Μια 73χρονη συνελήφθη χθες Τετάρτη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για εξαπάτηση δύο ηλικιωμένων γυναικών.
Συγκεκριμένα, συνεργός της τηλεφώνησε στις ηλικιωμένες (που διαμένουν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες), προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν τραυματιστεί. Στη συνέχεια, ζήτησε χρήματα για να υποβληθούν δήθεν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Με τον τρόπο αυτό οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τις ηλικιωμένες γυναίκες το χρηματικό ποσό των συνολικά 34.700 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις Σέρρες η 75χρονη ηλικιωμένη που έπεσε θύμα εξαπάτησης πέταξε από το μπαλκόνι 30.000 ευρώ, ενώ η ηλικιωμένη που εξαπατήθηκε στη Θεσσαλονίκη παρέδωσε 4.700 ευρώ. Η γυναίκα που συνελήφθη ήταν εκείνη που παραλάμβανε τα χρήματα.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της γυναίκας που συνελήφθη, όσο και για τη διερεύνηση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.