Τηλεδιάσκεψη του G7 για την Ουκρανία με τη συμμετοχή του Β. Ζελένσκι

Tηλεδιάσκεψη επικεντρωμένη στον πόλεμο στην Ουκρανία θα έχουν την ερχόμενη Κυριακή οι ηγέτες των χωρών του G7, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

«Η 8η Μαΐου είναι μια ιστορική ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη ο οποίος έσπειρε τον τρόμο, την καταστροφή και τον θάνατο στην Ευρώπη» δήλωσε η Κριστιάν Χόφμαν, η εκπρόσωπος του Σολτς, στην τακτική ενημέρωση του Τύπου, εκτιμώντας ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία «η συνοχή της G7 είναι πιο σημαντική από ποτέ».

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αναφερθεί στη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης του G7, με στόχο να συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε επιπλέον κυρώσεις» σχολίασε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συζητήσει με τα μέλη του G7 «τι θα κάνουμε και τι όχι».

Στην Ομάδα των 7, εκτός της Γερμανίας που φέτος έχει την προεδρία, συμμετέχουν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία.