Τι πρεσβεύουν οι αναλυτές της Ντίσνευ, της Αιγύπτου και της Κίνας για Ολυμπο, Αίγινα και Λιμάνι Πειραιά

  • Η ανθρωπότητα εδώ και καιρό βρίσκεται σε πεδίο κινούμενης άμμου, όπου άλλοτε η υγειονομική, άλλοτε η οικονομική, και τώρα ο συνδυασμός υγειονομικής, οικονομικής και στρατιωτικής κρίσης, δημιουργούν ένα επικίνδυνο έδαφος, στο οποίο κάθε χώρα πρέπει και οφείλει να περπατά προσεκτικά, βήμα- βήμα, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη θέση της στην εξωτερική σκακιέρα, και γι αυτό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα στο εσωτερικό της.
Σ αυτή την στιγμή της ιστορίας, ή χώρα μας, μέσω της κυβέρνησης της, έχει αποφασίσει, καλώς ή κακώς, να βρίσκεται άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Δυτική συμμαχία, έχοντας αναπτύξει, ιδιαίτερα καλές σχέσεις με όλες της χώρες και ιδιαίτερα με την Γαλλία και την Αμερική, όπως έκανε άλλωστε και στους δύο Παγκόσμιους πολέμους.
  • Οι σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, είναι γνωστές εδώ και χρόνια και δεν χρειάζεται να είναι κανένας πολιτικός αναλυτής για να γνωρίζει ότι κατά περιόδους η Τουρκία εγείρει παράλογες αξιώσεις εναντίον μας, και όποτε βρει, κενό εξουσίας στη χώρα μας, Ιμια, ή ηλίθιους Ελληνες που διχάζουν τον λαό χάριν του ατομικού τους συμφέροντος, 1920, τότε ορμάει και παίρνει ότι μπορεί να αρπάξει.
Σήμερα, που η Ευρώπη βρίσκεται σε μία πολεμική αναταραχή, λόγω Ουκρανίας, αλλά και η Τουρκία βρίσκεται σε μία δεινή οικονομική κατάσταση, ο Τούρκος θεωρεί το πεδίο κατάλληλο για να προβάλλει διεκδικήσεις , και να περιμένει μία λάθος κίνηση των Ελλήνων, ή έναν διχασμό, πράγμα πολύ ευκολότερο για τη φυλή μας, ώστε να ορμήσει και πάλι.
  • Και σ αυτή την συγκυρία τι κάνουν οι Έλληνες;
Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από τον καθένα.…Διχάζονται. Καλλιεργούν κοινωνικό μίσος, συκοφαντούν αλλήλους, και προωθούν ξένα συμφέροντα για προσωπικό όφελος.
.
Δύο μόνο παραδείγματα… Σε εκδήλωση που θα μετείχε ο Πρωθυπουργός στην Κόρινθο, ο Σύριζα οργάνωσε αντιδιαδήλωση, μία συγκεκριμένη και γνωστή τακτική των φασιστών και των αντιεξουσιαστών, όταν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια, και διχασμό. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθούν τέτοιες πρακτικές στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση γιατί τότε δεν θα χρειάζεται ο Ερντογάν για να καταστραφούμε, μπορούμε και μόνοι μας.
.
Δεύτερο παράδειγμα- Είπε ο Ερντογάν: «Έλπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».
.
Μία ξεκάθαρη και σαφής παρέμβαση του, στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας μας.
Αυτό ξέρει, αυτό κάνει ο Τούρκος, αυτό συμφέρει της προσωπική του επιβίωση.
  • Τι κάνουν όμως οι Έλληνες;

Ας δούμε τους τίτλους των πολιτικών σάιτς σχετικά με την δήλωση Ερντογάν:

  • Συμπολιτευόμενα σάιτ: -Οικονόμου για Ερντογάν: «Οι επιτυχίες Μητσοτάκη δεν τον αφήνουν να ησυχάσει».
  • -Έλληνοτουρκικά: Ο Έρντογάν θέλει μια Έλλάδα αδύναμη, απαντά η Αθήνα στην εκλογική παρέμβαση του Τούρκου προέδρου.
  • Και τέλος η επικεφαλίδα του πλέον αντιπολιτευόμενου μέσου, του dokoumento του κ. Βαξεβάνη: Προσπάθεια ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική της Έλλάδας από τον Έρντογάν.
Μέχρι και ο κ.Βαξεβάνης κατάλαβε, αυτό που κατάλαβαν όλοι οι Ελληνες από την δήλωση Ερντογάν, όλοι, πλην… ενός. Τι κατάλαβε αυτός ο ένας; Erdogan: Ελληνικέ λαέ, μην ψηφίσεις Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του – Μπορεί να έχεις ένα καταστροφικό τέλος».
  • Εντάξει το έγραψε λίγο άγρια, αλλά είναι στο πνεύμα ενότητας, βλέπει και αυτός, παρέμβαση στα εσωτερικά. Μα για στάσου. Τι γράφει παρακάτω: «Ρώσοι αναλυτές: Μετά τους Κούρδους, η Δύση θα θυσιάσει την Ελλάδα στον βωμό του Erdogan – Απλοί παρατηρητές οι Αμερικανοί».
Α, δηλαδή, μόλις διαβάσω τη δήλωση Ερντογάν, μπορώ και να την επιβεβαιώσω στο μυαλό μου, σαν αληθινή, αφού και «Ρώσοι αναλυτές» μου το πιστοποιούν, ότι ο Ερντογάν θα βουτήξει την Ελλάδα. Oπως το Κουρδιστάν, με απλούς παρατηρητές τους Αμερικάνους. Καλά που μου άνοιξαν τα μάτια οι «Ρώσοι αναλυτές».
.
Μα για στάσου έχει κι άλλο, παρακάτω τι γράφει; «Κινέζοι αναλυτές: Το λιμάνι του Πειραιά, είναι αρχαία κινεζική αποικία, καθ ότι, πόρτο Λεόνε, και το λιοντάρι είναι σήμα κατατεθέν της Κίνας, οπότε απαιτούμε την δωρεάν παράδοση του, στην Κίνα».
.
Ωχ αμάν, κι άλλη δημοσίευση: «Αιγύπτιοι αναλυτές: Η Αίγινα είναι Αιγυπτιακό έδαφος, προκύπτει από το όνομα της, το οποίο αρχίζει από ΑΙ όπως και το όνομα της Αιγύπτου, απαιτούμε να μας παραδοθεί».
.
Ε, τι θα γίνει κι άλλη δημοσίευση;
Αναλυτές της Ντίσνευ: Ο Ολυμπος είναι περιουσία μας, περιλαμβάνεται στο προικοσύμφωνο του Ποπάϊ, όταν παντρεύτηκε της Ολιβ. Ολιβ, Ολι, Ολυμπος, αποδεικνύεται από την συνωνυμία ότι είναι κληρονομιά του Ποπάϊ».
.