Θα ερευνηθεί το πάρτι επί υπουργίας Καμμένου με τα κονδύλια για το προσφυγικό;

Θα ερευνηθεί το πάρτι επί υπουργίας Καμμένου με τα κονδύλια για το προσφυγικό;

  • Οι νέες αποκαλύψεις για την πλασματική διόγκωση του αριθμού των μερίδων στους χώρους στέγασης των προσφύγων, επαναφέρει το θέμα του σκανδάλου με τα κονδύλια για το προσφυγικό επί υπουργίας Πάνου Καμμένου.
Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης

Επειδή μάλιστα η όλη περίσταση χαρακτηρίστηκε ως επείγουσα θεσμοθετήθηκε μια διαδικασία φαστ τρακ για τις αναθέσεις των σχετικών προμηθειών. Και όλα δείχνουν ότι έγινε πραγματικό πάρτι με τα σχετικά κονδύλια. Από τη μια ξέρουμε ότι τις αναθέσεις στους διάφορους χώρους που φιλοξενούνταν οι πρόσφυγες τις έπαιρναν διαρκώς οι ίδιες και οι ίδιες εταιρείες.

  • Είχε καταγγελθεί ότι οι προκηρύξεις για τις συμβάσεις αυτές δημοσιεύονταν συχνά την προηγουμένη της καταληκτικής ημερομηνίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα άλλες εταιρείες να διεκδικήσουν συμμετοχή. Ήταν προκηρύξεις για τη σίτιση για βραχεία διαστήματα, ακόμη και για 11 ή 13 μέρες, η ανάρτηση των οποίων γινόταν ακόμη και μισή ώρα πριν από την αποσφράγιση των προσφορών.

Πλέον ξέρουμε ύστερα από όσα αποκάλυψε ο Χάρης Καρανίκας στο Protagon ότι στον υπολογισμό των μερίδων υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις ανάμεσα στον αριθμό των φιλοξενουμένων που μετρούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και τον αριθμό των μερίδων που προμηθεύονταν. Ο δεύτερος ήταν σημαντικά μεγαλύτερος…

  • Αυτό σημαίνει τεχνητή υπερδιόγκωση του ποσού των σχετικών προμηθειών. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα σκηνικό που παραπέμπει σε σκάνδαλα και σε διασπάθιση των σχετικών κονδυλίων. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε πολιτικό προϊστάμενο εκείνη την περίοδο. Και αυτός ήταν ο Πάνος Καμμένος. Εάν έγινε πάρτι με τα σχετικά κονδύλια τότε φέρει ευθύνη.

Γι’ αυτό και πρέπει να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση. Να ψαχτούν οι συμβάσεις και οι όροι τους. Να εξακριβωθεί που πήγαν τα κονδύλια. Και ο Πάνος Καμμένος φυσικά να κληθεί να δώσει όλες τις σχετικές απαντήσεις. Γιατί δεν μιλάμε απλώς για μια «κακοδιαχείριση». Μιλάμε για ένα πάρτι εκατομμυρίων στις πλάτες τελικά των προσφύγων.