Θα προχωρήσει σε νέα ΑΜΚ η ΑΒΑΞ; Διαψεύδει η εταιρεία

Υπάρχουν σκέψεις για νέα αύξηση κεφαλαίου στον κατασκευαστικό όμιλο ΑΒΑΞ;

Η Ετήσιας Τακτική Γενικής Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου και είναι πιθανό το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην ατζέντα.

Χρηματιστηριακές πηγές σημειώνουν ότι ίσως υπάρχουν νεότερα μέσα στο προσεχές διάστημα,  χωρίς όμως να πρόκειται για κάτι το επίσημο.

Η εταιρεία με ανακοίνωση της πάντως διαψεύδει τις πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:  «Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα».

Η τελευταία ΑΜΚ ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ύψους 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων.

Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ, ωστόσο μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 η εταιρεία έχει υπογράψει 4 νέες συμβάσεις δημόσιων και ιδιωτικών έργων συνολικής αξίας περίπου 20  εκατ. ευρώ,  ενώ επίκειται η υπογραφή αρκετών ακόμη συμβάσεων για έργα στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 1 δισ., με το σημαντικότερο έργο από τις προς υπογραφή συμβάσεις να είναι η κατασκευή της πρώτης φάσης της  Γραμμής  4  του  Μετρό  Αθηνών,  και συγκεκριμένα  το  τμήμα  Άλσος  Βεΐκου  – Γουδή, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η εταιρεία έχει υποβάλει και προσφορά ως μέλος της κοινοπραξίας των ομίλων Vinci και Μυτιληναίος, για την ανάληψη του έργου παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Η μετοχή υποχωρεί 12,20%, εν μέσω φημολογίας περί επικείμενης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο όγκος των συναλλαγών στη μετοχή έχει υπερβεί τις 2 εκατ. μετοχές.