To 3o Spac – IPOC του Chamath Palihapitiya και η Clover Health (12.10.2020)

Wall Street, με την υπογραφή του… αμερικάνου (12 Οκτωβρίου 2020)

Το SPAC του IPOC

 • Τον Οκτώβριο του 2019, εκδόθηκαν για τη Social Capital Hedosophia Holdings III 20.700.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β …. έτσι δημιουργήθηκε το Spac – IPOC. Ο σκοπός του spac είναι να επιλεγεί μια εταιρεία που να δραστηριοποιείται στις τεχνολογικές βιομηχανίες που βρίσκονται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. Κατόπιν, τον Ιούνιο του 2020, ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στον NYSE.
 • Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά, η Εταιρεία πούλησε 82.800.000 μετοχές, συμπεριλαμβανομένων 10.800.000 που καλύφθηκαν από τον ανάδοχο της έκδοσης, στην τιμή των 10 δολαρίων. Η εταιρεία SPAC – IPOC εισάγεται στον NYSE.
 • Συγκεντρώθηκαν 820.000.000 δολάρια.Κάθε αρχική μονάδα μετοχής IPOC εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, ο Chamath Palihapitiya μέσω της Social Capital IV, V και VI ανακοίνωσε 3 νέα SPACs.
Την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2020, μέσω δημόσιας προσφοράς, ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται, στο NYSE …. τα Spacs

 • Social Capital IV ( IPOD ) που συγκέντρωσε 400 εκατομμύρια δολάρια  
 • Social Capital V IPOE ) που συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια   
 • Social Capital VI ( IPOF ) που συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η συνολική προσφορά ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Palihapitiya επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια σε καθένα από τα SPAC του.

Το 1ο επιτυχημένο SPAC της Virgin Galactic … εδώ …
Στo 1ο του SPAC ο Palihapitiya με τη Social Capital Hedosophia Holdings συγκέντρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια από δημόσιους επενδυτές και εξαγόρασε, το Σεπτέμβριο του 2019, την Virgin Galactic ( NYSE: SPCE ).

Η Virgin Galactic ήταν ένα επιτυχές SPAC και δημιουργήθηκε μια ενδιαφέρουσα επιχείρηση υψηλής ανάπτυξης για τους επενδυτές, με τη μετοχή σήμερα να διαπραγματεύεται ψηλότερα απο τα 20 δολάρια. Η αρχική τιμή, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των spacs ήταν 10 δολάρια.

Ο Palihapitiya εξακολουθεί να κατέχει το 13,9% των μετοχών της Virgin Galactic και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.
Η επιτυχία του πρώτου SPAC της Social Capital Hedosophia Holdings και του Palihapitiya με τη συγχώνευση με τη Virgin Galactic άνοιξε το δρόμο για επιπλέον οχήματα SPACs.

Ο Chamath Palihapitiya έχει γίνει λαϊκός ήρωας της Silicon Valley. Αφού υπηρέτησε ως πρώην στέλεχος στο Facebook , η Palihapitiya ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Social Capital, η οποία έκανε πολλές εξαιρετικές και επιτυχημένες επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Box , Slack και SurveyMonkey .

 • Πριν από την ίδρυση του Social Capital, ο Chamath ήταν μέλος της ανώτερης εκτελεστικής ομάδας στο Facebook (από το 2007 έως το 2011) και πριν από αυτό κατείχε ηγετικές θέσεις στο Mayfield Fund (από το 2006-2007), στην AOL (από το 2004 έως το 2005) και Winmap (από το 2000-2001).

Ο Chamath Palihapitiya είναι ένας Καναδο – Αμερικανός επιχειρηματίας, γεννημένος στη Σρι Λάνκα. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Social Capital.

Ο Palihapitiya γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα και σε ηλικία έξι ετών, μετακόμισε με την οικογένειά του στον Καναδά ως πρόσφυγας. Καθ ‘όλη την παιδική του ηλικία, ο πατέρας του ήταν συνεχώς άνεργος και η μητέρα του ήταν οικονόμος και αργότερα βοηθός νοσοκόμων. Παρακολούθησε το Lisgar Collegiate Institute, ενώ εργαζόταν με μερική απασχόληση για να βοηθήσει την οικογένειά του. Αποφοίτησε σε ηλικία 17 ετών.

 • Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Waterloo το 1999 με πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού, ο Palihapitiya εργάστηκε για ένα χρόνο στην επενδυτική τράπεζα BMO Nesbitt Burns. Ο Palihapitiya προσχώρησε στην AOL και έγινε ο νεότερος αντιπρόεδρος της εταιρείας, επικεφαλής το τμήμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων το 2004.

Το 2005, έφυγε από την AOL και εντάχθηκε στο Mayfield Fund. Λίγους μήνες αργότερα έφυγε από αυτήν τη δουλειά και προσχώρησε στο Facebook. Η εργασία του Palihapitiya στο Facebook περιελάμβανε την προσπάθεια αύξησης της βάσης χρηστών της.

Σε ηλικία 34 ετών η καθαρή του αξία είχε φτάσει σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το 2ο  SPAC (ΙPOB) και η Opendoor … εδώ …

Στo 2ο του SPAC ο Palihapitiya με τη Social Capital Hedosophia Holdings συγκέντρωσε 414 εκατομμύρια δολάρια από δημόσια προσφορά και επιπλέον 600 εκατομμύρια μέσω PIPE απο τοποθέτηση θεσμικών επενδυτών. Στο επόμενο δίμηνο θα απορροφήσει την OPENDOOR

Η τιμή του Spac ΙPOB έχει διπλασιαστεί και από τα 10 δολάρια βρίσκεται πάνω από τα 20.

 


Το 3ο  SPAC (ΙPOC)  … εδώ …
Στις 6 Οκτωβρίου 2020, το Spac IPOC, του Chamath Palihapitiya, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την Clover Health.

Η συμφωνία της συγχώνευσης
Η συνένωση επιχειρήσεων εκτίμησε το Clover Health σε εταιρική αξία 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία συγχώνευσης αναμένεται να αποδώσει έως 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα εσόδα, συμπεριλαμβανομένων των 820 εκατομμυρίων δολαρίων μετρητών που διατηρούνται στον λογαριασμό εμπιστοσύνης της Social Capital Hedosophia ΙΙΙ (SCH) από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Απρίλιο του 2020.

Η συναλλαγή υποστηρίζεται περαιτέρω από 400 εκατομμύρια δολάρια PIPE (στα 10,00 $ ανά μετοχή) συμπεριλαμβανομένων :

 • 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Chamath Palihapitiya, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της SCH
 • 50 εκατομμύρια δολάρια από την Hedosophia και 
 • τα υπόλοιπα μέσω δεσμεύσεων από την Fidelity Management & Research Company, LLC., καθώς και τα κεφάλαια που συνδέονται με την Jennison, Senator Investment Group LP, Casdin και Perceptive Advisors.

Το Clover αναμένεται να λάβει έσοδα από τις συναλλαγές έως και 728 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 500 εκατομμύρια δολάρια μετρητών αναμένεται να διατεθούν στους υφιστάμενους μετόχους της Clover.
Η ομάδα διαχείρισης του Clover, με επικεφαλής τον CEO και συνιδρυτή Vivek Garipalli και τον πρόεδρο και συνιδρυτή Andrew Toy, θα συνεχίσει να ηγείται του Clover μετά τη συνένωση. Ο Chamath Palihapitiya, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SCH, θα είναι ανώτερος σύμβουλος στη διοίκηση της εταιρείας.

Clover Health … εδώ …  η παρουσίαση … εδώ ..
H Clover ιδρύθηκε το 2013, έχει περισσότερα από 57.000 μέλη, σε 34 κομητείες, σε επτά πολιτείες. Η εταιρεία είναι o ταχύτερα αναπτυσσόμενος ασφαλιστής Medicare Advantage στις ΗΠΑ, μεταξύ των ασφαλιστών με περισσότερα από 50.000 μέλη.


Η Clover Health εξυπηρετεί επιλεγμένες κομητείες στην Αριζόνα, τη Γεωργία, το Μισισιπή, το Νιου Τζέρσεϋ, την Πενσυλβάνια, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και το Τέξας.

Το  2021, η Clover, σχεδιάζει να επεκταθεί σε 74 κομητείες και σε όγδοη πολιτεία και πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη Walmart για τη διάθεση κοινών σχεδίων Clover-Walmart σε μισό εκατομμύριο επιλέξιμα Medicare σε οκτώ νομούς της Γεωργίας.

Το Medicare Advantage είναι μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ – αλλά είναι μια αγορά που έχει μικρή καινοτομία και παραμένει ώριμη για διαταραχές. Αξίζει σήμερα 270 δισεκατομμύρια δολάρια και με εκτιμώμενη αξία 590 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, η αγορά Medicare Advantage παρέχει μια τεράστια ευκαιρία για ανάπτυξη.

 

Η Clover Health είναι μια εταιρεία τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης με σκοπό να βοηθήσει τα μέλη της να ζήσουν την πιο υγιεινή ζωή τους. Η Clover χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη τεχνολογική της πλατφόρμα για τη συλλογή, τη δομή και την ανάλυση δεδομένων υγείας και συμπεριφοράς για τη βελτίωση των ιατρικών αποτελεσμάτων και τη μείωση του κόστους για τους ασθενείς. 

Το Clover έχει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, στο Τζέρσεϊ Σίτι, στο Νάσβιλ και στο Χονγκ Κονγκ.
 
Η εταιρεία συνεργάζεται με γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα λογισμικού της, το Clover Assistant, για να παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες στο σημείο της φροντίδας.
Η ομάδα του Clover εξουσιοδοτεί τους γιατρούς να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα μέλη της, με το Clover Assistant να παρέχει ζωτικές κλινικές γνώσεις στους γιατρούς στο σημείο της φροντίδας. 


Πέρυσι, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Clover υποστηρίχθηκε από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia Capital και Greenoaks Capital, και η εταιρεία υποστηρίζεται επίσης από την Alphabet Inc.

Ειδικότερα …

 • Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Clover Health συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια και χρηματοδότηση χρέους, με επικεφαλής το First Round Capital . Το Athyrium Capital Management συμμετείχε επίσης στη χρηματοδότηση. Λίγο μετά τον γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας τον Σεπτέμβριο, η Clover Health ανακοίνωσε τον γύρο χρηματοδότησης ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τη Sequoia Capital στις 16 Δεκεμβρίου 2015.
 • Η Clover Health συγκέντρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 160 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς C τον Μάιο του 2016, με επικεφαλής την Greenoaks Capital. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να κλιμακώσει τις πλατφόρμες της τεχνολογίας και της επιστήμης δεδομένων και να επεκταθεί σε νέες αγορές. 
 • Στις 12 Μαΐου 2017, το Clover Health έλαβε 130 εκατομμύρια δολάρια από την Google Ventures, την Greenoaks και άλλους νέους επενδυτές.
H διοίκηση της Clover εκτιμά πως το 2020 θα έχουν ανέλθει τα μέλη της στα 56.128 με τις πωλήσεις της να φθάσουν στα 664 εκατομμύρια δολάρια, απο 41.143 μέλη το 2019 και 462 εκατομμύρια δολάρια.

 

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι : τα μέλη, της Clover, το 2021 θα ανέλθουν σε 73.477 και το 2023 θα φτάσουν στα 138.871 … με τις πωλήσεις αντίστοιχα, να προσεγγίζουν τα 880 εκατομμύρια και 1,723 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η εταιρεία μετά τη συγχώνευση θα έχει 443,5 εκατομμύρια μετοχές

 • 300 εκατομμύρια μετοχές των μετόχων της Clover Health 
 • 82,8 εκατομμύρια μετοχές των μετόχων της IPOC 
 • 40 εκατομμύρια μετοχές των μετόχων τoυ PIPE
 • 20,7 εκατομμύρια μετοχές της IPOC (κατηγορία Β)

Η εταιρεία στα 10 δολάρια  αποτιμάται σε 4,443 δισεκατομμύρια δολάρια


 • Με βάση τα εκτιμώμενα έσοδα των 880 εκατομμυρίων του 2021 η μετοχή στα 10 δολάρια διαπραγματεύεται με P/S = 5,04
 • Με βάση τα εκτιμώμενα έσοδα των 1,723 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2023 η μετοχή στα 10 δολάρια διαπραγματεύεται με P/S = 2,57

Για το 2020 εκτιμά η Clover ότι θα έχει 56.707 μέλη, με τις πωλήσεις της να φθάνουν τα 671 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία με βάση αυτή την εκτίμηση στα 10 δολάρια διαπραγματεύεται με P/S = 6,62.

 


Virus-free. www.avg.com
 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου

 • Σ.Σ μ/μ: 
  • Οι Συνεργάτες – φίλοι του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

  Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.