Θα ξημερώσει «black Friday» στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας;

Στις 26 Νοεμβρίου 2019, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο συνέδριο Infocom World απευθύνθηκε στους ισχυρούς ceo των τριών μεγαλυτέρων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (τον Mιχάλη Τσαμάζ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, τον Χάρη Μπρουμίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδος και τον Νάσο Ζαρκαλή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind), που απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της θέσης τους και νοιώθουν βασιλάδες χωρίς θρόνο. Kοιτώντας τους στα μάτια τους είπε: «Μειώστε τις χρεώσεις των δεδομένων». Εκτός από το θάρρος του Κυριάκου Πιερρακάκη χρειάζεται και συνείδηση για να το κάνει κάποιος, με την έννοια ότι ζητάει κάτι δίκαιο. Γιατί μέχρι τώρα κανένας υπουργός δεν είχε το θάρρος ούτε την συνείδηση να το ζητήσει. Κι έτσι θυμηθήκαμε την έρευνα της βρετανικής cable για τις χρεώσεις.

Σχετική ανάρτηση του υπουργού στο τουίτερ την ημέρα του συνεδρίου:

Είναι αλήθεια πως σχεδόν όλοι είμαστε χρήστες κινητής τηλεφωνίας. Η πλειοψηφία κάνει και χρήση δεδομένων. Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει πως όταν επιλέγουμε ένα πρόγραμμα μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας δεν πληρώνουμε το συμφωνηθέν ποσό, αλλά τις περισσότερες φορές πληρώνουμε περισσότερο. Κι αυτό γιατί η χρήση σε κάποια κατηγορία ξεπερνάει τα αντίστοιχα όρια ακόμα και για τον πιο επιμελή χρήστη, που ελέγχει συνεχώς τη χρήση.  Επίσης θα έχουμε παρατηρήσει ότι τα τελευταία δύο χρόνια το ίδιο πρόγραμμα ή κυρίως τα ίδια data ακριβαίνουν.

Την ακρίβεια της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης αποτυπώνουν τα στοιχεία της βρετανικής cable.co.uk που συνέλεξε το 2018. Τα στοιχεία είναι χωρίς φόρους και άλλες επιβαρύνσεις, έτσι ώστε να είναι συγκρίσιμα.

Δείτε τις χρεώσεις ανά χώρα στο CEO.GR