Θετικός για κορωνοϊό και ο Μπάρον Τραμπ – «Είναι καλά, πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε και ο 14χρονος γιος του Ντόναλντ Τραμπ Μπάρον, αλλά δεν εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, που δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του διαχειρίζεται την επιδημία του κορωνοϊού, επικαλέστηκε το παράδειγμα του γιου του -ότι νόσησε χωρίς συμπτώματα- ως απόδειξη ότι τα σχολεία στις ΗΠΑ θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά για τον Μπάρον στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ντε Μόιν της Άιοβα, μία από τις αμφίρροπες πολιτείες, την οποία είχε κερδίσει στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά τώρα κινδυνεύει να τη χάσει από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

«Δεν πιστεύω ότι γνώριζε καν ότι έχει προσβληθεί. Διότι είναι νέοι και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δυνατό και το καταπολεμούν… Ο Μπάρον βρέθηκε θετικός. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ο Μπάρον ήταν καλά. Βρέθηκε αρνητικός. Διότι συμβαίνει. Οι άνθρωποι μολύνονται και μετά φεύγει. Στείλτε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, πρέπει να στείλουμε τα παιδιά πίσω στο σχολείο» είπε ο Τραμπ, προσπαθώντας να πείσει τις πολιτείες να ανοίξουν τα σχολεία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Ωστόσο, τα σωματεία των εκπαιδευτικών αντιδρούν, λέγοντας ότι οι δάσκαλοι μπορεί να κολλήσουν κορωνοϊό από τους μαθητές. Η χρηματοδότηση για την προμήθεια προστατευτικών μέσων στα σχολεία αποτελεί ακόμη ένα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον.

Ανακοίνωση από τη Μελάνια Τραμπ

«Ευτυχώς είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν εμφάνισε συμπτώματα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μελάνια Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον τόσο η ίδια όσο και ο γιος της είναι αρνητικοί στον ιό SARS- CoV-2. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ εξήγησε ότι και η ίδια είχε διάφορα συμπτώματα, όπως βήχας, πονοκέφαλος και πόνος στις αρθρώσεις, ένιωθε πάρα πολύ κουρασμένη τον περισσότερο καιρό και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά της το συντομότερο δυνατό.

«Κατά μία έννοια χάρηκα που οι τρεις μας το περάσαμε μαζί ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και να περάσουμε χρόνο μαζί» ανέφερε η Μελάνια Τραμπ στην ανακοίνωσή της.