιτυχία στο πρόγραμμα του εμβολιασμού ενίσχυσε τον οδικό χάρτη του Τζόνσον για την έξοδο από το lockdown, καθώς από χθες, Δευτέρα, λειτούργησαν και πάλι, όλα τα καταστήματα και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους στην Αγγλία.

 • Ωστόσο η Βρετανία χαμήλωσε το ρυθμό των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι στις ομάδες προτεραιότητας θα λάβουν και τη δεύτερη δόση, παρά τις μικρότερες ποσότητες εμβολίων που παραδόθηκαν τον Απρίλιο σε σύγκριση με το Μάρτιο.

Το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο να έχει προσφερθεί μέχρι την 31η Ιουλίου μία δόση εμβολίου σε όλους τους ενήλικες. Οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 45 ετών, εκτιμάται ότι θα είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα προσκληθεί για να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

 • Η Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσία (JCVI) ανακοίνωσε ότι αναμένει να συνεχίσει μία προσέγγιση βάσει της ηλικίας στην προώθηση των εμβολίων, αντί της αξιολόγησης προτεραιότητας των ανθρώπων ανάλογα με την εργασία τους ή άλλους συντελεστές κινδύνου.

 • Αν δεν έρθουν οι τουρίστες χαθήκαμε...

Αν δεν έρθουν οι τουρίστες χαθήκαμε...Του Γιώργου Κράλογλου

Έχει πρεμούρα η κυβέρνηση για τα εμβόλια και καλά κάνει. Η υγεία πάνω απ’ όλα. Αλλά είναι και ο τουρισμός. Δεν είναι να χαθεί. Τα έτοιμα τελειώνουν…

 • Έτσι που τα έχουμε κάνει, αν γκρεμιστεί και φέτος ο τουρισμός (ο μεγαλύτερος πυλώνας της οικονομίας μας) και φέρει τα νούμερα του 2020, με ακυρώσεις πάνω από 80% και ρευστότητα χαμένη για το 2021-2022, η σωτηρία μας είναι τα “έτοιμα” της Ε.Ε.

Πότε όμως και πώς θα έρθουν και αυτά. Και τι κάνουμε μέχρι τότε; Τα γνωστά της μεταπολίτευσης. Νέο γύρο εμφυλίου για το ποιος θα φέρει την καλύτερη ανάκαμψη.

Θα απορρίψουμε την ανάκαμψη Μητσοτάκη και θα βάλουμε κάτω τον χάρτη ανάκαμψης Τσίπρα για να χορτάσουμε τον λαό με τα περίμενε…;, με τα θα…;, γαρνιρισμένα και με αισιόδοξα στατιστικά νούμερα περί ανάπτυξης…

 • Στο μεταξύ οι ξενοδόχοι θα περιμένουν χρηματοοικονομικές ενέσεις από τον κορβανά που ούτε και έχουμε μορφοποιήσει (ακόμη) σε σχέδιο “σωτηρίας” 300-400 εκατ. ευρώ και όποιος προλάβει… Μαζί με τα “ζόμπι” στη μοιρασιά… Αυτά που όλο λέμε πως θα ξεπαστρέψουμε αλλά ακόμη είναι ανάμεσα στους πραγματικούς επιχειρηματίες.

Δίπλα τους οι επιχειρηματίες της εστίασης (ο άλλος μέγας πυλώνας πλέον, της οικονομία μας). Θα περιμένουν τα δικά τους ταξίματα. Και εκεί υπάρχουν κάπου 250-300 εκατ. από τα τελευταία έτοιμα του κράτους-πατερούλη. Πόσα θα φτάσουν στην τσέπη τους; Θα δούμε…

 • Λίγο παραπέρα οι βιοτέχνες. Ο τρίτος μέγας πυλώνας της οικονομίας μας. Προχθές φώναξαν και τον Τσίπρα να του πουν πως δεν αποφεύγονται τα 180.000 λουκέτα (με αντίστοιχες απολύσεις -αν όχι πάνω από 250.000-) αν ξεχάσουμε τις επιστρεπτέες (όπως ακούν πως ψιθυρίζεται στο ΥΠΟΙΚ) και τις αντικαταστήσουμε με το σύστημα των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού. Τα γνωστά 1.000-5.000 που μοιράσθηκαν τελευταία και για πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους ήταν τα τελευταία…

Πώς θα καλυφθούν όλοι αυτοί οι μέγιστοι πυλώνες της ελληνικής οικονομίας αν ο κορβανάς και γενικά τα δημοσιονομικά της χώρας περάσουν από την “ακτινοσκόπηση” και τις “αξονικές” των δανειστών και της Κομισιόν και δεν τους ικανοποιήσουν;

 • Γιατί θα γίνει και αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και τα κράτη μέλη της Ε.Ε που είναι στη λίστα για τη διανομή των 750 δισ. από τα έτοιμα των φορολογούμενων της Ευρώπης.

Τα άλλα κράτη μέλη όμως μπορεί να έχουν οικονομικά προβλήματα,  μπορεί να έχουν και κρίση, αλλά όχι δημοσιονομική κρίση της μορφής που έχει η Ελλάδα.

Προς τούτο και τα δικά μας σχέδια για την ανάκαμψη,  για τα ΕΣΠΑ και για τη διαχείριση των δημοσιονομικών θα τύχουν ειδικής προσοχής.

 • Προσοχής που θα είναι σε βάρος και εγκρίσεων των σχεδίων και του χρόνου καταβολής των δόσεων, από τα 57 δισ., εκ των οποίων των 20 δισ. αφορούν προτάσεις για ΕΣΠΑ.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν πόσο μεγάλης σημασίας είναι για την οικονομία μας (του 2021 και 2022), οι δόσεις από τα 57 δισ. Και ιδίως ο χρόνος που θα τις παραλάβουμε μετά την έγκριση τους, για να τις διαθέσουμε στην αγορά.

 • Πόσο σημαντικό είναι να αρχίσει να ρέει η βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης με το χρονοδιάγραμμα που έχει υπολογίσει η κυβέρνηση, από τις αρχές του καλοκαιριού, (5,5 δισ. η πρώτη δόση) χωρίς εμπλοκές από την Κομισιόν.

Πόσο σημαντικό είναι να μη μεταφερθεί η πρώτη δόση (και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν) μετά τα μπάνια του λαού (στην καλύτερη περίπτωση) ή και με τον ερχομό των Χριστουγέννων (στη χειρότερη)!!. Και δεν το λέμε καθόλου τυχαία αυτό.

 • Γιατί στην οικονομία μας, όπου η βιομηχανία της είναι αποκλειστικά ο τουρισμός. Το συνάλλαγμα, η ρευστότητα και η απασχόληση είναι κρίκοι της αλυσίδας του μοναδικού ισχυρού οικονομικού πυλώνα που λέγεται τουρισμός, δεν είναι υπερβολή να προβλέπεις μαύρες μέρες αν δεν έλθουν τουρίστες.

Γιατί η εναλλακτική (αν δεν έλθουν λεφτά από τουρίστες) είναι μόνο η βοήθεια της Κομισιόν και το πότε θα παραλάβουμε τις δόσεις. Βοήθεια όμως συνδεδεμένη, με τη μορφή του σχεδίου που θα παραλάβουν, ως εθνικό σχέδιο, με εθνική συνεννόηση και όχι ως ένα από τα 3-4 σχέδια που (σύντομα) θα κυκλοφορήσουν στη Βουλή από τα κόμματα εξουσίας και τα δεκανίκια τους. Αυτό το έχουμε καταλάβει;

george.kraloglou@capital.gr


 • Οργή για την βουλευτή που είπε το αυτονόητο και αυτό το οποίο θέλουν χιλιάδες ομογενείς

Δεν άρεσε στους συνεργάτες του Α. Τσίπρα η ειλικρίνεια με την οποία μίλησε για τους απόδημους και για εκλογές η Τζάκρη και όπως μαθαίνει το fimotro είναι οργισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί της. Αν και η κοινωνία τάσσσεται υπέρ των απόψεων της Τζάκρη, στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς επειδή φοβούνται τις ψήφους των απόδημων δεν θέλουν να συμμετέχουν μαζικά και ενοχλήθηκαν με τα όσα είπε η βιυλευτής τους.

 • Μαθαίνουμε λοιπόν ότι έπεσε γραμμή από την Κουμουνδούρου να εξαφανιστεί για λίγο καιρό, μέχρι τουλάχιστον να φύγει το θέμα των απόδημων από την πολιτική επικαιρότητα των ημερών. Τι θα κάνει η Τζάκρη; Θα φανεί στην πορεία.Γιατί η ίδια δεν προέρχεται από ένα κόμμα του 3% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον  ΣΥΡΙΖΑ πήρε μετεγγραφή μόνο και μόνο για επανακλεγεί βουλευτής. Για να δούμε τι θα δούμε…

 • Σωρηδόν τ’ αυτογκόλ, ασταμάτητος ο κατήφορος!

Η ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαρχής γίνει αντικείμενο εξέτασης και σφοδρών αντιδράσεων.

 • Μετά από τόση και τόσο έντονη κριτική, θα περίμενε κανείς να δει μια κάποια, έστω μικρή, βελτίωση. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει! Με αποτέλεσμα η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα να χαμηλώνει, αργά αλλά σταθερά…

Πριν λίγες ημέρες, ακούσαμε τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, να κατηγορεί την κυβέρνηση για “παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη”. Ο άνθρωπος επί της διακυβέρνησης του οποίου εξελίχθηκαν περιστατικά όπως “το μεγαλύτερο σκάνδαλο της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας” (Novartis) και ο οποίος επέτρεπε στον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να επισκέπτεται τον Άρειο Πάγο “για ενημέρωση”, κατηγορεί άλλους για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη!

 • Ο άνθρωπος που δεχόταν να συγκυβερνά με πολιτικό ο οποίος συνήθιζε να μηνύει δημοσιογράφους… προληπτικά αλλά και να συνομιλεί με βαρυποινίτες για ανοικτές ποινικές υποθέσεις, κατηγορεί άλλους για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη!

Ο πρωθυπουργός που κατήργησε δημόσια και βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας ενός πολίτη (υπόθεση Ριχάρδου) και ο οποίος προεξόφλησε φανερά και επίσημα μελλοντική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπόθεση τηλεοπτικών σταθμών), θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη!

 • Είτε έχει επιλέξει να “ξεχάσει” όσα έγιναν στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνούσε, είτε δεν διαθέτει καμία αίσθηση της πραγματικότητας σε σύνδεση με τα λεγόμενα και τις πράξεις του είτε, απλούστατα, εξακολουθεί να θεωρεί τον λαϊκισμό και το “παραμύθι”, πεμπτουσία για την άσκηση αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί σοβαρός πολιτικός που γεννά σεβασμό και προσφέρει ουσιαστικά στην παραγωγή πολιτικών ουσίας.

Αντίστοιχη, λαϊκιστική και “παραμυθένια” στάση τηρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο θέμα της ψήφου των ομογενών. Το οποίο θέμα δημιούργησε στέλεχός του! Εκ του μη όντος και ως μη όφειλε! Εκτός εάν στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μας πείσουν ότι η κυρία Τζάκρη δεν γνωρίζει πώς να δώσει μία διαφορετική, περισσότερο πολιτική, απάντηση στο ερώτημα των περιορισμών της ψήφου των ομογενών! Σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη μας περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε!

 • Παρ’ όλα αυτά, αντί να επιδείξει σοβαρότητα και να συζητήσει μια πρέπουσα λύση στο θέμα, ο Αλέξη Τσίπρας επέλεξε μια ακόμη από τις γνωστές και αποδεδειγμένα ολέθριες για τα ποσοστά του κόμματός του, κωλοτούμπες των 360ο (sic).

Αφού “άδειασε” την κυρία Τζάκρη μη αποδεχόμενος το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επανήλθε στην ευτράπελη και αποδεδειγμένα μη αποδεκτή πρότασή του περί τεσσάρων βουλευτών επικρατείας, αλλά χωρίς να προσμετρώνται οι ψήφοι της ομογένειας, στο εκλογικό αποτέλεσμα! Κοινώς, “έφτυσε” πολιτικά κατάμουτρα τους ομογενείς, για μία ακόμη φορά, δίνοντας στην ψήφο τους υποδεέστερη αξία!

Όμως το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν περιορίζεται στην έλλειψη σοβαρότητας. Εάν η σοβαρή και υπεύθυνη στάση ήταν το μόνο ζητούμενο, θα μπορούσε να επιλυθεί. Το πρόβλημα φτάνει πολύ πιο βαθιά!

 • Όταν ένα κόμμα επιτρέπει σε μέσα που ξεκάθαρα πρόσκεινται σε αυτό να εξομοιώνουν τα ΑΕΙ της χώρας με το Άουσβιτς ή να εμφανίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδος ως αδιάφορο συνοδοιπόρο δολοφόνων, το πρόβλημα δεν είναι απλά η έλλειψη σοβαρότητας! Είναι η έλλειψη σεβασμού! Σεβασμού προς την πραγματική ελευθερία της έκφρασης, σεβασμού προς την ίδια τη Δημοκρατία!

Κι όταν κάποιος δεν μπορεί να σεβαστεί τόσο θεμελιώδη και βασικά στοιχεία της ανθρώπινης κοινωνίας, η αιτία μπορεί να είναι μόνο μία: η απόλυτη έλλειψη αυτοσεβασμού. Μία έλλειψη η οποία καλύπτεται, μόνο όταν η κατρακύλα σταματήσει με βρόντο, στον απόλυτο πάτο.

 • Δυστυχώς, για τη Δημοκρατία και τη χώρα ολόκληρη, όπως όλα δείχνουν, ο πάτος της κατάντιας Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πολύ βαθύτερα. Θα δούμε πολύ χειρότερα!
  Δυστυχώς…

Πέτρος Λάζος

petros.lazos@capital.gr


ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • Πήγε ο κ. Μητσοτάκης στη Λιβύη, διαφήμισε την επιτυχία της επίσκεψής του και τέσσερις μέρες μετά, η Λιβύη, μόνο συνομοσπονδία που δεν έκανε με την Τουρκία.
 • Πάνε οι Έλληνες στο εξωτερικό, βλέπουν ποσο έχει καταστρέψει η Αριστερά την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο και δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για αυτήν, οποτε είναι λογικό η Αριστερά να μη συναινεί στην ψηφο των αποδήμων
 • Ας το πουν καθαρά στο ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμούμε στις εκλογές να λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι έχουν κάνει δύο χρόνια καταλήψεις. Έχουν λάβει μέρος τουλάχιστον σε 20 πορείες. Έχουν θητεύσει σε συνδικαλιστικές θέσεις. Μισούν τον κακό καπιταλισμό άσχετα αν ζουν από ΑΝΑΓΚΗ σε Αμερική, Αγγλία κτλ.
 • Η αριστερά του συριζα που και καλά νοιάζεται για τους φτωχούς και τους αδύναμους θέλει να έρχονται με το αεροπλάνο και να ψηφίζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή οι πλούσιοι. Οι φτωχότεροι να αποκλείονται. Και δεν ντρέπονται.
 • Συζήτηση με έναν εξαιρετικό δημοσιογράφο – σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα της μη ισορροπημένης αναδιανομής των εισοδημάτων και των βουνών των χρεών Βασίλης Βιλιάρδος: Ή κούρεμα παγκόσμιων χρεών ή παγκόσμιος πόλεμος-Βουλι… youtu.be/aXKS77ryCdY via
 • Κι επειδή ως συνήθως οι Συριζαίοι λένε ψέματα, η #ψηφος_αποδημων αφορά μόνο αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους και έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να ψηφίσουν. Αντί, απλώς, να έρχονται στην Ελλάδα να ψηφίσουν, θα το κάνουν στον τόπο διαμονής τους.
 • Λέμε, αυτό είναι δεξιό, αριστερό, προοδευτικό κλπ. Αφήστε τις ταμπέλες παιδιά, αυτά τελειώσανε η κοινωνία τα έχει ξεπεράσει πια. Τώρα υπάρχει μόνο κοινή λογική. Όποιος δεν το καταλαβαίνει κακό του κεφαλιού του.
Σαν σήμερα, το 1924, η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως γίνεται πραγματικότητα από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Χρόνια πολλά, ΑΕΚ!

Εικόνα


 • Οι Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό κατέχουν ήδη κατοχυρωμένο και θεμελιωμένο το δικαίωμα ψήφου από το Ελληνικό Σύνταγμα. Το μόνο που θέλουν είναι η υλοποίηση απλών και λειτουργικών λύσεων για την άσκηση του. Όλοι οι Δημοκράτες πολίτες της χώρας στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.
 • Δύο βασικά λάθη κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ (ευπρόσδεκτα βέβαια). Θεωρούν ότι τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησαν σαν κάτι μακρινό και ξεχασμένο και ότι τα likes σε φουμπού και τουίτερ είναι αντιπροσωπευτικά της κοινωνίας. Μετά βέβαια θα κλαίγονται πάλι «μα γιατί; Αφού παίρναμε 500 likes…»
 • 5η ημέρα από την αποκάλυψη του ονόματος του Κώστα Ήσυχου και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη να διαψεύσει το αίσχος, το ίδιο κ ο ίδιος, ενώ η ΛΑΕ ακόμη να τον διαγράψει.
 • Φαίνεται ότι η ανοχή σύντομα θα φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε ο ευφυής θα απαγορεύεται να σκέπτεται, επειδή ταπεινώνει τα αισθήματα του βλακός. -Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ-
 • Πάντως είναι φανταστικό αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ: Να ψηφίζουν μόνο όσοι απόδημοι έχουν λεφτά να έρθουν εδώ ή μόνο όσοι έχουν λεφτά να έχουν περιουσία εδώ. Δηλαδή, είναι τόσο φανταστικό, που ίσως θα πρέπει να προτείνουν και για τους ημεδαπούς ψήφο με κριτήρια. IQ test, πχ.
 • Τολμάτε με τέτοιο αισχρό ύφος να απειλειτε την αυτοδύναμη εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας? Τι σημαίνει μην τολμήστε? Τι θα κάνετε δηλαδή? Θα στείλετε παλι τα τάγματα εφόδου σας να βαράνε τον υπουργό? Ποιοι νομίζετε πως είστε? Αποπατοι της κοινωνίας.
 • Κάνεις λάθος…μόνο τυχαρπαστοι σαν εσας τους ζαιους δεν είναι#ψηφος_αποδημων
Παράθεση Tweet
@donald_duck555- Έτσι παιδιά να έρθει ο κάθε τυχάρπαστος που δεν ξέρει τι περάσαμε ολα αυτά τα χρόνια, να μας πει τι είναι καλύτερο για το μέλλον μας. #ψηφος_αποδημων
 • Καταργήστε τη μονιμότητα στους δημόσιους υπαλλήλους και θα δείτε αμέσως να σταματούν οι καταλήψεις και οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν αντίρρηση να εργαστούν
 • Οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα πού δεν έχουν μονιμοτητα. Κ παράγουν πολλαπλάσια δουλειά από τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Τι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

COVID-19: 495.010 ερευνητές έχουν κάνει δημοσιεύσεις για τον κορονοϊό