Θετική η Μέρκελ σε παράταση της εργασίας με μειωμένο ωράριο

Θετική η Μέρκελ σε παράταση της εργασίας με μειωμένο ωράριο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η καγκελάριος Μέρκελ είναι «καταρχάς θετική» για την παράταση της εργασίας με μειωμένο ωράριο.

«Το μέτρο είχε συγκριτικά θετικές επιπτώσεις στην Γερμανία κατά την κρίση του κορονοϊού. Διατήρησε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση συζητά αυτήν την στιγμή την ενδεχόμενη παράτασή του για ένα έτος. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση του σχεδίου εφαρμογής θα είναι θέμα στην επόμενη συνάντηση των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα στο Βερολίνο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και ο Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς τάχθηκαν το Σαββατοκύριακο υπέρ της παράτασης της παροχής του επιδόματος στους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο για 24 μήνες.

  • «Η κρίση του κορονοϊού δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά τις επόμενες εβδομάδες. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι χρειάζονται ένα σαφές μήνυμα από την κυβέρνηση: Θα είμαστε μαζί σας καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης, έτσι ώστε κανείς να μην απολυθεί κανείς εάν δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πάντως ότι αυτό θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να δώσει ακριβή αριθμό.