Θάνατος Μαραντόνα: Aνθρωποκτονία από αμέλεια αποδίδει η εισαγγελία σε οκτώ γιατρούς

Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια το ιατρικό προσωπικό που περιέθαλψε τον Ντιέγκο Μαραντόνα ζήτησαν οι εισαγγελείς που ερευνούν τον θάνατο του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε χθες από τους εισαγγελείς. «Οι παραλείψεις και οι κακοί χειρισμοί οκτώ επαγγελματιών γιατρών που ήταν υπεύθυνοι για τον Μαραντόνα τον έφεραν σε κατάσταση ανημπόριας, εγκαταλείποντάς τον στη μοίρα του κατά τη διάρκεια μιας σκανδαλώδους νοσηλείας στο σπίτι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικαστική έκθεση, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Telam.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών λόγω καρδιοαναπνευστικής κρίσης, ενώ ανάρρωνε σε κατοικία στα βόρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής έπειτα από νευροχειρουργική επέμβαση.

Ο νευροχειρουργός και οικογενειακός γιατρός του «Ντιεγκίτο» Λεοπόλντο Λούκε και η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσατσόφ βρίσκονται υπό έρευνα για τον θάνατό του, ως οι κύριοι υπεύθυνοι για την υγεία του διάσημου Αργεντινού. Κατηγορούνται επίσης ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίας, η ιατρική συντονίστρια Νάνσι Φορλίνι, ο συντονιστής νοσηλευτικής Μαριάνο Περόνι, οι νοσηλευτές Ρικάρντο Αλμιρόν και Νταϊάνα Μαντρίντ και ο κλινικός ιατρός Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια. Η εισαγγελία τούς κατηγορεί για «απλή ανθρωποκτονία από αμέλεια», αδίκημα που αποδίδεται όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια, ενώ γνωρίζει ότι μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο κάποιου. Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι ήταν οι πρωταγωνιστές μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας στο σπίτι και φέρεται ότι διέπραξαν «σειρά αυτοσχεδιασμών, κακοδιαχείρισης και ελλείψεων».

Μετά τη γνωστοποίηση του κατηγορητρίου, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων πρέπει να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της και μπορεί να ζητήσει την απόρριψη της υπόθεσης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η υπόθεση να οδηγηθεί στο δικαστήριο.