To Σαββατιάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 23/9

TO ΠΑΡΑΜΥΘΙ πέφτει σύννεφο, αλλά τέτοια τους αρέσει να διαβάζουν. Δώσε τους καταστροφή, δώσε τους μιζέρια, πούλα τους παραμύθι, μοίρασε παραπληροφόρηση και μετά πάρτο από την ανάποδη. Δεν τρέχει τίποτα…

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρά τις δηλώσεις του κ.Τσίπρα η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ, από τα άνω του ενός δισ.ευρώ εγκεκριμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ για έρευνα – καινοτομία. Και ως γνωστόν έρευνα χωρίς κονδύλια, με υποαμειβόμενους επιστήμονες δεν υπάρχει.

Η ΒΑΣΙΚΗ υπόθεση της τεχνικής ανάλυσης είναι πως ό,τι είναι γνωστό (ή φημολογείται) για μια εταιρεία είναι ήδη ενσωματωμένο στην τιμή της.

  • Για τον τεχνικό αναλυτή δεν έχει σημασία τι προκάλεσε την άνοδο ή κάθοδο μιας μετοχής, αλλά πόσο έγκυρη είναι η μεταβολή της τιμής της.
  • Αυτό που τον βοηθάει να αποφασίσει αν είναι έγκυρη η μεταβολή είναι το παρελθόν.
  • Μελετώντας μεταβολές τιμών από το παρελθόν, προσπαθούμε να εντοπίσουμε έγκαιρα τις μεταβολές του μέλλοντος.
  • Πίσω από μια τέτοια θεώρηση κρύβεται η (ψυχολογική) παραδοχή ότι οι άνθρωποι αντιδρούν παρόμοια σε παρόμοια ερεθίσματα.

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Τα ποσοστά των τραπεζώνΟι Πειραιώς, Eurobank, Εθνική και Alpha Bank κατέχουν το 74,98% στο Νηρέα και το 79,61% στη Σελόντα.

Στον ΝΗΡΕΑ η Πειραιώς ελέγχει το 32,51%, η Alpha 20,65%, η Eurobank 15,64% και η Εθνική 6,18%. Η αποτίμηση στο ταμπλό του Χ.Α. είναι 85,7 εκατ. ευρώ.

Στη ΣΕΛΟΝΤΑ, η Πειραιώς ελέγχει το 32,92%, η Alpha Bank το 21,97%, η Eurobank 13,28% και η Εθνική 11,44%. Η αποτίμηση της Σελόντα είναι στα 57,7 εκατ. ευρώ (ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ περί τα 9 εκατ. ευρώ και ΔΑΝΕΙΣΜΟ 150 εκατ. και βάλε).

_______

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: Πραγματικά,έχει μεγάλη πλάκα να ακούς και να βλέπεις τους Ελληνες πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις. Συνεχώς και αδιαλείπτως…

ΚΑΙ άδειες να είναι οι καρέκλες, το ίδιο ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα.

Μια καρέκλα να βάλεις να παριστάνει τον Ελληνα πρωθυπουργό, δεν θα εχει καμία απολύτως διαφορά με τον Τσίπρα.

ΛΕΣ κι έχει καμία σημασία τι θα πει ο Κουρουμπλής, που δεν βάζει γλώσσα μέσα του, ή ποια θα ειναι η παρατήρηση του Κωστή Χατζηδάκη.

ΛΕΣ και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποφασίσει. Λες κι έχει καμία σημασία ποιοι είναι αυτοί που κάθονται στις καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου.

Οπως δεν θα είχε με τον Σαμαρά χθες κι όπως δεν θα έχει με τον Κυριάκο αύριο.

Κάποιοι παριστάνουν τους υπουργούς, που δήθεν παίρνουν αποφάσεις.

Οτι δήθεν διαπραγματεύονται, ότι δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές, ότι δήθεν προβληματίζονται, ότι δήθεν προσπαθούν για το καλύτερο.

Δεν παίζονται οι άνθρωποι, όπως και όλοι αυτοί που κινούνται “γύρω” τους…

___________

Πάντα στην ιστορία της Ελλάδας η άρχουσα τάξη έτρωγε κι έπινε εις βάρος των κορόιδων

Μέχρι το 1974, είχαμε ένα κλειστό πάρτι για λίγους.

  • Γεγονός είναι, όπως και αν τα υπολογίσεις, ότι έγινε ένα πρωτοφανές στην ελληνική ιστορία -και στην παγκόσμια, μάλλον- φαγοπότι. Ας μην τσακωνόμαστε για τους αριθμούς και ας δούμε την ουσία: 

Μετά το 1980 προσκλήθηκε στο πάρτι και η (μικρο)μεσαία τάξη και η κατασπατάληση πόρων ξέφυγε από κάθε όριο, για να φθάσουμε στην παταγώδη χρεοκοπία του 2010.

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να δούμε πώς από αυτούς τους πόρους που έχει η πατρίδα, που δεν είναι λίγοι, θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, με πιο υγιή οικονομική ανάπτυξη και καλυτερη κατανομή του προΪόντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφίβολα έχει λιγότερες ευθύνες για την τεράστια σπατάλη και ρεμούλα της μεταπολίτευσης και σίγουρα δεν βρίσκεται στο κρεβάτι με την παρασιτική ολιγαρχία, όπως οι προηγούμενοι.

Αλλά χρειάζονται πολλά ακόμη για να πείσει ότι έχει βρει και ακολουθεί ένα νέο δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη, μακριά από τα εγκλήματα του παρελθόντος.

____________

“Ρε, ας ήμουν εγώ πρωθυπουργός και θα βλέπατε”!

Πολύ μ’ αρέσουν όλοι αυτοί οι Ελληνάρες που με περισσή ευκολία λένε τι έπρεπε να κάνει ο Παπανδρέου το 2010 για να αποφύγουμε το μνημόνιο, να μας δανείζουν άνευ όρων και τζάμπα και να μας διαγράψουν όλο το χρέος.

  • Είναι όπως όταν βλέπουν Champions League με 12 καφέδες και 400 τσιγάρα και υποδεικνύουν στον Μέσι πόσο φάλτσο έπρεπε να βάλει στο σουτ για να μην πάει δοκάρι, αλλά αυτός ο άχρηστος.
  • Όταν βλέπεις τον κόσμο από την καρέκλα του καφενείου όλα φαίνονται τόσο εύκολα (Νώντας Χαλδ.)

___________

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: Το πρώτο μεγάλο κατόρθωμα ήταν ότι στην περίοδο 2008 – 2013 το ΑΕΠ, η οικονομία, συρρικνώθηκε κατά 26% μεταβολή που παραπέμπει σε πόλεμο.

  • Το δεύτερο μέγα κατόρθωμα είναι ότι μετά από μια τέτοια «βουτιά» η οικονομία παραμένει καθηλωμένη στο +/-0%, αδυνατώντας να ανακτήσει μικρό έστω μέρος των μεγάλων απωλειών. Χάθηκαν περίπου 60 δις… να ανακτήσουμε ας πούμε 10 δις… Αδύνατο.

Είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξεις ποιο από τα δυο είναι περισσότερο δύσκολο να επιτευχθεί.

  • Δέκα, είκοσι χρόνια μετά, αν τα πράγματα έχουν μπει σε σειρά και η νέα γενιά αντιληφθεί το τι έγινε στη χώρα τη δεκαετία του 2010, πολλοί από το πολιτικό προσωπικό της περιόδου θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν διότι θα περπατούν στο δρόμο και θα τους φτύνουν.
Φωτογραφία του Yiannis Papadogiannis.

…………………..

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ αναγνώστη μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018…

Όσο ο ελληνικός λαός φοβάται και δεν αντιδρά τόσο και η παραδειγματική τιμωρία του θα συνεχίζεται στο διηνεκές. Προχθές, ο πολύς κ. Βίζερ δεν απέκλεισε επιπλέον μέτρα για το 2019 και το 2020!!! Προσωπικά δεν ανέχομαι το παραμικρό πέρα από τον Αύγουστο του 2018… Θα πρέπει επιτέλους όλοι να βάλουμε ένα όριο στην “δουλικότητα” και στην αναξιοπρέπεια. Είμαστε άνθρωποι, μέλη ενός ιστορικού έθνους. Είτε θα εξέλθουμε από κάθε μνημόνιο και κάθε μέτρο τον Αύγουστο του 2018, όπως έχει συμφωνηθεί, είτε θα εγερθούμε ως λαός και θα πάρουμε τις δέουσες αποφάσεις εθνικής ανεξαρτησίας.  (του Πέτρου Χασάπη)
____________
ΤΟ ΣΑΠΑΚΙ: Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,20%,  στα 1.294,80 δολάρια ανά ουγγιά. Ωστόσο, οι εβδομαδιαίες απώλειες για το χρυσό έφτασαν το 2%.
ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ: Η ΕΕ κόπτεται για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Πολωνία, ενώ στην Ελλάδα για το θέμα Γεωργίου παρεμβαίνει απροκάλυπτα.
ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο εξουσιαστής ελέγχει τους ανθρώπους είτε πουλώντας ελπίδα, είτε σπέρνοντας φόβο.
____________
___________
ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ Κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα συντηρεί 2,8 άτομα που είτε δεν εργάζονται ή είναι στο Δημόσιο…
ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Η κυβέρνηση διόρισε τον νέο πρόεδρο του ΑΠ. Αυτή είναι η “ανεξάρτητη” από την εκτελεστική εξουσία Δικαιοσύνη.
ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Σχετική εικόνα
Σχετική εικόνα