Την Αχτσιόγλου προορίζει για υπουργό Οικονομικών ο Τσίπρας

Η παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα για το κούρεμα του κορωνοχρέους και την κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου έβγαλε και πολιτικές ειδήσεις.

Η κυριότερη πολιτική είδηση ήταν ασφαλώς η απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το πάνελ, στο οποίο, αντιθέτως, βρισκόταν οι Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και καθηγητές όπως ο Αιμίλιος Αυγουλέας και ο Δημήτρης Αυγητίδης.

Η απουσία Τσακαλώτου σηματοδοτεί, ασφαλώς, το τέλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως υπεύθυνου της χάραξης της οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι ο επικεφαλής της «Κίνησης των 53» είναι ενισχυμένος εσωκομματικά με την συγκρότηση της «Ομπρέλας»!

Οι γνωρίζοντες τα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου επιμένουν πως η σημειολογία της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα μάς προϊδεάζει για τις εσωκομματικές ανακατατάξεις στην Κουμουνδούρου.

Η Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προορίζεται αυτήν τη στιγμή για υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, ενώ ρόλο στο οικονομικό επιτελείο εκτιμάται πως θα έχουν και καθηγητές όπως ο Αιμίλιος Αυγουλέας, ο οποίος σημειωτέον προέρχεται από τη φιλελεύθερη διανόηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όσον αφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι σχεδιασμοί τον περιλαμβάνουν σε κυβερνητική θέση, πλην όμως σε περιφερειακό υπουργείο!

Πηγη: radar.gr