Το άδειασμα στον Ευκλείδη- «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε (11/7/2020)

  • Βηματοδότης

Το άδειασμα στον Ευκλείδη

Από τη γεμάτη ένταση συνεδρίαση της Βουλής (για το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις και διαδηλώσεις) παρατήρησα και τούτα:

  • Το απίστευτο σκηνικό ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο  έπειτα από αναφορά του Πρωθυπουργού στον Ρόναλντ Ντουόρκιν. Δανείστηκε τον τίτλο από ένα βιβλίο του Αμερικανού αυτού στοχαστή, ο οποίος απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας:

«Να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των πολιτικών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

  • Τότε ακούστηκαν φωνές από τα έδρανα των Συριζαίων με τον πρωθυπουργό να λέει «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε: «Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;» Ο ενικός που χρησιμοποίησε  ενόχλησε πολλούς: «Εδώ είναι Βουλή δεν είναι φροντιστήριο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο του είπε: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε.

  • Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».