Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη η Λέσχη Σίτισης του Αριστοτελείου

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα Δευτέρα, το πρωί, η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από αυτόνομα σχήματα φοιτητών που ζητούν κατά την είσοδο στη Λέσχη να μη γίνεται επίδειξη της κάρτας σίτισης και να υπάρξει άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένων.

Με αφορμή την κατάληψη, το Δ.Σ. της Λέσχης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι έχουν διακοπεί παντελώς η λειτουργία της και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών και φοιτητριών. Παράλληλα, σε απάντηση ανακριβών δηλώσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι εξάντλησε όλες τις δυνατότητες προς την ανάδοχο εταιρεία για την πρόσληψη όλων των εργολαβικών υπαλλήλων, η έκδοση και ο έλεγχος της κάρτας σίτισης είναι απαίτηση του νόμου και όχι επιλογή της διοίκησης και παρότι με την υπάρχουσα σύμβαση η Λέσχη έχει τη δυνατότητα να σιτίζει καθημερινά 7.250 άτομα στη Θεσσαλονίκη, οι αιτήσεις για έκδοση κάρτας σίτισης ανέρχονται σε 4.200. Επιπλέον γνωστοποιεί ότι έχει δοθεί παράταση για την έκδοση καρτών σίτισης, δεν έχει υπάρξει καμία μείωση των μερίδων του φαγητού, όπως φημολογείται, αλλά μείωση ενδιαφέροντος των φοιτητών για έκδοση καρτών σίτισης, ενώ η διαδικασία έκδοσης καρτών έχει απλοποιηθεί. Τέλος σημειώνει ότι τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές εξοπλισμού της Λέσχης και διακυβεύεται η ασφάλεια των προσώπων που παρευρίσκονται στις υπό κατάληψη εγκαταστάσεις της Λέσχης.

«Καλούμε εκ νέου τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση κάρτας σίτισης και τις ομάδες που εμποδίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στους χώρους της Λέσχης και τη σίτιση των φοιτητών και φοιτητριών να σεβαστούν τη δημόσια περιουσία και να αποχωρήσουν άμεσα, διότι με τις πράξεις τους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ενάντια στους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα σίτισης» συμπληρώνει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης.