Θετικός στην Covid-19 ο δράστης της Νίκαιας – Δεν μπορούν να τον ανακρίνουν οι γαλλικές Αρχές

Ο άνδρας που σκότωσε τρεις ανθρώπους με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια στη νοτιοανατολική Γαλλία εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Le Figaro».

Η διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό μπορεί να καθυστερήσει για αρκετές ημέρες την ανάκριση του 21χρονου Τυνήσιου Μπραχίμ Ισάουι, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα πυρά που δέχθηκε από την Αστυνομία την περασμένη Πέμπτη, όταν απείλησε τους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στη βασιλική της Νίκαιας μετά την επίθεση.

«Ακόμη δεν έχει ανακριθεί, ενώ η πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας του παραμένει αβέβαιη» δήλωσε χθες το βράδυ άλλη πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο 21χρονος Ισάουι, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είχε φύγει στα μέσα Σεπτεμβρίου από την πόλη Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία, όπου ζούσε μαζί με την οικογένειά του.

Ο νεαρός, ο οποίος επισκεύαζε μοτοσικλέτες σύμφωνα με την μητέρα του, προσευχόταν εδώ και δυόμισι χρόνια. «Δεν έβγαινε από το σπίτι και δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο» δήλωσε στο AFP. Όταν έφτασε στη νήσο Λαμπεντούζα στην Ιταλία, ο Ισάουι τέθηκε σε καραντίνα μαζί με σχεδόν 400 μετανάστες που επέβαιναν στο φέρι «Rhapsody», σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, προτού μεταβεί στο Μπάρι, στη νοτιοανατολική Ιταλία, στις 9 Οκτωβρίου.

Από την έρευνα έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ότι στη Νίκαια έφτασε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επίθεση.

Οι ερευνητές της αστυνομίας επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στα πράγματά του και αναμένουν τα στοιχεία των ερευνών που γίνονται στην Τυνησία για να διευκρινίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε, να μάθουν τον λόγο που έκανε το ταξίδι αυτό και να βρουν αν είχε συνεργούς.

Από τα έξι πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, μόνο ένα εξακολουθούσε να κρατείται σήμερα το πρωί. Πρόκειται για έναν 29χρονο Τυνήσιο, ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί με τον Ισάουι με το πλοίο με το οποίο έφτασε στη Λαμπεντούζα.

Αυτή η ισλαμιστική επίθεση είναι η τρίτη που διαπράττεται στη Γαλλία μετά την αναδημοσίευση στις αρχές του Σεπτεμβρίου σκίτσων του Μωάμεθ στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» με αφορμή τη δίκη για τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι.