Θ.Σεμερτζίδης: Θετικό το κλίμα στο Χ.Α., με το αγοραστικό ενδιαφέρον να στρέφεται σε επιλεγμένες μετοχές

Θετικό το κλίμα στο Χ.Α.

 

  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 860,26 μονάδες με άνοδο 1,23%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 120,8 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 30,57 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 51 έκλεισαν ανοδικά, 58 πτωτικά, και 63 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύθηκε καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 860,72 μονάδες, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να στρέφεται σε επιλεγμένες μετοχές κυρίως της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, και την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,1.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Σημαντικά κέρδη για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία έκλεισε στα 0,94 ευρώ με άνοδο 26,17%, ενόψει των ανακοινώσεων για την επικείμενη ΑΜΚ, με την σχέση τιμής προς λογιστικής αξίας να διαμορφώνεται στο 0,11, και την αντίσταση στα 0,954 ευρώ και την στήριξη στα 0,74 ευρώ.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Ελλάκτωρ η οποία έκλεισε στα 1,45 ευρώ με πτώση 9,32%, μετά την ανακοίνωση για ΑΜΚ ύψους 120,0 εκατ. ευρώ, με την με την σχέση τιμής προς λογιστικής αξίας να διαμορφώνεται στο 0,85, και την αντίσταση στα 1,66 ευρώ και την στήριξη στα 1,33 ευρώ.

Πακέτα συνεδρίασης

******

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔ ανακοινώνει με οδύνη την απρόσμενη απώλεια του Α Αντιπροέδρου, Βαγγέλη Νταγκουνάκη, απο κορωνοϊό.

Ο Βαγγέλης Νταγκουνάκης υπήρξε ένας από τους στυλοβάτες του ΣΕΔ, τα τελευταία 15 χρόνια και συνέβαλλε τα μέγιστα στην καθολική αναγνώριση του Συνδέσμου, από την επενδυτική και χρηματιστηριακή κοινότητα.

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον καλό μας φίλο και εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το ΔΣ θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία και θα κατατεθεί ένα ποσόν στη μνήμη του, για κοινωνικό σκοπό.

******

Υψηλό 52 εβδομάδων

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones, S&P 500, και Nasdaq παρέμειναν με σήμα strong buy. Στην Ευρώπη οι δείκτες DAX 30, FTSE 100, και CAC 40 διατήρησαν το σήμα τους σε strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η εβδομάδα για τον γενικό δείκτη, με τον όγκο να συνεχίζει να διαμορφώνεται υψηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών στις τελευταίες συνεδριάσεις, αποτυπώνοντας την αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντοςκαι τον δείκτη RSI να κλείνει για πέμπτη συνεδρίαση πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 873 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 823 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να παραμένειΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 47,85 εκατ. τεμάχια, έναντι 31,6 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διατήρησε το σήμα αγοράς, με τον δείκτη RSI να κλείνει για πέμπτη μέρα πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.094 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.886 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Υποψηφιότητα για υψηλότερα επίπεδα θέτει πλέον ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει κλείσιμο πάνω από την αντίσταση των 1.172 μονάδων, με την επόμενη να βρίσκεται στις 1.227 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 1.123 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να διατηρείται.

Τρίτη μέρα κερδών για τον τραπεζικό δείκτη, με το σήμα αγοράς να παραμένεικαι τον δείκτη RSI να κλείνει για δεύτερη μέρα πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 578 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 470 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 35,14 εκατ. τεμάχια, έναντι 22,64 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Μικτά πρόσημα σημείωσαν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,037με πτώση 21,28%, και του δεκαετούς στο 0,862με άνοδο 4,30%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem