Τι απαντούν οι «Κανάκηδες» στην Ελλη Στάη στα περί υποκλοπής

Καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν. Η εκπομπή χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει δημοσιοποιηθεί, είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο. Αυτό αναφέρουν σε επιστολή τους οι Ράδιο Αρβύλα απαντώντας, έτσι και στην Έλλη Στάη στα περί «διαρροής-υποκλοπής των αποσπασμάτων από το backstage της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτεθειμένο προιόν” και πως καμια υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν ενώ τα πλάνα αλιεύτηκαν από τη web tv του Open που είχε αναρτηθεί στις 11 το πρωί της 10ης Ιανουαρίου, το επόμενο, δηλαδή, πρωί από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.
Η δημοσιοποίηση του βίντεο από την παρέα του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα του ΣΚΑΪ έχει προκαλέσει την οργή της ΣΤΑΗ που την εξέφρασε καλυμένα και σε κείμενό της ενώ στο κανάλι OPEN υπάρχει αναστάτωση και προσπαθούν να βρουν πως διέρρευσε το βίντεο.

Δείτε την ανακοίνωση των Ράδιο Αρβύλα:

Eξοργισμένη η Ελλη Στάη με τους «Κανάκηδες»…

Εξοργισμένη και μάλιστα πολύ εμφανίστηκε η Ελλη Στάη με τη «διαρροή-υποκλοπή των αποσπασμάτων από το backstage της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open Η δημοσιοποίηση του βίντεο από την παρέα του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα του ΣΚΑΪ έχει προκαλέσει αναστάτωση και στο κανάλι του OPEN προσπαθούν να βρουν ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν το βίντεο.

Η απάντηση της τηλεπαρουσιάστριας Έλλης Στάη για τη «διαρροή-υποκλοπή» και τα σχόλια των «Κανάκηδων» επί του βίντεο ήρθε μεσα από κείμενό της στο TheToc. Συγκεκριμένα η Σταη έγραψε:
«Ωραία! Γελάσαμε όλοι, μάλλον κουτσομπολέψαμε, με τη διαρροή-υποκλοπή των αποσπασμάτων από το backstage της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open
Και επειδή όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι, οι έχοντες IQ, συναισθηματική νοημοσύνη για την ακρίβεια, έχουν αληθινό χιούμορ, τότε είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ευχαριστημένοι.
Γιατί και εγώ έχω χιούμορ και γνωρίζω όλες τις αποχρώσεις του (σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, υποδόριο, γκροτέσκ, χαριτωμένο, υπονοητικό, κλπ, κλπ ) και οι αγαπητοί “Αρβύλες” βεβαίως έχουν ιδιαίτερο χιούμορ, αφού αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους, να μας διασκεδάζουν με τα συμβαίνοντα. Χιούμορ έχει και ο πρωθυπουργός, για όσους δεν το γνωρίζουν.
Οπότε όλα καλά. Όλοι περάσαμε καλά.
Και πριν τη συνέντευξη, όσοι ήμασταν εκεί, και νιώσαμε χαλαρά, ανταλλάσσοντας ατάκες με χιούμορ και όσοι είδαν κάποιο τμήμα από αυτό, μετά την προβολή του από την εκπομπή των Κανάκηδων (χιούμορ κάνω, δεν σας ισοπεδώνω κάτω από τον Αντώνη).
Όλα καλά λοιπόν;
Όχι ακριβώς

Γιατί υπάρχουν και δυο θέματα που είναι εκτός δικαιοδοσίας του χιούμορ.

  • Το ένα αφορά το Open, και οποιοδήποτε κανάλι, που πρέπει να διαφυλάσσει το τηλεοπτικό του προϊόν και τα δικαιώματα του σε αυτό, και να εντοπίσει τους υφαρπάζοντες.
  • Και το άλλο, αφορά τους αγαπητούς “Αρβύλες” και το κανάλι τους, που δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόν κλοπής (υποκλαπείσα διαρροή αν προτιμάτε) της δουλειάς των άλλων.

Γιατί άλλο είναι να χρησιμοποιείς δημόσια εκπεμπόμενο η γενικώς δημόσια εκτιθέμενο προϊόν και άλλο να χρησιμοποιείς υποκλαπέν με κάποιο τρόπο προϊόν, χωρίς άδεια.
Γιατί αν στο Open θεωρούσαμε ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα παρασκήνια των τηλεοπτικών μας εκπομπών, έχουμε δικό μας τρόπο να το κάνουμε καλύτερα.
Γιατί να μην το δίναμε, ας πούμε, στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος έχει χιούμορ για όλους εμάς μαζί!

ΥΓ1. Πολύ μου άρεσε που με είπε ο πρωθυπουργός εκτυφλωτική (…λέτε να τον τύφλωσαν τα φώτα εκείνη την ώρα και να μην με έβλεπε καλά;)
ΥΓ2. Λέτε να με πίστεψε και να μου κάνει πρόταση να πολιτευτώ;
ΥΓ3. Μην βιαστεί κάποιος να πει ότι τσακώνομαι με το Open. Δεν τσακώνομαι!».