Τι αλλαγές μπορεί να φέρει το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Διευκρινίσεις από Στ. Πέτσα

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες ημέρες και εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα χρειαστεί αλλαγή και στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας: «Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον, γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον, για να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι καταναλωτές». Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την απαγόρευση κυκλοφορίας για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς: «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Το sms στο 13033 θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ θα επιτρέπονται και τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους. Ωστόσο, δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού, όπως είπε ο κ. Πέτσας, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών: «Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας, καθώς όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν γίνεται να ανοίξει το λιανεμπόριο και οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές».