Τι είδε η Μαριάννα Λάτση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η είσοδος της Μαρίανας Λάτση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μπορεί να έγινε ξαφνικά αλλά δεν εξέπληξε τους καλά γνωρίζοντες τα της εταιρείας.

Με φόντο μια υγειονομική και οικονομική κρίση που ουδείς μπορούσε να προβλέψει, ο Όμιλος περνά το… «κάβο ντόρο» της πανδημίας, αναπτύσσεται και ενισχύει τη θέση του, με έργα που «στρώνουν» το χαλί για την είσοδο της χώρας σε μια εποχή καινοτομίας, συνεχούς και βιώσιμης ανάπτυξης, αυξάνοντας παράλληλα την απασχόληση κατά τουλάχιστον 20.000 θέσεις εργασίας στην επόμενη πενταετία.

Τι είδε η Μαριάννα Λάτση και εμπιστεύτηκε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;

Ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 4 δις. ευρώ, που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά.

Έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 2 δισ. ευρώ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με νέες επενδύσεις άνω των 1,7 δισ. ευρώ στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας και σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων. Είναι από τις πρώτες εταιρείες που μπήκαν στον κλάδο της απορριμμάτων και πρόσφατα υπέγραψε τη διαχείριση των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου, μια επένδυση  ύψους 152 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, στον τομέα των μεγάλων υποδομών και παραχωρήσεων, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρωταγωνιστεί με σειρά νέων μεγάλων έργων, όπως ο Ε65, το νέο διεθνές αεροδρόμιο Κρήτης και φυσικά το καζίνο στο Ελληνικό.

Εκτός όμως από τη Μαριάννα Λάτση άλλοι δύο τουλάχιστον επενδυτές έχουν δείξει ενδιαφέρον να συμμετέχουν με μεγάλο ποσοστό στην εταιρεία προσβλέποντας σε υπεραξίες.

Την ίδια ώρα έχουν φουντώσει οι φήμες για την επιθυμία του Απόστολου Βακάκη να επενδύσει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το ρευστό που αποκόμiσε απο την πώληση του 3,85% της Jumbo κάτι που όλες οι πλευρές διαψεύδουν.