Θέατρο: Σύγχυση προκαλούν τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για το καλοκαίρι

Θέατρο: Σύγχυση προκαλούν τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για το καλοκαίρι 

Αναμφισβήτητα, όλη η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών για τον μεγάλο τομέα του πολιτισμού και όχι μόνο, τριγυρνάει γύρω από τα νέα μέτρα για τα ανοιχτά θέατρα και σινεμά φέτος το καλοκαίρι, τον ερχόμενο χειμώνα, τους εμβολιασμένους και τους μη. Τι πραγματικά ισχύει όμως για τους χώρους Πολιτισμού και κυρίως για τα ανοιχτά θέατρα φέτος το καλοκαίρι του 2021; Ο κόσμος φαίνεται να έχει μπερδευτεί, κάτι που πληγώνει -για πολλοστή φορά- τον ίδιο τον Πολιτισμό.

  • Τι ισχύει για τα ανοιχτά θέατρα φέτος το καλοκαίρι 2021

Πολύς κόσμος μας στέλνει τα μηνύματα του με emails ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Youfly.com, να ρωτήσει αν πρέπει να έχει εμβολιαστεί για να παρακολουθήσει μια παράσταση. Τις προάλλες κατά την διάρκεια διαγωνισμού που κάναμε για δωρεάν προσκλήσεις σε μια από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού, ερωτηθήκαμε για το ίδιο. Καμία ενημέρωση πουθενά, ή μάλλον, τόσες πολλές μαζί που το μπέρδεμα δεν άργησε να γίνει. Πάμε να δούμε τι ισχύει λοιπόν.

Για φέτος το καλοκαίρι, με βάση τον επίσημο κανονισμό λειτουργίας για τα θερινά θέατρα όπως συντάχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν οι χώροι τους να είναι μικτοί ή αμιγείς. Και προς το παρόν όλοι οι επιχειρηματίες που διατηρούν ανοιχτό θέατρο έχουν επιλέξει την μικτή επιλογή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εμβολιασμένοι και μη, μπορούν να παρεβρεθούν στην παράσταση, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα, που δεν είναι αλλά από την χρήση μάσκας! Ούτε καν Self / Rapid test.

Συγκεκριμένα, οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθήμενων (πλην γηπέδων φυσικά, αλλά εδώ μιλάμε για θέατρα) θα έχουν 85% πληρότητα για τους εμβολιασμένους και σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται έλεγχος στην είσοδο με το Covid Free Gr. ΟΜΩΣ, λειτουργούν κανονικά και μεικτοί χώροι (που αποτελούν το συντριπτικό ποσοστό για το καλοκαίρι) όχι μόνο δηλαδή για εμβολιασμένους και θα ισχύουν τα εξής:

  • 75% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους
  • 70% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους
  • 65% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους