«Θύελλα» μετά τη μήνυση σε Ζαχαράκη – Κ. Βαξεβάνης : Θα σας ταράξω στη νομιμότητα

Ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντιπαράθεση κυβέρνησης – Πειραιώς για την υπόθεση, ενώ η κ. Ζαχαράκη αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

H αστυνομία αναζήτησε – με τη διαδικασία του αυτοφώρου – δύο φορές την Σοφία Ζαχαράκη στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς, μετά την μήνυση του εκδότη
του Documento (η Ζαχαράκη τον είχε χαρακτηρίσει συκοφάντη .

Στην υπόθεση ενεπλάκη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε με την υπουργό ΠΡΟΠΟ Ολγα Γεροβασίλη και πήρε το θέμα επάνω του ζητώντας από την Ζαχαρακη να πάει στην Πειραιώς ενώ κάλεσε και τον… Τσίπρα να δώσει εντολή να πάνε να την… συλλάβουν. Η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Νωρίτερα, ο Κ. Βαξεβάνης δήλωσε στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο πως η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τον χαρακτήρισε σε τηλεοπτική εκπομπή στο Epsilon «γνωστό συκοφάντη, που έχει καταδικαστεί πολλές φορές από τη Δικαιοσύνη».
Όταν ο ίδιος παρενέβη ζητώντας της να ανακαλέσει, καθώς αθωώθηκε για τις εν λόγω υποθέσεις, «η κ. Ζαχαράκη επέμενε σε ένα αφήγημα συκοφάντησης … μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις» για την υπόθεση Φλώρου, συνέχισε ο Κ. Βαξεβάνης.
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΔ:
«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ξεκινά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.
Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.
Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν» 
καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε για το θέμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντά στη ΝΔ:«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. 
Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση

Η ΝΔ επανήλθε απαντώντας στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο  βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Μεταπολιτευτική ιστορία, η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΥΓ Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο «ιδιώτης» Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Κ. Βαξεβάνης προς ΝΔ: Θα σας ταράξω στη νομιμότητα

«Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του (για την οποία επίσης θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη) αποδίδοντάς μου χαρακτηρισμούς που όχι μόνο δεν δηλώνουν πολιτικό ήθος αλλά είναι και ποινικά κολάσιμοι»

 Αυτό αναφέρει ο δημοσιογράφος
Κώστας Βαξεβάνης, σε κείμενό του στο documentonews, που ξεκαθαρίζει:
«Με το Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, με εμένα όμως θα πληρώσει για την επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Ενημερώνω τον κύριο Μητσοτάκη πως εκτός από τη μήνυση εναντίον της κυρίας Ζαχαράκη   έχω καταθέσει μήνυση και εναντίον του ανιψιού του και συνεργάτη του Φλώρου, ο οποίος επίσης αναζητείται από την Αστυνομία. Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον του ίδιου και του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για όσα έχουν πει εναντίον μου καταχρώμενοι τον πολιτικό τους ρόλο.
Αν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται όσο φαίνεται από την ανακοίνωση της ΝΔ, ας ζητήσει έστω τώρα συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά εκτός από τις αποκαλύψεις, θα σας ταράξω και στη νομιμότητα.»