Θ. Πλεύρης: Προς παράταση η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νοσησης

Την επέκταση της χρονικής ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πλεύρης, υπάρχει σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εναρμονιστούν όλες οι χώρες σχετικά με τη χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών στους εννέα μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους έξι μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες, του πιστοποιητικού νόσησης είναι οι τρεις, ενώ η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσων έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις δεν έχει χρονικό περιορισμό.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ακόμη ότι αυτό που εξετάζεται είναι να μη χρειάζεται η επίδειξη των πιστοποιητικών για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις για το πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με τη χρήση προστατευτικών μασκών στους εσωτερικούς χώρους, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική και οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να ανασταλεί άμεσα.