Τι γύρευε ο αρχηγός των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Αθήνα, Μπρούνο Καλ το βράδυ της Τετάρτης;

Στην Αθήνα ο αρχηγός των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών

Τι γύρευε ο αρχηγός των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Αθήνα, Μπρούνο Καλ το βράδυ της Τετάρτης; Ποιος τον προσκάλεσε στην χώρα μας, ποιους συνάντησε και γιατί;  Δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση να έρχεται στην Ελλάδα  κοτζάμ αρχηγός υπηρεσίας πληροφοριών και μάλιστα να απευθύνει ομιλία σε ένα ακροατήριο όχι μόνον επιχειρηματιών, αλλά και πολιτικών, όπως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές.

Η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Καλ ήρθε στη χώρα μας προσκεκλημένος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του… πρωτοχρονιάτικου δείπνου του σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αδωνις Γεωργιαδης, ενώ ο κ. Καλ, (που ο επίσημος τίτλος του είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών) στην ομιλία του έκανε λόγο για αντιδημοκρατικά και αντιλαϊκά κινήματα που αναπτύσσονται στην Ευρώπη και που πρέπει, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν, για τη ρευστότητα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού/προσφυγικού και για πολλά άλλα. Καταλήγοντας είπε  με αρκετή δόση χιούμορ ότι όταν τους επιτρέπει ο νόμος προστατεύουν και τις γερμανικές επιχειρήσεις  παρέχοντάς τους πληροφορίες.