Θ. Πλεύρης: Αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού το καλοκαίρι, αλλά δεν θα χρειαστούν μέτρα

Έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού δείχνουν οι προγνώσεις των μοντέλων που «τρέχουν» οι ειδικοί, όπως τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν φαίνεται ότι θα ασκηθεί πίεση το σύστημα υγείας ώστε να χρειαστεί λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Σε όλα τα μοντέλα που “τρέχουμε” δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας, για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από τον Σεπτέμβριο, καθώς αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και, αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί, «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά μέτρα, αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές, προσθέτοντας ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορωνοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Παράλληλα, κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.