Θ.Σεμερτζίδης: Βελτίωσης συνέχεια του κλίματος στο ελληνικό χρηματιστήριο (27.3.2021)

Θ.Σεμερτζίδης: Βελτίωσης συνέχεια του κλίματος στο ελληνικό χρηματιστήριο (27.3.2021)

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 851,82 μονάδες με άνοδο 1,76%, σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη 2,25%.

  • Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 95,95 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 24,68 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 99 έκλεισαν ανοδικά, 20 πτωτικά, και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.

Διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις παρουσίασε ο γενικός δείκτης, ο οποίος πέραν του ότι διαπραγματεύθηκε καθ’όλη την διάρκεια της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος, διεύρυνε τα κέρδη του στο δεύτερο μισό αυτής, φθάνοντας στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 853,63 μονάδων, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται στις μετοχές της μεγάλης, μεσαίας, και μικρής κεφαλαιοποίησης, και την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 5 προς 1.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Στο 64% διαμορφώθηκε το ποσοστό των μετοχών του FTSE25 που έκλεισαν με σήμα αγοράς αυτή την εβδομάδα, έναντι 76% την προηγούμενη εβδομάδα, με τις μετοχές των Εθνικής και Eurobank από τις συστημικές να κλείνουν με σήμα αγοράς. Οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ, ΓεκΤέρνα, ΒιοχάλκοEurobank, Μυτιληναίου, και ΟΛΠ έκλεισαν πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να κλείνει κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης.

Υψηλό 52 εβδομάδων

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε με σήμα strong buy, ο δείκτης S&P 500 μετέτρεψε το σήμα του από buy σε strong buy, και ο δείκτης Nasdaq άλλαξε το σήμα του από sell σε strong sell. Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX 30 διατήρησε το σήμα του σε strong buy, ο δείκτης FTSE 100 άλλαξε το σήμα του από neutral σε strong buy, και ο δείκτης CAC 40 μετέτρεψε το σήμα του από buy σε strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Επέστρεψε το θετικό πρόσημο για τον γενικό δείκτη για την εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκεμε το σήμα αγοράς να παραμένειδιατηρώντας την ανοδική του τάσηΗ αντίσταση βρίσκεται στις 851 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η στήριξη στις 747 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται (217,0 εκατ. τεμάχια) υψηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών (171,8 εκατ. τεμάχια).

Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 2,32%, έχοντας σταθεροποιηθεί πάνω από τον ΚΜΟ200 ημερών (1.967 μονάδες), με το σήμα αγοράς να παραμένει. Ο εβδομαδιαίος όγκος διαμορφώθηκε στα 165,1 εκατ. τεμάχια έναντι 140,7 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.105 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.779 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τον δείκτη FTSEM, ο οποίος σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 2,38%, συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και τις προσδοκίες για υψηλότερα επίπεδα να διατηρούνται. Η αντίσταση στις 1.287 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.053 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 4,24%, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στις 555 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 371 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται στα 170,4 εκατ. τεμάχια έναντι 125, εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

http://new-economy.gr/2021/03/26/veltionete-to-klima-sto-xa/

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem