Τί είχε γράψει ο ειδικός συνεργάτης του Μικρομέτοχος στις 27/4 για την FOLLI FOLLIE

Παρόλο που δεχτήκαμε πολλές πιέσεις για το συγκεκριμένο άρθρο του ειδικού συνεργάτη μας δεν αφαιρέσαμε ούτε μια γραμμή από την αρχική του ανάρτηση,  με τις σημερινές εξελίξεις στην εταιρεία FOLLI FOLLIE να έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως τα όσα είχαμε δημοσιεύσει.

Κωνσταντίνος Γκουγκάκης

Να φανταστείτε, το ΦΟΛΙ ΦΟΛΙ το 2016 είχε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης του 41,7 εκ ευρώ, αλλά το 2017 γύρισε σε αρνητικές -55 εκ ευρώ.  Έτσι, το χαρτί δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι παρόλο που παίζει με ένα P/BV 2017a = 0,58 και ο ΚΑΡΑΤΖΗΣ παίζει με ένα P/BV 2017a = 0,88. Όπως βλέπετε φίλοι μικρομέτοχοι τα νούμερα είναι αμείλικτα.

Εκ πρώτης όψεως αν κοιτάξουμε με τους παραδοσιακούς όρους αποτίμησης P/E, P/B  και  EV/EBITDA το ΦΟΛΙ ΦΟΛΙ είναι τσάμπα και πολύ πιο φθηνό και από τον ΚΑΡΑΤΖΗ. Όσοι όμως επενδυτές έδωσαν βαρύτητα στις ελεύθερες ταμειακές ροές όλα αυτά τα χρόνια έβλεπαν το πρόβλημα του ΦΟΛΙ ΦΟΛΙ.

Για να θεωρηθεί φθηνός ο ΚΑΡΑΤΖΗΣ θα πρέπει να μπορεί να βγάζει 10 εκατ. ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές κάθε χρόνο. Τελειώνοντας, εμείς πιστεύουμε ότι ο ΚΑΡΑΤΖΗΣ μπορεί πιο εύκολα και θεωρούμε ότι θα πετύχει να βγάλει ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των 3 εκ ευρώ ενώ το ΦΟΛΙ ΦΟΛΙ είναι σε ένα φαύλο κύκλο που δύσκολα θα σπάσει.

….

 

Το μικροσκόπιο του μ/μ έβγαλε λαβράκι σε Folli και karatzis

Print Friendly, PDF & Email