Την Κυριακή η ορκωμοσία της Νέας Βουλής και το απόγευμα της Δευτέρας η διάλυσή της

Στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής και το πρωί της Δευτέρα η εκλογή προεδρείου, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διαλυθεί η Βουλή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις νέες εκλογές.

Σημερα, εξάλλου, αναμένεται νέο Προεδρικό Διάταγμα για επίσπευση της διαδικασίας, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς, όπως προέκυψε και από το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν προκύπτουν οι απαραίτητοι συσχετισμοί για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα Τρίτη, το απόγευμα της Τρίτης.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής (όπου το πρώτο κόμμα λαμβάνει «μπόνους» έως 50 έδρες) και οι βουλευτές θα προκύψουν όχι με σταυρό προτίμησης, αλλά με βάση τη λίστα των υποψηφίων που θα έχουν καταρτίσει τα κόμματα.