Τι θα σερβίρουμε στο επενδυτικό κοινό; Τα ΘΑ…- Για το τώρα, μούγκα στη στρούγκα!!

Φίλοι μικρομέτοχοι, είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι ήμασταν το μόνο μέσο που εδώ και πάρα πολύ καιρό λέγαμε ότι η LAMDA DEVELOPMENT θα κάνει αύξηση στα 6.50€. Ακόμα και όταν το χαρτί είχε πάει το καλοκαίρι στα 10,00€. Ως γνωστόν, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 6.70€. Θεωρούμε ότι όσοι θέλουν να έχουν έκθεση στο ελληνικό real estate και ειδικότερα στο project του Ελληνικού, η LAMDA DEVELOPMENT είναι το απόλυτο play.

Φυσικά, όλα είναι στο ΘA…

Πρέπει να περιμένουμε πρώτα να φτιαχτεί, να λειτουργήσει και μετά από πολλά χρόνια να δούμε κέρδη. Όμως οι χρηματιστηριακές επειδή είδαν ψωμί βγήκαν αμέσως να δώσουν τιμές στόχους, EUROXX tp 12.60€ και πάει λέγοντας, όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά.

  • Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο να βγαίνουν αναλύσεις με το ΘΑ. Ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΘΑ βγάλει τόσα κέρδη το 2021, η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ ΘΑ βγάλει τόσα κέρδη το 2021, ο ΦΟΥΡΛΗΣ ΘΑ βγάλει τόσα κέρδη το 2021, μας έχουν λιώσει με το ΘΑ γιατί αν έλεγαν με τι P/E 2019 και EV/EBITDA 2019 παίζουν ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, η ΕΛΒΑΛ και ο ΦΟΥΡΛΗΣ δεν θα τις αγόραζε άνθρωπος.

Για να καταλάβετε, τα report που βγαίνουν, βγαίνουν με μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου 7% και κάτω και growth 1% και πάνω. Π.χ. η Optima που έχει δώσει τιμή στόχο στο ΦΟΥΡΛΗ τα 8.00€ έχει βάλει για growth 1.5%. Τα τελευταία 2 χρόνια μας μιλάει για growth και ακόμα growth δεν βλέπουμε.

  • Για να ξέρετε, η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο ΦΟΥΡΛΗΣ το 2019 θα έχει κέρδη 16.3 εκ ευρώ.
  • Φυσικά, δεν μας λέει ότι στο εννεάμηνο μειώθηκαν τα κέρδη στα 6 εκ ευρώ.
  • Η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμάει ότι ο ΦΟΥΡΛΗΣ το 2021 θα έχει 24.3 εκ ευρώ δηλαδή ο ΦΟΥΡΛΗΣ παίζει με ένα P/E 2019e = 17 και με ένα P/E 2021= 11.4.
  • Δεν πειράζει που είναι τώρα πανάκριβος, κάντε υπομονή, θα γίνει φθηνός εάν πέσουν μέσα οι προβλέψεις μας το 2021.

Σφάζονται τα παληκάρια στα πόδια του- Ενώ κάποια άλλη, την έχουν στο… φτύσιμο!!

Φίλοι μικρομέτοχοι, το απίστευτο όμως είναι ότι τον ΦΟΥΡΛΗ τον παρακολουθούν 8 χρηματιστηριακές. Σφάζονται τα παλληκάρια στα πόδια του. Μη νομίζετε, όλοι τα ίδια πάνω κάτω εκτιμούν. Φίλοι μικρομέτοχοι, καλά κάνουν οι χρηματιστηριακές και ασχολούνται με τον ΦΟΥΡΛΗ, με τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, με την ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ κλπ και όσο πιο ψηλά πάνε τόσο καλύτερα για όλους.

Όμως φίλοι μικρομέτοχοι, δεν μπορεί να αβαντάρεις τον ΦΟΥΡΛΗ, τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, την ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, τον ΙΚΤΙΝΟ, την PROFILE κλπ και να κάνεις ότι δεν υπάρχει η μετοχή της AUTOHELLAS. Τέτοιο φτύσιμο που πέφτει στην μετοχή της AUTOHELLAS δεν έχουμε ξαναδεί. Όλοι κάνουν σαν να μην υπάρχει !!!

Εδώ η EUROXX που την παρακολουθεί επειδή είχε κάνει το placement πριν 2 χρόνια δεν έχει ξανασχοληθεί από τότε. Δεν έχει μπει καν στον κόπο να μειώσει το WACC και να αυξήσει το growth. Καλά, για τα αποτελέσματα τι να πούμε? Η συνομωσία της σιωπής.

Η AUTOHELLAS βγάζει ήδη στο εννεάμηνο 38.26 εκ ευρώ κέρδη. Με βάση την Optima Bank ο ΦΟΥΡΛΗΣ ούτε το 2024 θα έχει βγάλει 38.26 εκ ευρώ. Με τα νούμερα του εννεαμήνου η AUTOHELLAS έχει τον χαμηλότερο δείκτη EV/EBITDA 2019 και P/2019 από όλη την αγορά αλλά κανείς δεν ασχολείται να βγάλει κάποιο report.

  • Τι θα σερβίρουμε στο επενδυτικό κοινό; Τα ΘΑ…. Για το τώρα, μούγκα στη στρούγκα!!

Όμως, επειδή έχουσιν γνώσιν οι φύλακες, η διοίκηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, δεν περιμένει απ’ τις ελληνικές χρηματιστηριακές να βγάλουν κάποιο report. Έτσι κι αλλιώς οι έλληνες είναι συνεχώς πωλητές και αγοραστές οι ξένοι. Για πρώτη φορά η AUTOHELLAS θα παρουσιαστεί από τη WOOD & CO στην επενδυτική ημερίδα που έχει στην Πράγα από 3-6 Δεκεμβρίου.

Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη Ο WOODΑΡΑΣ είχε πρωτοασχοληθεί με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑ το placement που είχε κάνει και έπαιζε η μετοχή στα 5.00€. Τότε που όλοι είχαν σωπάσει, η WOOD βγήκε μπροστά για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και τα εκατομμύρια χαρτιά που πουλούσαν στο 5.10€ απορροφήθηκαν για πλάκα και το χαρτί πήγε μέχρι τα 7.87€ συν 0.50€ που έχει δώσει από μέρισμα και επιστροφές.

Τώρα, μετά την παρουσίαση στην WOOD, θα αρχίσει σιγά-σιγά να ανοίγει η βεντάλια των ξένων θεσμικών στην AUTOHELLAS. Είναι βλέπετε το απόλυτο GREEKCOVERY PLAY. Ήδη οι πωλήσει φέτος στο πρώτο εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 15.9%. Εάν δεν δικαιολογεί η AUTOHELLAS growth 1% τότε δεν δικαιολογεί κανείς. Φίλοι μικρομέτοχοι, τέτοιο φτυσίδι σε μετοχή που να παίζει με ένα P/E 2019e = 8.5 με EV/EBITDA 2019e = 4.17 και με μερισματική απόδοση 5.32%, δεν έχει προηγούμενο.

  • Φίλοι μικρομέτοχοι η AUTOHELLAS είναι ΤΩΡΑ η πεμπτουσία της υποτιμημένης μετοχής.
  • Και όχι με τα ΘΑ…
  • Γι’ αυτό μην ανησυχείτε…
  • Θα έρθει και η στιγμή, που όλοι θα ασχολούνται με την AUTOHELLAS.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

 Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ