Θεσσαλονίκη: Σοκ από τον θάνατο 3χρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο – Μήνυση από τους γονείς

Μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους κατέθεσαν οι γονείς ενώ τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο πέθανε στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης. Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο παιδί άρχισε τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε εισήχθη στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Έπειτα από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, ενώ οι γιατροί εξέτασαν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου Kawasaki.

Μετά τη βιοψία που έγινε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε περαιτέρω, με αποτέλεσμα να διακομιστεί διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, όπου έπειτα από περίπου δυόμισι ώρες κατέληξε.

Οι γονείς, αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια του θανάτου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι υπέστη και εγκεφαλικό οίδημα, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα ρίξει φως στον θάνατο του τρίχρονου παιδιού.