Τη Μαριούπολη επισκέφτηκε κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος

Το λιμάνι της Μαριούπολης, που έχει καταληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, επισκέφτηκε χθες ο Σεργκέι Κιριένκο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Κρεμλίνου, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών Ντένις Πουσίλιν.

Ο κ. Κιριένκο, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιος για εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις στη ρωσική προεδρία, επισκέφθηκε τη χαλυβουργία Ίλιτς και το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με τον Πουσίλιν.

Η άλλη μεγάλη χαλυβουργία της πόλης, η Αζοφστάλ, είναι ο τελευταίος τομέας όπου συνεχίζονται εχθροπραξίες, καθώς στους χώρους του αχανούς εργοστασίου της εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι Ουκρανοί στρατιωτικοί και δεκάδες άμαχοι.

Ο Κιριένκο και ο Αντρέι Τούρτσακ, γενικός γραμματέας του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκαν εκτός από τη Μαριούπολη και την πόλη Βολνοβάχα.

Σύμφωνα με τον Ντένις Πουσίλιν, η επίσκεψη των απεσταλμένων του Κρεμλίνου σημαίνει για τους πολίτες της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντανιέτσκ ότι «η Ρωσία επέστρεψε εδώ για πάντα».