Τι ανακάλυψε η αστυνομία μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ισχυρές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ερεύνησαν τις καταγγελίες για παρασκευή μολότοφ μέσα στους χώρους του ιδρύματος.

Εντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες και άδεια μπουκάλια, αλλά και υγρό που θα σταλεί για ανάλυση ώστε να διακριβωθεί αν χρησιμοποιείται στις βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί και οι καταγγελίες που είχε κάνει η Σύγκλητος με ανακοίνωσή της, περί παράνομης δράσης κυκλωμάτων μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτο: ΕΛ.ΑΣ.