Θ. Σκυλακάκης: «Μετά τον Φεβρουάριο θα γνωρίζουμε πώς κινήθηκαν τελικά οι τιμές του φυσικού αερίου»

«Στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε πλησιάσει στο τέλος του χειμώνα, οπότε θα έχουμε εικόνα για το πώς θα έχουν κινηθεί οι τιμές του φυσικού αερίου, που ήταν και ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας. Παράλληλα τότε θα δούμε πώς ακριβώς θα έχει κυλήσει ο Προϋπολογισμός του 2022 και θα γνωρίζουμε τι ακριβώς μεταφερόμενο δημοσιονομικό χώρο έχουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πακέτο παροχών μετά τον Φεβρουάριο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι το 2023 θα έχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο από αυτό που υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είχε υπολογίσει περίπου έως και 700 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η ακρίβεια, υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση πάντα βοηθούσε σε αυτό τον τομέα με όποιον δημοσιονομικό χώρο έβρισκε από το 2019».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε επίσης λόγο για «ένα τσουνάμι επενδύσεων», γνωστοποιώντας μάλιστα ότι σήμερα θα ανακοινωθεί μια νέα επένδυση στο Αμύνταιο, στον τομέα των φωτοβολταϊκών ανάμεσα στη ΔΕΗ και την RWE.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε αδόκιμο τον όρο «παροχές», τονίζοντας ότι ουσιαστικά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι «αποκατάσταση των εισοδημάτων με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες».