Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη εφοριακός που υποσχόταν σε πολίτες «θεαματικό κούρεμα» χρεών

Με την κατηγορία ότι υποσχόταν με το αζημίωτο μειώσεις χρεών, επικαλούμενος «διασυνδέσεις» συνελήφθη εφοριακός. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 64χρονο υπάλληλο στη ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης.

Ο 64χρονος συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Είχε προηγηθεί καταγγελία από ιδιώτη, στη συνέχεια της οποίας προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα και, όταν αυτά παραδόθηκαν στον εφοριακό, επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» και τον συνέλαβαν.

Μαζί του συνελήφθη και ένας ιδιώτης, κατά πληροφορίες ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ. Ο ίδιος φέρεται ως συνεργός του εφοριακού και το πρόσωπο που δήθεν είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις, προκειμένου να «κουρευτούν» θεαματικά τα χρέη των ιδιωτών που απευθύνονταν σε εκείνους. Και οι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για εμπορία επιρροής από κοινού και οργάνωση για την τέλεση πλημμελήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται ότι άρχισαν τη δράση τους τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, ενώ υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος τους που αναμένεται να συσχετιστούν με την εν λόγω υπόθεση. Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία είχαν αποκομίσει παράνομα, ανάλογα με την περίπτωση, από 2.500 έως 7.000 ευρώ.