Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από τα δικαστήρια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου

Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, όταν Τσιγγάνοι έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς με αφορμή τον τραυματισμό 16χρονου που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 σήμερα Τσιγγάνοι συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, που είχαν παραταχθεί εξωτερικά για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι έριξαν πέτρες και καφέδες, ωστόσο οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και τους απομάκρυναν αλλά οι Ρομά συνεχίζουν να έχουν οπτική επαφή μαζί τους. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα άτομο, ενώ υπήρξε ένταση και αντιδράσεις για τον αφήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού που φέρεται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί στον ανακριτή.