Θ. Δρίτσας στο Πρώτο: Ζητώ συγγνώμη για όσους στενοχώρησα – Έχω το δικό μου μερίδιο ευθύνης

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Δεν πρέπει εμμέσως να επανέλθει στη χώρα μας από αδράνεια η θανατική ποινή». «Ζητώ συγγνώμη για όσους στενοχώρησα. Για όσους λύπησα. Εφόσον άθελά μου το έκανα, ζητώ συγγνώμη.

  • Άδικα δημιουργήθηκε ένας σάλος, όμως έχω και εγώ το μερίδιο της ευθύνης και αυτό έχει εξ αντικειμένου αυτοκριτικό περιεχόμενο» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Και πρόσθεσε: «Μια αφαιρετική, ελλειπτική διατύπωση άφησε περιθώρια παρερμηνειών. Έγινα το πρόσωπο της επικαιρότητας για μία μέρα χωρίς να το επιδιώκω».

Επιχειρώντας να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με την τοποθέτησή του, είπε: «Το νόημα των δηλώσεών μου ήταν ότι η τρομοκρατία της 17Ν, δεν πέρασε, ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατήθηκαν, δεν φοβήθηκαν. Μετέφερα μία βιωμένη πραγματικότητα».

Σχετικά με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Ύστερα από τις δηλώσεις μου, δεν υπήρξε τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά μου ζητήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα, να αποκαταστήσω τα πράγματα».

Πρόσθεσε ακόμη: «Αυτό που είπα, είναι ότι η πλειοψηφία των θυμάτων της 17Ν, ανήκει στη δεξιά παράταξη και άρα μπορώ να καταλάβω και το θυμό και την αγανάκτηση και το ενδεχόμενο αίσθημα εκδίκησης, όχι μόνο από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και από μία πολιτική παράταξη. Όμως έκανα τη διάκριση. Αυτό δεν δικαιολογείται να το έχει το κράτος και η κυβέρνηση και να δρα εκδικητικά. Ήμουν πάντα σε ευθεία αντίθεση με την τρομοκρατία».

Στο τέλος, ο κος Δρίτσας απηύθυνε έκκληση, λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Όχι γιατί έκανε το ένα ή το άλλο, αλλά γιατί δεν πρέπει εμμέσως να επανέλθει στη χώρα μας από αδράνεια η θανατική ποινή».