Θεσσαλονίκη: Δεν θα τελεστεί φέτος επίσημη δοξολογία για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Δεν θα τελεστεί φέτος η επίσημη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία επρόκειτο να παρευρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Κανονικά θα τελεστεί το πρωί η θεία λειτουργία

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου δήλωσε στο GRTimes.gr ότι οι εορτασμοί θα γίνουν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται: «Θα προσπαθήσουμε να μπαίνουν στον ιερό ναό πολύ λίγοι πιστοί, ίσα ίσα για το προσκύνημα, και ελάχιστοι για τη λειτουργία. Δεν θα γίνει η επίσημη δοξολογία, δεν θα γίνει η λιτανεία την παραμονή το πρωί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το προαύλιο όσο περισσότερο μπορούμε».

Σε ερώτηση για το αν το προσκύνημα των πιστών θα μπορεί να γίνεται και με επαφή, καθώς είθισται να φιλούν τα λείψανα του αγίου, απάντησε πως θα ζητηθεί από τον κόσμο να προσέχει: «Κανονικά θα πρέπει να μην το κάνει. Θα τους ζητήσουμε να προσέχουν. Αυτή θα είναι η οδηγία. Εμείς έχουμε security, έχουμε κανονίσει να μπαίνουν ελάχιστοι στον ναό και να τηρούνται οι αποστάσεις».

Όσον αφορά στην επίσημη δοξολογία, εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα παραστούν τελικά ούτε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ούτε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.