Τι «μαρτυρά» το ντύσιμο του Κιμ για τη δυναστεία και το καθεστώς του

Τι «μαρτυρά» το ντύσιμο του Κιμ για τη δυναστεία και το καθεστώς του

  • Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μοιάζει αρκετά με τον παππού του, Κιμ Ιλ Σανγκ, τον πρώτο ηγέτη της Βόρειας Κορέας – με αναλυτές να θεωρούν πως τον μιμείται. Φοράει πολύ Μάο κοστούμια, που αγαπούσε πολύ ο παππούς του, και γυαλιά του ’50.

Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε την εξουσία στη Βόρεια Κορέα το 2011 μετά από μια ζωή στην απομονωμένη Πιονγκγιάνγκ. Από τις στρατιωτικές στολές στο τολμηρό μαύρο δερμάτινο παλτό, οι στυλιστικές του επιλογές δείχνουν συχνά τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον εαυτό του, την ηγεσία του και τη θέση του στον κόσμο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μοιάζει αρκετά με τον παππού του, Κιμ Ιλ Σανγκ, τον πρώτο ηγέτη της Βόρειας Κορέας – με αναλυτές να θεωρούν πως τον μιμείται. Φοράει πολύ Μάο κοστούμια, που αγαπούσε πολύ ο παππούς του, και γυαλιά του ’50.

Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Προσπαθεί να υπενθυμίσει στους Βορειοκορεάτες τις παλιές καλές ημέρες του Κιμ Ιλ Σανγκ, όταν η βορειοκορεατική οικονομία ξεπέρασε εκείνη του Νότου, καθώς και να εδραιώσει τη θέση του ως νόμιμου κληρονόμου στη δυναστεία Κιμ.

Το κάζουαλ κλασικό ντύσιμο

Ωστόσο υπάρχει και το εξής παράδοξο, οι επιλογές του δηλαδή με κάζουαλ κλασικό ντύσιμο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η γυναίκα έχει εμφανιστεί με παντελόνι, γεγονός που αποτυπώνει αλλαγή της τάσης επί της εποχής του Κιμ Γιονγκ Ουν, όχι μόνο με τις δικές τους επιλογές αλλά και το γεγονός ότι γυναίκες εμφανίζονται με παντελόνι δημόσια.

Αυτό πιθανόν σχετίζεται και με την θέση των γυναικών στη διοίκησή του. Η αδερφή του Κιμ συχνά τον συνοδεύει στις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ έχει αναλάβει τη νευραλγική θέση της υπεύθυνης προπαγάνδας.

Τι σημαίνει η αλλαγή

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται η ιστοσελίδα, η αλλαγή αυτή δείχνει τη μεταβολή των κοινωνικών αξιών στη Βόρεια Κορέα.

Εγκαινιάζοντας την πόλη Σαμτζιγιόν, την σοσιαλιστική «ουτοπία» που φέρει εξολοκλήρου την υπογραφή του Κιμ Γιονγκ ουν, ο ίδιος επέλεξε να φορέσει ένα ιδιαίτερο δερμάτινο

παλτό. 

Στόχος ήταν να εντυπωσιάσει σύμφωνα με τους ειδικούς.  Τον έκανε να ξεχωρίζει από οποιονδήποτε ήταν γύρω του.

«Έχει την προθυμία να πειραματιστεί» δήλωσε αναλυτής, σε αντίθεση με τον πατέρα του ο οποίος εμφανιζόταν πάντα με ένα λαδί στρατιωτικό κοστούμι, φτιαγμένα μαλλιά, γεωμετρικά γυαλιά ή γυαλιά ηλίου και παπούτσια με λίγο τακούνια για να κρύψει το μικρό του ύψος.