14.2 C
Athens,Greece
Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019

To απογευματινό σημειωματάριο του μ/μ (23/4)

****

Η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στην ψήφιση του νόμου του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, παρά τις ευρύτατες αντιδράσεις. Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με εκπρόθεσμες τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε δεκτές, προχωρεί στην ίδρυση τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας στο Αργος και Μουσειολογίας στην Εδεσσα, ενισχύοντας τις επικρίσεις για προεκλογικού, ψηφοθηρικού χαρακτήρα στόχευση του ν/σ. Επίσης κατατέθηκαν μη εκπαιδευτικού αντικειμένου τροπολογίες. Πλην της αντιπολίτευσης, την απόσυρση του ν/σ ζήτησαν η ΟΛΜΕ –χθες πραγματοποίησε συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις μαζί με γονείς και μαθητές–, η ομοσπονδία πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, η Σύνοδος Πρυτάνεων, εκπρόσωποι των κολεγίων.

Ειδικότερα, χθες άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ που περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, συγχωνεύσεις ΤΕΙ με πανεπιστήμια, αλλαγές στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και πληθώρα άλλων διατάξεων. Ο κ. Γαβρόγλου υπεραμύνθηκε του ν/σ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό όπου θα υπάρχουν μόνο πανεπιστημιακά τμήματα». Μάλιστα εξήγγειλε ότι θα κατατίθετο τροπολογία για τους ήδη πτυχιούχους ΤΕΙ, καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ακαδημαϊκό καθεστώς του εργαστηριακού, διδακτικού και τεχνικού προσωπικού (ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ.

Επίσης, από το υπ. Παιδείας κατετέθησαν τροπολογίες. Μεταξύ αυτών, προβλεπόταν η αύξηση του ποσοστού των θέσεων (από 5% στο 10% των συνολικών θέσεων) που θα διατεθούν στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων για τα τμήματα που έχουν συναφές αντικείμενο με την ειδικότητά τους. Ωστόσο, το ποσοστό ορίζεται σε 5% για τα πολυτεχνεία, τις ιατρικές, οδοντιατρικές, κτηνιατρικές, φαρμακευτικές σχολές, και τμήματα φυσικής, βιολογίας και γεωλογίας.

  • Με τροπολογία του υπ. Παιδείας επίσης ορίστηκε η ίδρυση κέντρου επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία με την οποία μπορούν να αποσπαστούν με επιμίσθιο στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα ιδρυθούν στα ΑΕΙ, διοικητικά στελέχη και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (η ρύθμιση επικρίνεται για εξασφάλιση συνεργατών της νυν πολιτικής ηγεσίας).

«Για συναλλαγές στα όρια του πολιτικού εκβιασμού για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη» μίλησε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεση για το ν/σ διατύπωσε προβληματισμό για την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ εάν δεν υπάρχει αξιολόγηση, καθώς και για την κατάργηση διατάξεων που αφορούν τους τίτλους των κολεγίων-παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ.

Στο ίδιο πλαίσιο η Πανελλήνια Ενωση Αναγνωρισμένων Κολεγίων ανέφερε ότι καταργούνται διατάξεις που είχαν προστεθεί κατ’ απαίτηση του ΣτΕ, της Ε.Ε. και του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Από την άλλη, η Σύγκλητος του Παν. Ιωαννίνων ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν έλαβε υπόψη τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το πανεπιστήμιο. Τέλος, μετά τη Νομική Αθηνών, και η Νομική ΑΠΘ τάχθηκε κατά της ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής στην Πάτρα.

Έντυπη KAΘΗ

****

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: WOW!!!

Αλμα πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,4% του ΑΕΠ (αναμένονταν 3-9% έως 4%) ανακοίνωσε η Eurostat ( ESA 2010) για το 2018. Παρά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και αναδρομικών, η υπέρβαση έναντι του στόχου φτάνει το 1,8 δισ. ευρώ. Εάν δεν είχαν μεσολαβήσει αυτές οι διανομές, τότε το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2018 θα είχε προσεγγίσει το 5,5% του ΑΕΠ, δύο μονάδες πάνω από τη δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%.

  • Φυσικά και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος και για μη μείωση του αφορολογήτου από το 2020, για νέες κοινωνικές παροχές και για μείωση στοχευμένων φόρων.
  • Και σαν να μην έφτανε αυτό, το πλεόνασμα προυπολογισμού (όχι απλά πρωτογενές) κινείται στο 1,1% του ΑΕΠ (1,991 δισ. ευρώ). Το ΑΕΠ αυξάνεται σε 184,714 εκατ. ευρώ.

Το χρέος γενικής κυβέρνησης (λόγω «μαξιλαριού» όμως το οποίο δεν χρησιμοποιείται) φτάνει τα 334,573 δισ. ευρώ (181,1% του ΑΕΠ από 176,2% του ΑΕΠ το 2017).
Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά βγαίνουν ΚΑΙ λόγω υψηλής φορολογίας με τον κόσμο να υποφέρει, που όμως αντίστοιχα υψηλή ήταν και τα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς κοινωνικές παροχες & χωρίς ποτέ να κατορθώσουν να βγάλουν τέτοια διαφορά σε αποτελέσματα. Γιατί;;;;;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
****
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:

***Γαλλία: Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρωθυπουργός Φιγιόν και η σύζυγός του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde και το ΑΠΕ, ο πρώην υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017 θα πρέπει να λογοδοτήσει κυρίως για «υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων», «αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων» και «κατάχρηση κοινωνικών αγαθών». Η σύζυγός του κατηγορείται για «συνέργεια και αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων» και «αποδοχή κατάχρησης κοινωνικών αγαθών». Εμείς εδώ, 9 χρόνια μετά τη χρεοκοπία ενός ολόκληρου κράτους, σκεφτόμαστε να τους ξαναψηφίσουμε…

****Τζένη Καρέζη στην Πλάκα.
Τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου.
Κάπου το 1963…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, στέκεται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

****

MHNYMA: Έχει βλέπω ξεσηκωθεί το σύμπαν επειδή ο Πολακης είπε στον Κυμπουρόπουλο ότι είναι ντροπή να λέει ότι δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, όταν ο ίδιος έκανε χρήση ευνοϊκής διάταξης για ΑμεΑ και έγινε επιμελητής στο Αττικό. Να σας πληροφορήσω για κάτι. Εμείς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον σεβόμαστε. Για αυτό μιλάμε για όσα λέει όχι σαν να τον λυπόμαστε (αυτό δεν το θέλει κανένας σοβαρός άνθρωπος ούτε φυσικά ο ιδιος, ούτε αξίζει σε κανένα να τον λυπούνται) αλλά ασκώντας πολιτική κριτική.

Γιατί δουλεύουμε για να μην είναι η αναπηρια θέμα λύπησης από την κοινωνία αλλά ένα θέμα που δεν θα εμποδίσει πότε κανέναν να ζήσει σαν άνθρωπος και να προσφέρει. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιτέθηκε στο κοινωνικό κράτος λέγοντας ότι δεν υπάρχει και ότι δεν θέλει επιδόματα. Παρόλα αυτά έκανε χρήση των διατάξεων που υπάρχουν επειδή υπάρχει κοινωνικό κράτος.

Για να μην το κουράζουμε. Πολιτική θέση είναι αυτή. Το ότι έβαλε ο Μητσοτάκης όλα του τα μέσα να μιλάνε για τον Πολάκη “που επιτέθηκε στον άνθρωπο παρά τα όσα έχει περάσει” δείχνει ακριβώς ότι θέλει ο κόσμος να λυπηθεί τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ε λοιπόν όχι. Εμείς θα τον σεβόμαστε και θα του απαντάμε. Για να μας απαντήσει. Γιατί έτσι θα φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους.

****

ΤΟΥ ΑΡΚΑ (παλαιό)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

****
Να έχεις παιδιά στο Λύκειο και να τα κάνει πειραματόζωα ο υπουργός γιατί είχαν την ατυχία να είναι μαθητές στην… βάρδια του. Τι απωθημένα μπορεί να έχει ο κάθε υπουργός να αλλάζει το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ;;;
****
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

****

Γεωργούλης: Στον Σύριζα βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά..

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και γένι

****

Βόζεμπεργκ κ Καραμανλής, σε μια επίδειξη ελληναράδικης κουτοπονηριάς, χρησιμοποιούν (παράνομη) πατέντα για να απαλλαγούν από τον ήχο υπενθύμισης για τους ανεύθυνους που δεν φορούν ζώνη. Ζώνες, ΚΟΚ και συμμόρφωση με τους κανόνες είναι για τους κουτόφραγκους

****

Ε.Σ.Α.μεΑ. – Οι δηλώσεις Πολάκη συνιστούν ρατσιστικό λόγο σε βάρος των ατόμων με αναπηρία

****

Αυτός είναι ο Τσίπρας. Καλύπτει τον Πολάκη αντί να τον καταδικάσει για την απαράδεκτη ανάρτηση κατά του Κυμπουρόπουλου.

****

Ο Τσιπρας μετέτρεψε την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε πρόταση εμπιστοσυνης υπέρ της Κυβέρνησης. Παίζει την εξουσία για να μην αφαιρεθεί το δικαίωμα του Πολάκη να βρίζει ΑΜΕΑ. Μπράβο Αλέξη, δεν χόρτασες ακροδεξιά μετά από 4 χρόνια με ΑΝΕΛ. Η σύγκλιση της Ρω κάθε μέρα πιο κοντά!

****
Επειδή έχουν μάθει να τα ισοπεδώνουν όλα. Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει στην χώρα, αν την ανάρτηση που έκανε ο ανεκδιήγητος Πολακης, την είχε κάνει ο @AdonisGeorgiadi. Θα είχαν στήσει κρεμάλες, θα είχαν ενεργοποιήσει εισαγγελείς και φαρισαίους. Τώρα απλά σιωπή
****
Πλήρης ΤΑΥΤΙΣΗ του ΤΣΙΠΡΑ με τον ΠΟΛΑΚΗ,σήμερα στη Βουλή! Θα μετατρέψει,είπε,την πρόταση δυσπιστίας του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ κατά Πολάκη,σε ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ προς την Κυβέρνηση! Οι αθλιότητες του ΠΟΛΑΚΗ, επισήμως πλέον, αποτελούν στοιχείο της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της Κυβέρνησης ΤΣΙΠΡΑ!! Εύγε…!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, νερό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΧΑΡ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή δεν είμαι και ο πιο ήσυχος άνθρωπος του κόσμου θα κάνω μια προσπάθεια να τα γράψω ήρεμα.. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένας ανάπηρος επιστήμονας. Χθες στο δελτίο του Άλφα ο Κυριάκος ο άριστος αναρωτιόταν αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάπηρο υποψήφιο. Έχει 4. Ο καθένας από αυτούς έχει τη διαδρομή του, όπως όλοι.

Σήμερα, μετά από όλα όσα είπε για το κοινωνικό κράτος ο Κυμπουρόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατ επέκταση τους ανάπηρους. Στον Συντονιστικός Μηχανισμός για την Αναπηρία δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε με πολλούς φορείς ώστε η χώρα μας να γίνει πραγματικά και καθολικά προσβάσιμη σε κάθε έκφανση της κοινωνικής,οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο είμαι στο αεροδρόμιο περιμένοντας να πάω στην Ευρωαραβική σύνοδο υπουργών για την Αναπηρία. Είμαι πολύ περήφανος που εκεί που θα πάω δεν φοβάμαι μην γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, όπως μας έκανε το γεγονός ότι δεν κάναμε τίποτα για να εφαρμοστεί η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ.

Είμαι πολύ περήφανος που αν μας ρωτήσουν τι έχει γίνει για τη ζωή των ΑμεΑ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μπορώ να παραθέσω σειρά από δράσεις. Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω σε ένα κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων χωρίς να τους λυπάται. Είμαι πολύ περήφανος για τους ανθρώπους που έχω δει να δουλεύουν, χωρίς να κλέβουν και να παίρνουν μίζες, για να αλλάξουν τα σκατά που τους άφησαν.

Ελπίζω ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να είναι αντίστοιχα περήφανος για τα στελέχη του κόμματος με το οποίο επέλεξε να πολιτευτεί.

Υ.Γ. Αν έχει απορίες για το πόσο σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους μπορεί να έρθει να ενημερωθεί για το τι κάνουμε. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και δεν φωνάζουμε κάμερες ούτε δημοσιογράφους. Απλώς σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, νερό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

****

ΜΗΝΥΜΑ: Ιούνιο εκλογές αναγγέλουν τα γλυκά μου ΜΜΜηΕ…όπως είχαμε τον Απρίλιο, τον Μάρτιο, τον Φεβρουάριο κοκ.
Σερί κορδόνι κάθε μήνα εκλογές.
Τους έκοψε η μαγιονέζα για τον προηγούμενο?
Πάνε στον επόμενο.
Ε στο τέλος της τετραετίας θα πέσουν μέσα…σιγουράκι.

****

ΜΗΝΥΜΑ: 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

****

TO BHMA: Πώς ένας δικηγόρος που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην «μαφία των φυλακών» γνώριζε λίγα 24ωρα μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κι ενώ ακόμη το έγκλημα δεν είχε εξιχνιασθεί, άγνωστες συζητήσεις που είχαν οι Αλβανοί δολοφόνοι με το άτυχο θύμα τους; Πώς ο δικηγόρος γνώριζε ότι ο Αλβανός δράστης πριν πυροβολήσει τον ποινικολόγο του είχε ζητήσει τα …κρυμμένα λεφτά του πελάτη του Αρη Φλώρου στην Κύπρο;»

***Το νέο αυτό σοβαρό ερώτημα απασχολεί τα τελευταία 24ωρα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που ερευνούν την δράση αλβανών ποινικών κι ορισμένων δικηγόρων που φαίνεται να προχωρούσαν σε παράνομες συναλλαγές αλλά και σε εκβιαστικές απαιτήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από ιδιώτες. Ηδη για την υπόθεση αυτή έχουν προφυλακισθεί δύο δικηγόροι (σσ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) ενώ το βράδυ της Τρίτης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο γνωστοί ποινικολόγοι που κατηγορούντο για την ίδια υπόθεση.

***Σύμφωνα με δικαστικές πηγές για τους δύο ποινικολόγους κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων αφού φαίνεται ότι είχαν σταματήσει τις ύποπτες συνεννοήσεις τους με τους Αλβανούς το φθινόπωρο του 2017 (όταν και δολοφονήθηκε ο συνάδελφός τους Ζαφειρόπουλος) ενώ οι προφυλακισθέντες θεωρήθηκε ότι συνέχιζαν μέχρι και σήμερα τις ύποπτες συναλλαγές και συνεννοήσεις με τους αλλοδαπούς ποινικούς.

***Οι εν λόγω δικηγόροι φαίνεται ότι είχαν ζητήσει εκβιαστικά 2.000.000 από τον δολοφονηθέντα –στις 12 Οκτωβρίου 2017- Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Με την απαίτηση να μεταφέρεται στον πελάτη του κατηγορούμενο για την υπόθεση ENERGA Αρη Φλώρο . Προκειμένου οι δικηγόροι να μεσολαβήσουν στους Αλβανούς κακοποιούς ώστε οι τελευταίοι να αλλάξουν τις καταθέσεις τους για αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη το 2014 , όπου έχει κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο Φλώρος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι οι Αλβανοι, μετέπειτα δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, γνώριζαν γι αυτές τις απαιτήσεις κι αυτό αύξησε την πίεση προς τον άτυχο δικηγόρο που κατέληξε στην εν ψυχρό δολοφονία του.

***Όμως το νεώτερο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν υπήρχε περαιτέρω ύποπτη συνεννόηση δικηγόρων και κακοποιών που σχετίζεται με πιο άμεσο τρόπο με την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κι αυτό προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση τις τελευταίες εβδομάδες συνομιλιών που είχε υποκλέψει, το 2017, η ΕΛ.ΑΣ λίγο μετά την δολοφονία του δικηγόρου κι οι οποίες δεν είχαν αναλυθεί μέχρι σήμερα περαιτέρω. Με το ηχητικό υλικό να είχε μείνει ανεκμετάλλευτο.

Στις 22 Οκτωβρίου 2017 (πολλά 24ωρα προτού εξιχνιασθεί η δολοφονία Ζαφειρόπουλου και γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του εγκλήματος) ένας εκ των κατηγορουμένων δικηγόρων αναφέρει λοιπόν σε μια στιχομυθία του με μια γυναίκα από το προσωπικό περιβάλλον του ότι «ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τους άκουσε (σσ. τους δολοφόνους) να λένε «να πεις στον πελάτη σου να μοιράσει τα λεφτά που έχει στην Κύπρο». Αυτή η φράση που είχαν πει οι Αλβανοί δολοφόνοι θεωρείται λοιπόν «κλειδί» για να διαλευκανθεί ποιοι ήταν οι τυχόν δεσμοί Αλβανών ποινικών και δικηγόρων ή ποιος πιθανόν από την ΕΛΑΣ είχε ενημερώσει παρατύπως τον κατηγορούμενο δικηγόρο γι αυτό το κρίσιμο στοιχείο.

***Σημειώνεται ότι όταν έγινε γνωστό ότι οι Αλβανοί δολοφόνοι είχαν ρωτήσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για τα «λεφτά από τη Κύπρο του Αρη Φλώρου» είχε γίνει ειδική έρευνα γι αυτό. Οι αστυνομικοί είχαν αναρωτηθεί αν πράγματι υπήρχαν χρήματα εκεί και πώς το γνώριζαν οι αλβανοί κακοποιοί. Με ενδείξεις αρχικά ότι αυτήν την πληροφόρηση είχαν τότε οι Αλβανοί από δικηγόρους που παρακολουθούσαν την υπόθεση Energa και απαιτούσαν 2.000.000 από τους Φλώρο και Ζαφειρόπουλο.

  • Σχετική ερώτηση υποβλήθηκε στον κρατούμενο στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού Αρη Φλώρο, ο οποίος κατέθεσε: «Πράγματι έχω πολλούς λογαριασμούς προσωπικούς ή εταιρικούς στην Κύπρο, αλλά είναι δεσμευμένοι. Επιπλέον η γραμματέας μου (σ.σ.: κατηγορούμενη για την υπόθεση της Energa που είχε «σπάσει» το βραχιολάκι επιτήρησης και είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2016) είχε μεταφέρει με πλαστογράφηση υπογραφών 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και από εκεί σε διαφόρους λογαριασμούς στο εξωτερικό. Χωρίς αυτά τα λεφτά να έχουν δεσμευθεί…».

Όμως τώρα φαίνεται ότι για αυτή την συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Μιχ Ζαφειρόπουλου είχε πλήρη γνώση, τα επόμενα 24ωρα, κι ένας από τους δικηγόρους που κατηγορείται τώρα για τις έκνομες συναλλαγές με τους Αλβανούς κακοποιούς. Προκαλώντας νέα ερωτήματα για το παρασκήνιο και το εύρος των συνεννοήσεων που προηγήθηκαν της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του ποινικολόγου.

****

Η φθορά του Τσίπρα και τα συριζοτρόλ

ΒΗΜΑτοδότης
Η φθορά του Τσίπρα και τα συριζοτρόλ | tovima.gr

***

Κατά κύματα εκδηλώνονται πλέον οι επιθέσεις και οι στοχοποιήσεις. Μία ακόμα ένδειξη ότι έχουμε εισέλθει σε κανονική προεκλογική περίοδο και επιπλέον όλη αυτή η στάση και η συμπεριφορά επιβεβαιώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας(φωτογραφία) και το κόμμα του έχουν εισέλθει σε πορεία φθοράς και μεγάλης υποχώρησης.

Οι προεκλογικοί ανιχνευτές μετάλλων

Τείνει πλέον να γίνει συνήθεια. Σε κάθε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εγκαθίστανται μηχανήματα ανιχνευτών μετάλλων (όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν στα αεροδρόμια για εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών) στις εισόδους των κλειστών χώρων. Εβαλαν στην Πάτρα, έβαλαν στην Καλαμάτα, ακόμα και στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πάσα πιθανότητα θα βάζουν αυτά τα μηχανήματα (αλλά και τα κάγκελα) σε κάθε ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα ασφαλείας του Πρωθυπουργού είναι πρωτοφανή, κάτι όμως που αρνείται ο κ. Τσίπρας. Στις 23 Νοεμβρίου του 2018 δήλωσε στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ούτε έξω από το σπίτι του ούτε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα για να μιλήσει στη ΔΕΘ επιστρατεύθηκαν πράκτορες του FBI, ελικόπτερα, drones, 5.500 αστυνομικοί και βεβαίως κάγκελα παντού.

Η Ντόρα ξαναμηνύει τον Καμμένο

Τώρα που ο Πάνος Καμμένος δεν είναι πια υπουργός η Ντόρα Μπακογιάννητον ξαναμηνύει ζητώντας από τη Δικαιοσύνη την τιμωρία του για τη συκοφαντική (και «χυδαία» – όπως την αποκάλεσε) ανάρτηση που έκανε την ώρα που η κυρία Μπακογιάννη βρισκόταν στην Τουρκία στην ορκωμοσία του Ερντογάν. Στην πρώτη μήνυσή της ο κ. Καμμένος, όπως το συνηθίζει, κρύφτηκε πίσω από την ασυλία, την οποία στήριξαν οι συριζαίοι βουλευτές. Τώρα όμως που δεν είναι υπουργός; Θα τον ξαναστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ;

***

Η κυρία Μπακογιάννη απαντά και στις αιτιάσεις του κ. Καμμένου ότι δεν προσήλθε στη δίκη, λέγοντας ότι στην πρώτη μήνυση που του υπέβαλε η υπόθεση δεν προχώρησε λόγω της ασυλίας που είχε ο Καμμένος και στην αγωγή (αστική υπόθεση) που του κατέθεσε στο δικαστήριο προσέρχονται μόνο οι δικηγόροι. Εξακολουθεί να αποκαλεί τον πρώην υπουργό Αμυνας «κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη» και με τη νέα μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του τον προκαλεί: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, έλα να δικαστείς».

Ο Τόλκας, ο Ραγκούσης, ο Μωραΐτης και ο Τσίπρας

Κάπως αργά δεν το κατάλαβε; Μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας τώρα που βλέπει τα δύσκολα, που τον εγκαταλείπουν τα στελέχη του, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα χάσει με μεγάλη διαφορά, θέλει να επιστρέψει στο… κόμμα. Καθώς αντελήφθη έστω και στο παρά πέντε ότι χωρίς κόμμα εκλογές δεν κερδίζονται. Αντελήφθη επίσης ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται με δήθεν ανοίγματα σε Τόλκα, Ραγκούση, Μωραΐτη, Κουντουρά, Μπίστη, Τζουμάκα και Κόκκαλη, αλλά με τις οργανωμένες κομματικές δυνάμεις και τις προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις. Εγκλωβισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, επί σειρά ετών ο Τσίπρας υποβάθμισε και απαξίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι εσχάτως και μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου δέχθηκε έντονη κριτική για τη λεγόμενη διεύρυνση με τη δημιουργία της  «προοδευτικής συμμαχίας», ο Πρωθυπουργός επιθυμεί τώρα διακαώς  να επιστρέψει στη σιγουριά που του προσφέρει το κόμμα του (αφού τα περισσότερα κομματικά στελέχη τα έχει διορίσει) νομίζοντας ότι έτσι θα  ενισχύσει τον αριστερό λόγο προσδοκώντας σε καρπούς αυτής της επιστροφής. Μόνο που άργησε. Αργησε πολύ.

Είναι το ΚΚΕ θρησκεύομενο;

…ή όταν ο Γαβρόγλου ειρωνεύεται το ΚΚΕ. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στον Θανάση Παφίλη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί η κυβέρνηση φέρνει ένα τόσο σημαντικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία τη Μεγάλη Εβδομάδα με τα σχολεία και τις σχολές κλειστά, για να αποφύγει τις αντιδράσεις.

***

Και αντί να βρει έστω μια δικαιολογία, ειρωνεύτηκε το ΚΚΕ απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος: «Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι τόσο θρησκευόμενο». Δεν ξέρω τι συμβαίνει και οι διαξιφισμοί του Γαβρόγλου με το ΚΚΕ έχουν σχέση με την Εκκλησία και τη θρησκεία. Μήπως επειδή το ΚΚΕ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον είχε χαρακτηρίσει «εκλεκτό του ιερατείου της Εκκλησίας»; Πάντως ο υπουργός αν προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι, μάλλον το αντίθετο καταφέρνει.

Οχι σε περίπτερο της Χρυσής Αυγής

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης πήρε όλη την ευθύνη πάνω του και απαγόρευσε στο εθνικιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να στήσει και να λειτουργήσει προεκλογικό περίπτερο στην Αθήνα: «Δεν θα παραχωρήσουμε στη Χρυσή Αυγή κανέναν από τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους για προεκλογική προβολή, γιατί λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση» εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, που για άλλη μία φορά δεν δίστασε μπροστά στις απειλές των μελών της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο (πολύς) Ηλίας Κασιδιάρης κράτησε λίστα με τα ονόματα όσων λένε «ναι» στην πρόταση Καμίνη ώστε να μπορέσει να υποβάλει… μήνυση.

Λαφαζάνης μηνύει ΕΡΤ
Είναι προεκλογική περίοδος. Είναι η εποχή των καταγγελιών. Εξαλλοι και αλλόφρονες εμφανίζονται εναντίον της ΕΡΤ, οι της Λαϊκής Ενότητας τουΠαναγιώτη Λαφαζάνη, επειδή τους στερούν τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούνται. Ας μην ξεχνάμε ότι το κόμμα του έχει έναν ευρωβουλευτή (τον Νίκο Χουντή) και δικαιούται τηλεοπτικό χρόνο που η ΕΡΤ, όπως λένε, δεν τον δίνει. Ετσι, μαθαίνω προγραμματίζουν εκδηλώσεις- κινητοποιήσεις αλλά και μηνύσεις εναντίον της ΕΡΤ.
Print Friendly, PDF & Email