11.9.2021- Το αιώνια αναπάντητο ερώτημα στις αγορές: Ποιος πουλάει, ποιος αγοράζει; (Από τον Στοχαστικό)

  • Το αιώνια αναπάντητο ερώτημα στις αγορές: Ποιος πουλάει, ποιος αγοράζει;

Αστρικό έτος 2021 μ.Χ ημέρα Παρασκευή 10/9. Η σταρ μετοχή της ημέρας στο ελληνικό χρηματιστήριο ήταν η INTRALOT. Τη μέρα αυτή ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα A, ενώ ταυτόχρονα έγινε αναβάθμιση τους χρέους της από τη Moodys με αποτέλεσμα η αγορά να της δώσει στο άνοιγμα διψήφια άνοδο και να βρίσκει το 0,595 που είναι «τεχνικά» ένα σημείο κλειδί.

Όμως όσοι έχουν τη μετοχή και κρέμονται πάνω από το ταμπλό κοιτώντας τη ΜΙΚΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ένιωσαν μια μικρή δυσφορία που δεν άνοιξε κατευθείαν στο +20% αλλά μόνο +17.8% και στα 0,595 ευρώ. Στις 14:40 η μετοχή βρέθηκε μόνο στα 0,6 ευρώ σκορπώντας τόνους απογοήτευσης στο φιλοθεάμων κοινό!  Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ασφυκτικά όταν η μετοχή στις 15:30 βρέθηκε να πέφτει στα 0,595 ευρώ! Συνολική διακύμανση της μετοχής μετά το άνοιγμα της στα 0,595 ευρώ ούτε 1,5%!

Παρόλα αυτά οι θεατές που κοιτούν από κοντά το ταμπλό άρχισαν να σκέφτονται ή να φωνάζουν: Τα λεφτά μας πίσω! (δις ή και τρις δεν θυμάμαι ). Οι φωνές και οι ανησυχίες τους έγιναν πιο έντονες με το κλείσιμο της μετοχής στα 0,585 ευρώ μόλις +15,84%, κάνοντας μια διακύμανση μετά το άνοιγμα της σχεδόν 4%!. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα η ίδια μετοχή είχε ανέβει άλλο ένα 10% 

Μάλιστα μια ομάδα αυτών των οπαδών κινήθηκε στη λογική : Πουλάμε αυτό που ανεβαίνει διότι προέκυψαν θετικά μετρήσιμα στοιχεία για να αγοράσουμε κάτι που είναι φθηνότερο ως τιμή και έχει μικρότερη δυναμική αλλά και πολύ μικρότερα/ασθενέστερα χρηματοοικονομικά στοιχεία. Γιατί κύριοι αυτό να μείνει πίσω; Αναρωτιούνται!

Η κατάσταση μας θυμίζει λίγο από ένα video με τους ΑΜΑΝ* όπου αλλάζοντας το λίγο και φέρνοντας το στα μέτρα και στο ύφος του σχολίου μας , θα είχαμε τον παρακάτω σπαρταριστό διάλογο:

 Μικρή Εικόνα> Μήτσο μ έρχονται οι πωλητές!!!

 Μήτσος – Μέτοχος ΙΝΛΟΤ> Μην είναι 100άδες κομμάτια να πάρω κι άλλα;

 Μικρή Εικόνα> Όχι Μήτσο μ είναι πολύ πολύ πολύ παραπάνω!

 Μήτσος – Μέτοχος ΙΝΛΟΤ> Μην είναι 1000άδες κομμάτια να πάρω κι άλλα;

 Μικρή Εικόνα> Όχι Μήτσο μ είναι πολύ πολύ παραπάνω!

 Μήτσος – Μέτοχος ΙΝΛΟΤ> Μην είναι 10.000άδες κομμάτια να πάρω περισσότερα;

Μικρή Εικόνα> Όχι Μήτσο μ είναι πολύ παραπάνω!

Μήτσος – Μέτοχος ΙΝΛΟΤ> Ε τότε πουλάω!

Φήμες λένε ότι κάπου μέσα από το δάσος ακούστηκε μια φωνή: Μπράβο Μήτσοι μμμας, να’ στε καλά! Νομίζω τον τύπο τον έλεγαν: ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ.

Τώρα θα μου πείτε και με το δίκιο σας: Τελικά ποιος πουλάει/αγοράζει που μας έταξες από την επικεφαλίδα του σχολίου σου; Απαντώ: Τί σας νοιάζει ποιος; Εσείς να κοιτάτε τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ να μην αλλάξει και τα μάτια σας!

 Υ.Γ.: Πάντως για όσους πουλάνε αυτό που ανεβαίνει για να πάρουν αυτό που έμεινε πίσω και είναι φθηνότερο τους έχουμε νέα: Γιατί βρε κουτά δεν αγοράζεται MIG  που και πιο πίσω από το πίσω έχει μείνει και η φθηνότερη σε όλο το ΧΑ σε όρους τιμής διαπραγμάτευσης είναι; 

*Το video από τους AMAN εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=tkzpBp7bblM

Με τιμή

I Can’t See Your Pixels

Ο φίλος σας ο… Στοχαστικός 


ΣΣ μ/μ: Ο φίλος ο… Στοχαστικός είναι Φυσικός, M.Sc. Ηλεκτρονικής. Του αρέσει σε… άτακτα χρονικά διαστήματα να αρθρογραφεί, χωρίς να αναζητά την δημοσιότητα. Και φυσικά, να διαβάζει καθημερινά τον μ/μ.