Θοδωρής Σεμερτζίδης- Χ.Α(11/5): Αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών

Αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χ.Α.

Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 906,07 μονάδες με άνοδο 1,01%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 94,01 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 80 έκλεισαν ανοδικά, 39 πτωτικά, και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.

  • Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύθηκε ο ΓΔ καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ενισχύοντας τα κέρδη του στο δεύτερο μισό αυτής, πραγματοποιώντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 912,68 μονάδες, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 2,1 προς.

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρέμειναν με σήμα strong buy, ενώ ο δείκτης Nasdaq με σήμα neutral. Στην Ευρώπη, οι δείκτες DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 παρέμειναν με σήμα strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Με κέρδη έκλεισε ο γενικός δείκτης, με τον όγκο να διαμορφώνεται και πάλιν υψηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών, και με τον δείκτη RSI να παραμένει χαμηλότερα του ορίου της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 923,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 874,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να διατηρείταιΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 46,04 εκατ. τεμάχια, έναντι 45,99 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος παρέμεινε με σήμα αγοράς, με τον δείκτη RSI να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.323 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.117 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Οριακά κέρδη στο τέλος για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έπειτα από δύο αρνητικές συνεδρίασεις, ο οποίος συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα για την βραχυπρόθεσμη πορεία του, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και τον δείκτη RSI να προσεγγίζει το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.356 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η στήριξη στις 1.160 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Δεύτερη μέρα απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη, με τον δείκτη RSI να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 655,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 565,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 37,47 εκατ. τεμάχια, έναντι 35,81 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,234με πτώση 9,65%, και του δεκαετούς στο 0,980με άνοδο 3,02%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr